GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 04. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bombom razneo suprugu, pa sebe

VRBAS - U ponedeljak oko 13.30 časova u Vrbasu se dogodila porodična tragedija, u kojoj je Slavko Varenica (53), bombom usmrtio sebe i suprugu Jovanku (51). Tragedija se dogodila u stanu, u potkrovlju zgrade, u Ulici Marka Peričina broj 19, gde su Varenice živele. Policiju je o nesreći obavestio Slavkov i Jovankin sin, koji je veoma brzo nakon tragičnog događaja stigao kući. Uviđaj, uz pomoć kriminalističke policije iz Novog Sada i Vrbasa, izvršio je Svetimir Popović, istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu. Po njegovim rečima, dvostruko ubistvo otkrio je sin, koji je po ulasku u jednu od dve spavaće sobe zatekao okrvavljene roditelje.

"Do tragedije došlo pošto je Slavko Varenica aktivirao defanzivnu bombu M 52. Slučaj je oko 13.30 policiji javio Mario Varenica, Slavkov i Jovankin sin, koji je pri dolasku u stan zatekao mrtve roditelje. Na licu mesta pronašli smo dva oproštajna pisma koja je napisao Slavko. Tela su poslata na obdukciju u Novi Sad gde će se izvršiti toksikološka analiza i analiza na alkohol", rekao je Popović. Komšije kažu da se eksplozija i detonacija čula oko 13.30 i da nisu znali o čemu se radi. Komšije tvrde da su Varenice, bili poznati kao dobri ljudi i komšije.

Prema rečima istražnog sudije Popovića, bračni par Varenica nije bio skladan jer su poslednjih nekoliko godina živeli u vanbračnoj zajednici. Takođe, on je potvrdio da je u policiji OUP-a Vrbas zabeleženo nekoliko poziva gospođe Jovanke, i da je policija intervenisala nekoliko puta zbog prijave psihičkog i fizičkog maltretiranja. Inače, Slavko je bio vlasnik ugostiteljskog objekta "Zelengora", a Jovanka je radila u jednom butiku kao trgovac. Varenice su iza sebe ostavili sina i ćerku sa dvoje dece. Jovanka je sahranjena juče na vrbaskom groblju, dok će sahrana Slavka biti obavljena za koji dan nakon obdukcije.

S. V.


vesti po rubrikama

^hronika

Nekadašnjem komandantu odbrane grada Osijeka ukidaju poslanički imunitet
Ubica dve žene svedoči o ratnim zločinima "Vukova" u Sisku
Ubijeni Vojislav Jekić imao razgranat biznis u RS
Bombom razneo suprugu, pa sebe
Nezapamćena tragedija u selu Glogovac kod Jagodine
Otac pušten iz zatvora da sahrani decu