GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 20. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Hrvatski huligani napali naše reportere uoči meča u Dubrovniku

Pretučena ekipa Glasa javnosti

Hrvati se nisu zaustavili na nanošenju telesnih povreda dvojici srpskih izveštača nego su bes iskalili i na skupocenoj opremi

Novinar sportske redakcije Glasa javnosti Dejan Ignjatović, i fotoreporter Peđa Milosavljević, takođe zaposlen u našem listu, pretučeni su juče u ranim popodnevnim časovima u Dubrovniku, gde su došli kako bi izveštavali sa vaterpolo utakmice četvrtfinala Evrolige između Juga i Partizana.
Tom prilikom, pet-šest hrvatskih huligana, bez ikakvog povoda i prethodne rasprave, nasrnuli su u centru Dubrovnika na naše kolege, naneli im telesne ..

alt= kompletan tekst...


Tribunal veruje za generala, ali upozorava na preostali posao

Mladić nije kraj haške priče

Nikiforov: Posle Mladića, Srbija da isporuči i druge optuženike. Nije nam jasan stav Saveta ministara. Simić: I ostali moraju u Hag

BEOGRAD/HAG - U Haškom tribunalu potpuno su zatečeni jučerašnjom konstatacijom Saveta ministara Srbije i Crne Gore da je "preostalo da se do kraja meseca ostvari obaveza potpune saradnje sa tim sudom". Ni njima ni domaćim zvaničnicima nije jasno da li su naši ministri pod tim mislili da je Mladić spakovan i samo preostaje da se i isporuči ili su mislili da je Mladić naša jedina preostala obaveza prema Tribunalu, pa jasno upućuju poruku da je Mladić samo jedan ..

alt= kompletan tekst...


Osam godina sa vama Na današnji dan, 1998. godine, izašao je prvi broj Glasa javnosti

Pratili su nas Bog i čitaoci

Oni koji su u Glasu od prvih dana bar se ne mogu požaliti da im je bilo dosadno. Izdavanje i pravljenje dnevnih novina samo po sebi podrazumeva višak adrenalina, ali smo u Glasu adrenalina imali i prekomerno. Valjda zato što: Mi ne ulepšavamo stvarnost

Krećemo na naš veliki pravoslavni praznik Vaskrs. Ima li u tome neke velike simbolike? Nekog lepog predskazanja? Neka nas prate Bog i čitaoci...
Pisalo je ovo u prvom broju Glasa javnosti 20. aprila 1998, pre ravno osam godina, a danas, tri dana uoči Uskrsa, još smo živi. Što dokazuje da smo ili mi, ili uvodničar prvog broja bili u pravu. Verni čitaoci su ostali tu, a Glas je nekim divnim čudom opstao, iako u redakciju, od svih nedaća, jedino nije pala atomska ..

alt= kompletan tekst...


Poskupljenja komunalija još jedan udar na standard građana

"Viša sila" napada kućni budžet

Poplave će desetkovati ovogodišnji prinos, pa će povrće biti bar za četvrtinu skuplje

BEOGRAD - Posle poskupljenja struje i telefona, visokih troškova kirije, prošlogodišnjeg rasta cene grejanja i javnog prevoza, dvocifrene inflacije, realnog pada penzija i plata u javnom sektoru i redovnog mesečnog "skoka" vrednosti potrošačke korpe, Vlada Srbije građanima i dalje poručuje da napredujemo u dobrom pravcu.
Za svako poskupljenje nađe se opravdanje, od žrtvovanja penzionera MMF-u do blisko-istočne krize i naftnog šoka kao generatora inflacije u Srbiji, uvek je kriva "viša sila" za nedaće naroda i kućni budžet iz kojeg svakog meseca ispadne po neka namirnica. To je tranzicija i u njoj danas u Srbiji kilogram slanine ..

alt= kompletan tekst...


U mestu Škofije, kod Kopra, u Sloveniji, 1991. godine ubijena trojica pripadnika JNA

Nisu sahranili vojnika da ne prlja zemlju

Slovenački teritorijalci, u vreme primirja, u zasedi, streljali kapetana Slobodana Pantelića, iz okoline Užica, vozača Branka Sedlara, iz Plaškog u Lici, civila u JNA i Nedžmedina Osmanija, vojnika na služenju vojnog roka, sa Kosova. Panteliću i Sedlaru pucali u potiljak, a Osmanija izrešetali sa 27 metaka

BEOGRAD - Osim zločina na graničnom prelazu Holmec, pripadnici teritorijalne odbrane Slovenije mučki su, u vreme primirja, 1991. godine ubili i trojicu pripadnika JNA, u mestu Škofije, kod Kopra, ali ni ovaj zločin nije procesuiran. U zasedi koji su tada postavili koloni vojnih vozila, slovenački teritorijalci streljali su kapetana prve klase Slobodana Pantelića, iz okoline Užica, starog oko 50 godina, vozača Branka Sedlara, iz Plaškog u Lici, starog oko 30 godina, koji je bio građansko ..

alt= kompletan tekst...


Bivši ministar pravde svedočio na Kipru o nestanku milijardi dolara iz Srbije

Batić: Dinkić i dvojica tajkuna uzeli pare

Ako se otvori Pandorina kutija, na optuženičkoj klupi našli bi se ljudi iz NBS, Dinkić i dvojica srpskih tajkuna, koji su bili funkcioneri vlade Miloševića. Jedan od njih bio je potpredsednik vlade, a jedan ministar, rekao je Batić

BEOGRAD - Bivši ministar pravde Vladan Batić po povratku sa Kipra, gde je prošle nedelje svedočio u sudskom procesu protiv Laiki Popular banke - saučesniku u iznošenju i nestanku milijardi dolara iz Srbije za vreme 90-tih godina, istakao je da je "uveren da će to suđenje razotkriti misteriju o nastanku srpskih para".
Batić je juče podsetio da je, dok je bio ministar pravde, pred odlazak sa funkcije pred kraj 2003. godine, on i njegove kolege dobile od Karle del Ponte kompletan dosije sa svim kriminalnim finansijskim transakcijama na relaciji Beograd - Kipar. "U tom materijalu imate sve. Odmah potom, 19. novembra 2003, tužilaštvo ..

alt= kompletan tekst...