GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 04. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Otac pušten iz zatvora da sahrani decu

JAGODINA- Saobraćajna nesreća, koja se dogodila kada je automobil, kojim je upravljao Vojislav Pešić (46) iz Svilajnca zbog, za sada neutvrđenih razloga, sleteo sa puta Despotovac-Svilajnac, još uvek je glavna tema u Pomoravlju.

Nesreća se, podsetimo, dogodila u ponedeljak kada se porodica Pešić vraćala sa proslave 1. maja na planini Beljanici kod Despotovca. Vojislav do juče nije bio saslušan pred istražnim organima, a Opštinsko tužilaštvo u Despotovcu nije mu odredilo meru zadržavanja u pritvoru, kako bi mogao da sahrani Nataliju (9) i Jovana (6), svoju decu koja su poginula u saobraćajnoj nesreći. Vojislav će biti saslušan ovih dana. U međuvremenu će stići i rezultati analize krvi.

Iako je "golf" predviđen za pet putnika, Pešići su vozili šestoro svoje dece i Aleksandru Amon (14), najbolju školsku drugaricu njihove najstarije ćerke Jasmine. Pored petogodišnjeg Aleksandra i trogodišnjeg Živorada, lakše povrede zadobila je i Stoja, jednogodišnja devojčica Slađane i Vojislava. Deca kažu da su imala mesta u kolima i da se nisu gurala, jer je Jasmina u krilu držala svog brata Aleksandra, dok je Aleksandra u naručju držala Stoju.

Kako su deca zaspala, niko od njih ne zna kako se nesreća tačno dogodila. Oni se sećaju samo snažnog treska, posle koga su svi počeli da vrište i plaču. Pošto su zadnja vrata s obe strane bila smrskana, jedva su uspeli da izađu. Kada su se nekako iskobeljali iz slupanog auta, našli su se u potoku i tek tada videli da je auto s puta sleteo ispod mosta kod sela Medveđa. Iz auta je prvi izašao Vojislav i izvlačio jedno po jedno dete. Potom su zaustavili prvi automobil koji je naišao, čiji su putnici pozvali Službu hitne pomoći.

Z. Gligorijević


vesti po rubrikama

^hronika

Nekadašnjem komandantu odbrane grada Osijeka ukidaju poslanički imunitet
Ubica dve žene svedoči o ratnim zločinima "Vukova" u Sisku
Ubijeni Vojislav Jekić imao razgranat biznis u RS
Bombom razneo suprugu, pa sebe
Nezapamćena tragedija u selu Glogovac kod Jagodine
Otac pušten iz zatvora da sahrani decu