GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 15. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Laudin iver daleko od klade

Nekada nije dovoljno samo da "iver ne padne daleko od klade". Matijas Lauda, sin velikog šampiona Formule 1 i dugogodišnjeg rekordera po broju osvojenih titula - Nikija Laude, ima 25 godina i takođe je opčinjen vožnjom, ali još nije zakoračio na scenu "najbržeg cirkusa" i za sada ga stručnjaci ne vide kao potencijal koji bi dostigao očevu slavu. "Lauda junior" se prošle sezone takmičio u GP2 seriji vozeći za Mercedesov DTM tim, gde mu je konkurenciju između ostalih pravio Niko Rozberg, koji se ove sezone takmiči u Formuli 1 kao pilot Vilijamsa. Niko je sin Kekea Rozberga, takođe nekadašnjeg šampiona Formule 1.

Međutim, Lauda nikada nije bio ni u kakvoj vrsti pregovora sa predstavnicima bilo kog tima Formule, čak ni da postane test-vozač, ali je svestan da nema argumenata da se buni zbog toga.
- Imao sam očajnu prošlu sezonu u GP2 takmičenju, tako da nema razloga da se žalim. Pored toga što sam ostvarivao loša vremena, bilo je i dosta problema unutar tima - kaže skromni Lauda, koji ove sezone vozi za "Koloni".

Za razliku od njega, Rozberg je svoj debi pored odlične vožnje, osvajanja poena, obeležio i izjavom da nije zadovoljan, jer zbog greške napravljene već u prvoj krivini, nije mogao da pobedi.
S druge strane, iako je Formula u suštini veliki biznis i "cirkus", kao što joj govori nadimak, njeni učesnici su ipak odustali od ideje da angažuju "malog Laudu", koji bi sigurno izazvao veliku medijsku pažnju.

V. T.


vesti po rubrikama

^sport

Imam malu tremu, al' to je dobro
Šeik Jestrović nakrivio šajkaču
Saši Iliću: Nikad ne znam kad će ta plata!
Zvezda glumi autsajdera
UEFA odbila "nezavisno Kosovo"
Ne želim da budem maneken!
Zengini rezervisti ruše Javor
Laudin iver daleko od klade