GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 28. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

RRA zabranila operaterima da emituju signal BK televizije

Jedino satelit nedodirljiv

Moguće je emitovanje emisija iz otvorenog studija sa neke od gradskih lokacija

BEOGRAD - Program BK televizije ne vidi se više u Beogradu i većem delu Srbije jer su, posle odluke Saveta Republičke radiodifuzne agencije da privremeno oduzme dozvolu toj stanici, prestali da ga prenose i kablovski distributeri. Zaposleni u TV BK tražili su od državnih organa da preispitaju rad Saveta RRA i najavili da će uputiti pismo predsedniku, premijeru i predsedniku Skupštine Srbije o dešavanjima u toj televiziji. TV BK organizovala je juče potpisivanje peticije ..

alt= kompletan tekst...


Kaskader Željko Božić teško povređen prilikom jučerašnjeg pada u Savu u zapaljenom "sitroenu"

Kobni sunovrat s Brankovog mosta

Ronioci su uspeli da nakače automobil na kuku i onesvešćenog mladića, zarobljenog u karoseriji, kranom izvuku iz Save

Kaskader Željko Božić (35) teško je povređen prilikom jučerašnjeg skoka automobilom sa Brankovog mosta. Iako zvaničnih informacija nema, u Urgentnom centru saznajemo da su Božiću povređeni vrat i kičma.Dramatična scene odigrale su se ispod mosta na Savskom keju.
- Gotovo, pogibe! - zavapio je čovek najbliži ogradi, dok su iz nabujale reke ronioci i rečna policija udruženo izvlačili crveni "sitroen" i u njemu onesvešćeno telo Božića. Nastala je opšta panika, jedni su vikali - poginuo, drugi onesvestio se... Muk s jedne i opšta žurba sa druge strane. Policija je sklanjala radoznale ..

alt= kompletan tekst...


Ubijen Vojislav Jekić (58), bivši načelnik SUP Loznica

"Overen" svedok ubistva Arkana

Nepoznati napadač sačekao Jekića ispred kafića "Kontakt" u Ulici Džona Kenedija 10 u Novom Beogradu i, dok je bivši načelnik lozničke policije otključavao svoj automobil "mazda 323", prišao mu i ispalio dva metka u glavu

BEOGRAD - Penzionisani oficir policije, Vojislav Jekić (58) bivši načelnik SUP Loznica, i jedan od svedoka na suđenju za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana ubijen je juče oko 14 sati, ispred kafića "Kontakt", u Ulici Džona Kenedija 10 na Novom Beogradu. Nepoznati napadač, sačekao je da Jekić izađe iz lokala i počne da otključava svoj automobil "mazda 323", a onda mu je prišao i ispalio dva metka u glavu. Jekić se stropoštao i ostao da leži u lokvi krvi između dva parkirana ..

alt= kompletan tekst...


Stankovićeva izjava pod pritiskom Slovenije

ZAGREB - Predsednica slovenačkog Helsinškog odbora Neva Miklavčič-Predan ocenila je da su izjave ministra odbrane SCG Zorana Stankovića da su vojnici iz Holmeca o kojima se proteklih dana govorilo tada bili ranjeni ali živi, date pod pritiskom iz Slovenije, prenosi Tanjug. Na konferenciji za štampu održanoj u Zagrebu, organizovanoj u saradnji sa Centrom za razvoj demokracije iz Splita, slovenački Helsinški odbor za ljudska prava najavio je i da će preko hrvatskog ..

alt= kompletan tekst...


Pravo glasa će u Crnoj Gori imati 21 hiljada građana više

Novi birači kao pečurke

Od 3. marta, kada je referendum raspisan, birački spisak uvećan za 13.288 novih glasača. Najviše novih birača je u Podgorici, Bijelom Polju, Beranama, Nikšiću, Plavu i Baru

BEOGRAD - Kako se "referendumska groznica" u Crnoj Gori približava tako se i broj onih koji će odlučivati o budućem statusu Crne Gore, menja iz dana u dan. Iako su birački spiskovi zaključeni, svakodnevno se pojavljuju novi glasači zainteresovani za svoje biračko pravo, a poslednji podaci govore da će na referendumu ..

alt= kompletan tekst...


Usvajanje Zakona o crkvama izazvalo revolt kod mnogih nevladinih organizacija

Biro organizovao lov na "sveta" vozila

U Sinodu Srpske pravoslavne crkve objašnjavaju da je auto potreban svešteniku za obavljanje dužnosti

BEOGRAD - Usvajanje Zakona o crkvama i verskim zajednicama izazvalo je revolt kod nekih nevladinih organizacija, jer dozvoljava da crkva bude upletena u državne poslove. Pojedine su čak krenule u lov na automobile pripadnika Srpske pravoslavne crkve kako bi pokazali da je privilegija biti svešteno lice, kako ne drže do hrišćanskih kanona i ne odriču se ovozemaljskog bogatstva. Naime, organizacija "Biro" sprovodi akciju prikupljanja slika automobila pripadnika ..

alt= kompletan tekst...


Krajem juna prestaje da važi Uredba o uvozu i preradi nafte i njenih derivata

Država ne da slobodan uvoz goriva

Da bismo novog vlasnika NIS-a naterali da uloži u rafinerije 300-400 miliona evra moramo da mu pružimo neku zaštitu, kažu u Ministarstvu energetike

BEOGRAD - Uredba o uvozu i preradi nafte i naftnih derivata, koja onemogućava uvoz goriva, verovatno će biti produžena posle 30. juna, kada joj ističe rok. Postoji mogućnost da se ovaj propis i ukine, ali u tom slučaju bila bi pojačana carinska kontrola i dozvoljen uvoz samo goriva koje ispunjava ..

alt= kompletan tekst...