GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 04. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Od početka rada Otvorene carinske linije otkriveni prekršaji teški dva miliona evra

Za poruke "cinkaroša" Internet i mobilni

BEOGRAD - Uprava carina Srbije otkrila je od početka marta, kada je počela da radi Otvorena carinska linija, carinske prekršaje "teške" više od dva miliona evra, uglavnom tekstilne robe i obuće, prenosi Beta. Pozivom na broj otvorene carinske linije 064/732, Uprava carina Srbije još jednom je apelovala na građane da prijave svaki sumnjivi pokušaj trgovanja robom, ljudima, drogom ili oružjem.

Načelnik obaveštajne službe carine Nikola Tončev kazao je da se mesečno na otvorenu carinsku liniju javi oko petsto građana i najavio da će uskoro moći da se prijavljuje i na sajtu i putem MMS poruka.

Prema rečima direktora Uprave carina, efikasnost rada te službe u poslednjih nekoliko godina je višestruko uvećana, a sama naplata carine udesetostručena. Direktor Uprave carina Dragan Jerinić kazao je na konferenciji za novinare da su dojavama građana okriveni carinski prekršaji trgovine tekstilnom robom, patikama i obućom, kao i značajnom količinom zlata i srebra. U prva četiri meseca ove godine od carine je naplaćeno oko 60 miliona dinara, naveo je Jerinić.

Početkom marta kod Čajetine otkriven je pokušaj carinskog izbegavanja tri šlepera sa po 20 tona tekstila, vrednog oko 20 miliona dinara, naveo je on i dodao da je u beogradskom naselju Ledine otkriven "crni magacin", u kojem je oduzeto 60.000 pari patika poznatih robnih marki, vrednih oko 1,12 miliona dolara.

Početkom aprila na putu Pljevlja-Prijepolje zaplenjeno je 700 pari firmirane obuće, vredne oko 70.000 evra, a u selu Varevo kraj Raške zaplenjeno je čak 15 kilograma zlata i srebra, vrednih 600.000 evra, kazao je direktor Uprave carina.

On je takođe naveo da je u beogradskom naselju Alpina kod Batajnice zaplenjeno pet i po hiljada pari firmiranih patika, vrednih oko 11 miliona dinara.


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Za srpsku "Trepču" samo veliki investitori
Diplomate po meri Mila i Vuka
Srbija i Crna Gora 55. na spisku neuspelih zemalja
U Srbiji je juče obeležen Svetski dan slobode medija
Za milionsku utaju samo prekor
Sa raspusta pravo na obustavu nastave
Od početka rada Otvorene carinske linije otkriveni prekršaji teški dva miliona evra
Naša deca piju kao Irci i Rusi zajedno
O građevinskim radnicima u Srbiji niko ne vodi računa
Ekonomisti upozorili na populizam ministra finansija
Srbija ka Evropi može da izgubi korak i sa Albanijom