GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 21. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Milova opozicija tri dana čeka na razgovor u Vašingtonu

Crnogorci otišli nepozvani

Stejt dipartment: Iz ambasade SCG su čak pokušali da nas ubede da su pozvani, pa smo morali da im kažemo da to nije tačno. Medojević: Nisu nas zvali, već smo se dugo pripremali i otišli

BEOGRAD/VAŠINGTON - Pristalice crnogorske opozicije, koja zagovara jedinstvenu SCG, silno će se razočarati, jer je vest da Vašington traži hitan sastanak sa opozicionarima i više nego lažna. Naime, četiri crnogorska lidera već treći dan čame u američkoj prestonici čekajući da ih, potpuno nepozvane, neko konačno primi. Vest o pozivu, koju je plasirala i Grupa za promjene, na kraju su morali da demantuju i putnici namernici, a u Stejt dipartmentu je juče rečeno ..

alt= kompletan tekst...


Hapšenje Mladića i dalje najveća tajna, ali sve izvesnije

Za Vaskrs, umesto za prvi maj?

Mirčić: Veliko potcenjivanje naroda od strane Koštuničine vlade, kojoj nije bila dovoljna izdaja na Vidovdan pa će to ponoviti i na Vaskrs.

BEOGRAD - Bivši komandant Vojske RS Ratko Mladić, pre dve nedelje je lociran u Makedoniji, u vikend naselju na obali Dojranskog jezera, u blizini grčke granice, piše banjalučki Fokus. Prema saznanjima lista, Vojislav Koštunica ima ozbiljne namere da Mladića isporuči Haškom tribunalu, ali da na sve načine pokušava da se taj scenario ne okonča na teritoriji Srbije, kako bi sačuvao svoju vladu, kojoj socijalisti prete rušenjem ukoliko uhapsi Mladića. Inače, makedonski ..

alt= kompletan tekst...


Dodeljene dozvole za emitovanje programa na teritoriji Srbije

BK, RTL i CME bez frekvencija

Na konkursu za nacionalnu frekvenciju prošle televizija Avala, B92, Foks, Pink i Košava-Hepi

Savet Republičke radiodifuzne agencije saopštio je da je juče doneo odluku o izdavanju dozvola za emitovanje programa na teritoriji cele Srbije i to televizijskim stanicama Avala, B92, Foks, Pink i Košava-Hepi.
- Odluka o izdavanju dozvola je doneta onako kako zakon to propisuje. Članovi Saveta su glasali i većinu glasova su dobile televizije Avala, B92, Foks, Pink i Košava-Hepi. Razlog što neke druge televizije nisu dobile nacionalnu frekvenciju jeste taj što nisu dobile većinu glasova. Glasanje je, inače, obavljeno u skladu ..

alt= kompletan tekst...


Manastiru Dečani oduzet je domen www.kosovo.com

Lični interes iznad svega

Otac Sava Janjić: Taj sajt je naša intelektualna svojina. Mi smo radili na njemu i učinili ga popularnim, toliko popularnim da je na pretraživaču Google on prvi kada se ukuca reč Kosovo. Bošković, koji želi da zaradi na sajtu, ima zakonsko, ali ne i moralno pravo da ga proda

Na internet sajtu njnjnj.kosovo.com više ne mogu da se nađu fotografije i najnovije informacije sa Kosova i Metohije, kao što je to bio slučaj godinama, a razlog je prekid saradnje Eparhije raško-prizrenske i vlasnika tog domena Željka Boškovića. Posle spora pred američkim sudom, Boškoviću je potvrđeno vlasništvo nad ovim domenom i on je onemogućio ljudima iz manastira Dečani da ga koriste. Sadržaj nekadašnjeg sajta premešten je ..

alt= kompletan tekst...


Ukinut pritvor Ljubomiru Vučkoviću optuženom za primanje mita

Sudija pušten na slobodu

Pritvor je ukinut i Nenadu Jovanoviću, zvanom Mali Bidža, iz Paraćina

BEOGRAD - Sudsko veće, koje sudi sedmorici optuženim za korupciju u pravosuđu, juče je, po zahtevu branilaca, optuženom sudiji Vrhovnog suda Srbije Ljubomiru Vučkoviću (60) ukinulo pritvor. Pritvor je ukinut i Nenadu Jovanoviću, zvanom Mali Bidža, iz Paraćina. Kako Glas saznaje, sudija Vučković je pušten juče iz pritvora oko 14 sati, a ispred Okružnog zatvora ga je sačekala supruga Milena, koje je prijatelj odvezao kući u Pančevo. Vučković je u pritvoru bio ..

alt= kompletan tekst...


Liste čekanja za kardiovaskularne intervencije biće svedene na minimum

Operacije srca obavljaće se i vikendom

Na listama čekanja nalazi se 9.574 pacijenta, a na ugradnju stenta treba čekati najmanje nekoliko meseci, a koronarografija se zakazuje za maj 2008.

Liste čekanja za koronarografiju, ugradnju stenta, valvule i bajpasa trebalo bi do kraja godine da se svedu na minimum. Republički zavod za zdravstveno osiguranje postigao je sporazum sa referentnim zdravstvenim ustanovama da operacije obavljaju i subotom i nedeljom, da sale za intervenciju budu otvorene 24 sata dnevno. Koliko je alarmantno stanje najbolje govori podatak da se ovakvim bolesnicima zakazuju pregledi čak i za maj ..

alt= kompletan tekst...


Svedočenje Glasovih reportera Dejana Ignjatovića i Peđe Milosavljevića koje su u Dubrovniku napali hrvatski huligani

Jedva izvukosmo živu glavu

Napadače nismo izazvali nijednim potezom. Osim, ako im slučajno nije zasmetao "zvuk" srpskog jezika u maloj dubrovačkoj uličici. Na izlazu iz grada "greškom" kamenovan autobus kotorske "Autoboke". Žena koja je pritekla u pomoć samo je rekla: "Nemojte da me vide sa vama"

Dejan Ignjatović, novinar sportske redakcije i Predrag-Peđa Milosavljević, fotoreporter Glasa javnosti, vratili su se iz Dubrovnika, gde su prekjuče izveštavali sa vaterpolo utakmice Jug - Partizan i, umesto lepih sećanja, doneli - modrice, ogrebotine, povređen nos, strah i misao: "Jedva izvukosmo živu glavu".
Kako kolege, žrtve najnovijeg u nizu napada hrvatskih huligana na novinare i navijače iz Srbije pričaju, sve se odigralo munjevitom ..

alt= kompletan tekst...