GLAS JAVNOSTI    

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 07. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Ratko Mladić se dobro skriva od hapšenja i neće da se preda

Ministri se ljute na generala

Lončar: Ovo skrivanje je ispod svakog vojničkog dostojanstva
LJajić: Posle 5. oktobra 2000. godine Mladić je mogao biti uhapšen
Ilić: Očekujem da će se Mladić pod hitno predati i rešiti agoniju
Drašković: Krivi šefovi službi bezbednosti i resorni ministri

BEOGRAD - Četiri dana posle suspenzije pregovora EU sa Beogradom, premijer Srbije rešio je da prevaziđe "tehničke probleme" i udvostruči snage ne bi li se Ratko Mladić napokon našao u Haškom tribunalu. I dok ga BIA, CIA i ostale strukture bezbednosti traže po zemlji, ministri su ..

 

Boris Tadić: Vlada odgovara za obaveze prema Hagu

KRUŠEVAC - Predsednik Srbije Boris Tadić, u svojstvu predsednika Demokratske stranke, juče je u Kruševcu, na centralnoj proslavi Đurđevdana, slave stranke, poručio da Vlada Srbije snosi odgovornost za ispunjenje svih obaveza prema Hagu. Tadić je kazao da će Srbija, ukoliko ne bude ispunila sve svoje obaveze, biti osramoćena i osuđena. On je izrazio uverenje da će "Vlada, koja je tražila novi rok, taj posao će završiti narednih dana, najverovatnije do desetog maja".Tadićevi najbliži saradnici iz stranke Dušan Petrović, Slobodan Milosavljević, Ružica Đinđić, Božidar Đelić i drugi položili su venac na Spomenik kosovskim junacima, a onda su se svi okupljeni prošetali do crkve Lazarice, gde su se sreli sa Borisom Tadićem, koji je prisustvovao sečenju slavskog ..


Privatni proizvođači piva, sokova, sladoleda, flaširanih voda skoro džabe koriste prirodna bogatstva Srbije

Država gubi milione evra zbog niske takse za korišćenje voda

BEOGRAD - Vodu ovih dana proklinju mnogi, ali u isto vreme neko sa svakim satom na malo kvalitetnijoj vodi zarađuje milione. Kada bi "Knjaz Miloš", "Koka-Kola", "Voda- voda", "Sinalko", "Nekst", "Nektar", brojne pivare, ali i proizvođači sladoleda plaćali adekvatnu naknadu za korišćenje voda država bi mogla više para da uloži u nasipe i kanale, što bi sigurno umanjilo štete od poplava jer pojedini od ovih objekata, kao što je nasip na Tisi, nisu održavani i 30 godina. Država, inače, godišnje u ove objekte uloži oko 25 miliona evra, koliko i naplati od navedenih firmi, ali bi mogla da dobije najmanje..


Bojanu Jovanoviću (27) iznenada pozlilo u kasarni u Nišu

Vojnik umro u spavaonici

Nije bilo tragova nasilja, ali je naređena obdukcija, posle koje će se znati uzrok smrti vojnika. Na odsluženje vojnog roka, Jovanović je došao 1. decembra prošle godine iz Hamburga u Nemačkoj, gde ima suprugu i dete

BEOGRAD - Vojnik Bojan (Nebojše) Jovanović (27), preminuo je preksinoć oko ponoći u 161. vazduhoplovnoj bazi Vazduhoplovnih snaga i protivazdušne odbrane u Nišu, saopštilo je juče Ministarstvo odbrane SCG. Jovanoviću je u vreme noćnog odmora, oko 23 sata, pozlilo u krevetu, a vojnici u spavaonici odmah su reagovali i obavestili dežurnog oficira. Na lice mesta ubrzo je došao dežurni bolničar niškog aerodroma koji je konstatovao da Jovanović nema..


Osmaci se uveliko pripremaju za polaganje prijemnog ispita

Isprazni džepove, pa spremi dete za školu

Cena privatnih časova je od 300 dinara do 10 evra. Na narodnim univerzitetima pripremna nastava koštala od 8.500 do 28.500 dinara.

BEOGRAD - Pripreme osmaka za upis u srednje škole odavno su počele, a u ovu isplativu delatnost uključili su se svi - od osnovnih i srednjih škola, preko narodnih i radničkih univerziteta do privatnih profesora. Pred Novu godinu izdavačka kuća Prosvetni pregled i Ministarstvo prosvete odštampali su zbirke zadataka za kvalifikacioni ispit za upis u srednje škole. U zbirci iz srpskog jezika ima 445, a iz matematike 340 zadataka. Osmaci treba detaljno da ih...


Država slabo kontroliše kvalitet uvezenog goriva

Sve veći šverc evrodizela

Trgovci transportuju robu cisternama kako bi lakše zaobišli kontrolu na carini, pošto kupuju jeftine, a loše naftne derivate

BEOGRAD - Vozači se poslednjih meseci sve češće žale da im automobili troše nekoliko litara više evrodizela nego što je uobičajeno. Razlog povećane potrošnje, ali i učestalih kvarova automobila je loš kvalitet ovog goriva, koje se sve masovnije doprema u cisternama iz okolnih zemalja. Sama činjenica da se evrodizel transportuje autocisternama, prema rečima poznavaoca prilika u ovom sektoru, govori da tu nešto "ne štima".

- Ovakav posao se ne isplati jer je reč o malim količinama. Kakva je tu računica trgovaca može se lako zaključiti, oni zapravo pokušavaju da zaobiđu carinu pošto kupuju jeftin, a loš evrodizel - objašnjava bivši radnik NIS-a. Inače prethodnih meseci evrodizel je ..


Sud u Kragujevcu izrekao presudu Zvonku Jovanoviću zvanom Cipiripi (46)

Bludni nastavnik fizičkog ide u zatvor

Nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ "Jovan Popović" u Kragujevcu osuđen na deset meseci zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad dvanaestogodišnjomučenicom te škole

KRAGUJEVAC - Zvonko Jovanović, zvani Cipiripi (46), nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ "Jovan Popović" u Kragujevcu osuđen je na deset meseci zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad dvanaestogodišnjom učenicom te škole. Na suđenju koje je bilo zatvoreno za javnost, utvrđeno je da je Cipiripi 30. marta ove godine dete namamio u kabinet, zatvorio vrata i nasrnuo na nju. LJubio je po vratu i dodirivao po telu. Prema zvaničnim navodima policije, naišao je ..