GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 15. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Specijalno tužilaštvo podnelo juče zahtev za sprovođenje istrage protiv 10 osoba

Dinkić umesto policije hapsio Kljajevića

Prelević kaže da će biti velikih problema, ako Goranov rođeni brat Marko, predsedavajući sudskim većem u procesu za ubistvo Đinđića odluči da se povuče sa tog suđenja

BEOGRAD - Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala podnelo je juče zahtev za sprovođenje istrage protiv 10 osoba osumnjičenih za zločinačko udruživanje, davanje i primanje mita, zloupotrebu službenog položaja i odavanje službene tajne, rekao je portparol ovog tužilaštva Tomo Zorić. U zahtevu za sprovođenje istrage, specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Slobodan Radovanović predložio je da se svima odredi ..

alt= kompletan tekst...


Reporteri Glasa na prvim linijama odbrane u Mošorinu i Žablju

Ako za vikend ljuljne - odosmo!

Ministar Predrag Bubalo nazuo je zelene gumene čizme ispred "audija", a ministar Zoran Lončar zagazio je preko blata u cipelama. Vojska, u blatu do članaka, pretovarala je na baržu vreće s peskom u Žablju, šaleći se: "Evo džakovi upola cene", dok je komandant Novosadskog korpusa sedeo na "isturenom komandnom položaju" - u obližnjoj kafani. Martovska klasa Vojske još nije osetila uniformu, a već su se osetili važni. Spasavaju u tri smene, što se spasti može, a poslednjem ..

alt= kompletan tekst...


Posle nekoliko godina iz Nacionalne štedionice odlazi njen prvi čovek

Vojin Lazarević nagrađuje Stanivukovića

Usvojena ostavka direktora Nacionalne štedionice Bojana Stanivukovića. Njegova nova poslovna destinacija Evroaksis banka iz Moskve

BEOGRAD - Bojanu Stanivukoviću, direktoru Nacionalne štedionice pre dva dana usvojena je ostavka, a uskoro će dobiti novo radno mesto u Evroaksis banci u Moskvi, saznaje Glas. Ovo ne bi bilo ništa čudno da Evroaksis banka, čiji je suvlasnik bio Vuk Hamović, a i danas je Vojin Lazarević, nije bila tema afere "struja" i sumnjive prodaje Nacionalne štedionice. Kako Glas saznaje od dobroobaveštenih izvora, Stanivukoviću je ovo nagrada od kontroverznih ..

alt= kompletan tekst...


Patrijarh Pavle na VMA

Njegova svetost patrijarh srpski Pavle nalazi se na zdravstvenom oporavku na VMA, rečeno je agenciji Tanjug u Patrijaršiji SPC. Patrijarh se na VMA nalazi zbog "opšteg zdravstvenog stanja, povezanog sa njegovim godinama", rekli su u Patrijaršiji. Na današnji praznik, Lazarevu subotu, koja je patrijarhova krsna slava, u Sabornoj crkvi u Beogradu, umesto poglavara SPC, služiće njegov vikar episkop hvostanski Atanasije (Rakita).


Zoran Rašković Serdar (28), optužen za pljačku, izbegao suđenje

Ušio jezik za usnu u zatvoru

Sanja Radenović tvrdi da je postupak njenog klijenta izraz revolta, jer je u pritvoru već duže vreme bez zakonskog osnova, dok drugi branilac Vojislav Voštić izražava sumnju da je Rašković sam sebi ušio jezik za usnu. On traži od uprave zatvora da detaljno istraži slučaj

BEOGRAD - Pritvorenik Zoran Rašković Serdar (28), poznatiji po spektakularnom bekstvu iz CZ-a u avgustu prošle godine, opet je uspeo da šokira javnost - ušio je sebi jezik za usnu u ćeliji Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici. Ovo je juče saopštila sudija Vinka Beraha Nikičević na početku suđenja grupi optuženoj ..

alt= kompletan tekst...


Slobodan Tomanović sa Cetinja, umesto građevinskog materijala, koristi dimljeno meso

Kuća od hiljadu pršuta

Iako rođen i odrastao u gradu i nikad nije živeo na selu, Cetinjanin Slobodan Tomanović (41) uspeo je da postane najbolji etno-sajamski aranžer u Crnoj Gori.
On sajamske štandove uređuje isključivo u arhaičnom drevnom stilu i sa seoskim eksponatima starim i čitav vek.
Zaposlen je u mesnoj industriji "Marteks" na Cetinju, a na sajmovima u Budvi i Novom Sadu osvojio je tri nagrade za najuređeniji ..

alt= kompletan tekst...