GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 15. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


UEFA odbila "nezavisno Kosovo"

Posle neuspelog pokušaja da mu FIFA prizna suverenitet, samozvani Fudbalski savez Kosova (FSK) zakucao je i na vrata UEFA. Menadžer FSK Ridvan Redžepi, inače stanovnik Švedske, uputio je pismo UEFA u kojem je moli za novčanu pomoć za izgradnju sportskog centra u Kosovu Polju. "Evropska kuća fudbala" odmah je odbacila mogućnost da samozvanom FSK odobri bilo kakva finansijska sredstva, uz napomenu da je FS SCG jedina organizacija sa prostora SCG koja ima pravo da sa njom komunicira.

U Redžepijevom pismu navodi se da Kosovo Polje ima 42.000 stanovnika kojima je baš fudbal najomiljeniji sport, a lokalna infrastruktura je u očajnom stanju. U prilogu je čak dostavljena i skica kako bi taj sportski centar trebalo da izgleda. Da je kojim slučajem UEFA odobrila bilo kakva novčana sredstva FSK, to bi značilo da je priznala ovaj samozvani savez, što je u stvari najverovatnije prava pozadina Redžepijeve molbe.

- UEFA je rekla svoju reč, a videćemo da li će se samozvani FSK sada obratiti i FS SCG. Podsećam da FS SCG u svom okviru ima pet podsaveza među kojima je i Fudbalski savez Kosova i Metohije, a čiji članovi nisu ljudi iz samozvanog FSK - rekao je na jučerašnjoj konferenciji portparol FS SCG Aleksandar Bošković.

FSK je u februaru na sličan način, takođe neuspešno, pokušao da uđe u FIFA. Tada je koordinator FSK Fadilj Vokri od "svetske kuće fudbala" zatražio poseban status za Kosovo zbog navodnog problema izdavanja sertifikata igračima koji iz južne srpske pokrajine treba da odu u neki inostrani klub.

V. Ž.


vesti po rubrikama

^sport

Imam malu tremu, al' to je dobro
Šeik Jestrović nakrivio šajkaču
Saši Iliću: Nikad ne znam kad će ta plata!
Zvezda glumi autsajdera
UEFA odbila "nezavisno Kosovo"
Ne želim da budem maneken!
Zengini rezervisti ruše Javor
Laudin iver daleko od klade