GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 18. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Beogradska nedelja dizajna, veliki kreativni festival regiona

Beograd na kvadrat

Beogradska nedelja dizajna obuhvatiće niz izložbi, radionica, promocija, stručnih skupova, otvaranja novih galerija i restorana, krstarenja i zabava

BEOGRAD - Beogradska nedelja dizajna, koja se održava od 17. do 22. aprila, kao najveći kreativni i edukativni festival regiona, obuhvatiće niz izložbi, radionica, promocija, stručnih skupova, otvaranja novih galerija i restorana, krstarenja i zabava i Beogradsku nedelju mode. Tokom trajanja programa, Beograd će biti mesto susreta oko 1.200 profesionalaca regiona jugoistočne Evrope u ovoj sferi - poznatih mislilaca današnjice, najintrigantnijih dizajnera sveta, administrativne elite regiona, najvećih marketinških stručnjaka i organizacija.

Pored "Beograda na kvadrat", manifestacije koja se održava paraleleno s glavnim programom na više lokacija u gradu, Nedelju dizajna čine i programi Market na kvadrat, Brend na kvadrat, Dizajn na kvadrat i Fešn na kvadrat.

Dvodnevna konferencija Market na kvadrat, koja otvara Nedelju dizajna, posvećena je metodologiji kreativnog procesa advertajzing agencija, kao i budućem razvoju biznisa u Srbiji baziranom na četiri grane - trgovina, industrija hrane i pića, turizam i industrija zabave i medija. U programu učestvuje šest domaćih advertajzing agencija - Publicis, Leo Burnett, BBDO, TBWA, Grey i McCann Erickson, a biće predstavljeno i sedam najboljih primera domaćih brendova, među kojima je novinarka Olja Bećković.

Centralni događaj festivala je program Brend na kvadrat (19 - 20. april) kojim će tokom Dana brending strategije i Dana kreativnosti brendinga, svetski brend-lideri otkriti svoja iskustva, teorijske postavke i pokušati da daju konačne formulacije brending imperativa.

Dizajn na kvadrat (21 - 22. april) okupiće "ikone i megazvezde dizajna", poput Karima Rašida, Luiđija Kolanija i drugih, a fokusiraće se na industrijski dizajn, produkt dizajn i modu. Biće reči o istoriji dizajna, redizajnu dizajna i dizajn tvorevinama "Made by Serbia". Festival se zatvara sesijom "Moda je u modi", a tema kojom će se baviti vrhunski dizajneri, stilisti i fotografi biće povezanost modnog dizajna sa stvaranjem i vođenjem komercijalnih koncepata i trendova.

U prateće programe manifestacije uvršćeni su i 28. salon arhitekture, koji je do 30. aprila otvoren u Muzeju primenjene umetnosti i izložba o tašnama koja će biti otvorena večeras u Etnografskom muzeju.

A. S. K.


vesti po rubrikama

^kultura

Rusi su depresivni i usamljeni kao pingvini
Slovenački slikar Jože Ciuha u galeriji Haos
Beogradska nedelja dizajna, veliki kreativni festival regiona
Promovisana knjiga "Žrtve" Vukašina M. Stambolića
Izložba o Steriji