GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 04. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Posle suspenzije pregovora sa EU, Miroljub Labus juče prelomio

Ostavka na sve funkcije u vladi

Ratko Mladić tražen na svim mestima, osim tamo gde se nalazio

BEOGRAD - Miroljub Labus podneo je juče, po povratku iz Brisela, ostavku na mesto potpredsednika Vlade Srbije. On je na konferenciji za novinare rekao da se na takav potez odlučio posle odluke Evropske unije da prekine pregovore o stabilizaciji i pridruživanju sa SCG.

- Pre godinu dana sam rekao da ću sedeti u vladi sve dok ta vlada može da obezbedi saradnju sa međunarodnom zajednicom i uspešno privođenje kraju pregovora o sporazumu o stabilizaciji i asocijaciji. Posle godinu dana mi smo udarili u zid i kao šef pregovaračkog tima za pridruživanje EU i potpredsednik vlade rešio sam da podnesem ostavku - rekao je Labus. On je istakao da je pregovarački tim na čijem je on čelu dobro obavljao svoj posao.

- Pregovori su vođeni jako dobro i skoro da su bili završeni. U junu je mogao da bude parafiran sporazum. Međutim, postoji jedna prepreka, a to je saradnja sa tribunalom u Hagu - rekao je Labus. On je dodao da će pregovori biti obustavljeni sve dok se Mladić ne nađe u Hagu.

- Kada će se to desiti ne bih mogao da kažem. Možda za jedan dan, možda za pet godina - rekao je Labus i dodao da su nadležne službe tražile Mladića svuda osim tamo gde je on bio i na taj način indirektno potvrdio da su vlada, BIA i VBA sve vreme znali gde je Mladić, ali nije bilo političke volje da se on uhapsi.

Labus je rekao i da će o daljoj podršci Vlade Srbije odlučivati Glavni odbor G17 plus na sednici koja je zakazana za 13. maj.

- Kada smo odlučivali o ulasku u vladu na Glavnom odboru je bilo organizovano tajno glasanje i rezultatom tri prema jedan prevagnuo je stav da se podrži formiranje vlade. Sada će takođe biti organizovano tajno glasanje i videćemo kakav će biti rezultat - istakao je Labus. On je dodao i da ne zna da li će još neko od ministara iz ove partije podneti ostavku, ali da je njegov stav da vladu treba podržati dok traju pregovori o Kosovu.

B. V.


vesti po rubrikama

^politika

EU, kako se i očekivalo, odložila pregovore o pridruživanju SCG
Plan o decentralizaciji loš za Srbe
Podgorica nije odgovorna za nesaradnju s Hagom
Posle suspenzije pregovora sa EU, Miroljub Labus juče prelomio
Stiže sve više zahteva i za odlazak premijera
 


     


FastCounter by LinkExchange