GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 19. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dragan Stojković demantovao da je bio na tajnim pregovorima u Londonu i SAD

Vodio sam decu da gledamo piramide

Odmah posle polufinala nacionalnog kupa sa Radničkim iz Niša otputovao sam sa decom na četiri dana u Kairo. Raduje me ponašanje Žigića koji je u odličnoj formi. Sačuvao je koncentraciju uprkos tome šta se sve piše po novinama

Enigma je rešena! Dragan Stojković, predsednik Crvene zvezde, prethodnih dana nije boravio u Parizu, ni u Londonu, gde je navodno završavao transfer Nikole Žigića u Arsenal, a ni u SAD, gde je takođe navodno ugovarao letnju turneju našeg najtrofejnijeg kluba po Americi. Naprotiv, Piksi je sa decom bio na mini-odmoru u Kairu...

- Odmah posle polufinala nacionalnog kupa sa Radničkim iz Niša otputovao sam sa decom na četiri dana u Kairo. Malo smo se odmarali, malo razgledali piramide, pošto nemamo priliku da to gledamo svaki dan - objasnio je Stojković.

Prvi čovek "crveno-belih" pre toga je pet dana poslovno boravio u Japanu, gde je održao niz sastanaka sa potencijalnim novim sponzorima, a saradnja sa Tojotom najverovatnije će se produžiti na još dve godine.

Žigić još nije Arsenalov

"Delije" nemaju privilegije

Stojković decidirano tvrdi da navijači Zvezde nemaju bilo kakve privilegije u klubu, kao što se u pojedinim medijima iznosilo:
- Nikakvih privilegija nema, niti su navijači to tražili. Letos smo imali tri sastanka, gde smo razgovarali i oni nisu tražili privilegije. Putovanja sami finansiraju. Postoji dobar odnos na relaciji klub - navijači, i to me raduje pošto nam mnogo znači njihova podrška na utakmicama. Svima nam je u interesu da Zvezda na kraju osvoji titulu - kaže Piksi.

Nagoja odbijena zbog Lige Šampiona

- Bili smo zimus u kontaktu sa SAD za neke prijateljske utakmice, ali zbog zgusnutog kalendara nismo mogli da se otisnemo na put. Takođe, iz istog razloga morali smo da odbijemo ponudu japanske Nagoje, koja je htela da nas ugosti između 2. i 6. avgusta. Naime, taj termin se poklapa sa kvalifikacijama za Ligu šampiona. Inače, pripreme će se ponovo odraditi u Austriju. Nema razloga da menjamo destinaciju.

Što se tiče odlaska Žigića u Arsenal, Piksi je naglasio da dogovor još nije postignut, a da postoji interesovanje i drugih:
- Treba biti strpljiv jer ne može se sve završiti preko noći. Raduje me ponašanje Žigića koji je u odličnoj formi. Sačuvao je koncentraciju uprkos tome šta se sve piše po novinama. Zimus, u pregovorima sa njegovim menadžerom uspeo sam da smanjim odnos na 50:50. Nisam mogao više, jer i da sam ja njegov menadžer ne bih pristao na manje. U svakom slučaju, od njegove prodaje zaradićemo 50 odsto. I drugi naši igrači su na meti klubova sa renomeom. Gledaćemo da nekima izađemo u susret, ali neće baš svi dobiti dozvolu za odlazak. Rasprodaje neće biti. Za pojačanja je još rano. Uvek se diže prašina kada se približava prelazni rok. Potrebno je, pre svega, napraviti dobru strategiju.

Zenga ostaje na "Marakani"

Interesovanje postoji i za šefa struke Zvezde Valtera Zengu. Spominjao se Derbi Kaunti, Livorno, Inter...
- To znači da postoji neka vrednost. Preostaje nam da završimo posao oko osvajanja titule, a posle ćemo razgovarati o svim mogućim stvarima. Vremena i prostora za razgovore uvek ima dovoljno, ali ne verujem da će doći do bilo kakvih spektakularnih obrta. S toga verujem da će Zenga na njegovo zadovoljstvo, ali i naše, ostati u klubu.

Na kraju Piksi priznaje da sve ide onako kako je poželeo kada je preuzeo funkciju predsednika Zvezde...
- Primarni cilj je bio da vratimo titulu i veoma smo blizu da to ispunimo. Ušli smo u finale Kupa SCG, bili nadomak prolaska u Kup UEFA i smatram da za početak nije loše. Naravno, vremenom će apetiti rasti, ali za prvu godinu je ovo sasvim dovoljno - zaključio je Stojković.

G. Božanović


vesti po rubrikama

^sport

Stojković demantovao da je bio na tajnim pregovorima u Londonu i SAD
Đoković žali za porazom od prvog reketa sveta
Partizan u revanšu četvrtfinala Evrolige gostuje Dubrovačanima
Malezijski ministar za ljudske resurse zabrinut zbog Mondijala
Antonić selektor košarkašica
Mlada reprezentacija SCG jedva izborila remi protiv komšija
Arsen Venger: Rikelme ubija!