GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 15. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Uoči meča Fed kupa u Bugarskoj Ana Ivanović najavila svoj prvi nastup za SCG

Imam malu tremu, al' to je dobro

Žao nam je što Jelena nije u prilici da pojača našu reprezentaciju, jer bi uz Anu Ivanović bila značajan oslonac naše selekcije. Ipak, moramo biti svesni da svaku karijeru, pa i njenu, čine usponi i padovi, poručila je Tatjana Ječmenica, selektor ženske reprezentacije Srbije i Crne Gore

Naša najbolja teniserka, Ana Ivanović, predvodiće tenisku reprezentaciju Srbije i Crne Gore na turniru Prve grupe Evro-afričke zone Fed kupa, koji će od 17. do 24. aprila biti odigran u bugarskom gradu Plovdiv. Tom prilikom plave teniserke boriće se za plasman u viši rang - Drugu svetsku grupu i, da bi to ostvarile, potrebno je da osvoje prvo mesto u jednoj od četiri grupe, koje će biti formirane žrebanjem 17 nacionalnih selekcija, koje će se u Plovdivu boriti za mesto u višem rangu elitnog teniskog takmičenja.

U nastojanju da dobrom igrom i plasmanom u viši rang podigne rejting domaćeg tenisa, selektor reprezentacije SCG Tatjana Ječmenica uputila je poziv Ani Ivanović, koji je najbolje plasirana Srpkinja na svetskoj listi s oduševljenjem prihvatila.
- Učešće u Fed kupu u dresu reprezentacije moje zemlje, za mene je velika čast i ogroman izazov. Sigurna sam da možemo da odigramo dobro. Nama je mesto u Svetskoj grupi - rekla je Ana Ivanović priznajući da, iako se naigrala po turnirima širom sveta, u svom prvom nastupu za reprezentaciju ipak ima malu tremu.

- Jeste, povodom prvog nastupa u reprezentaciji imam malu tremu, a to je dobro. Sigurna sam da ćemo uspeti. Među devojkama vlada dobra atmosfera i to je prvi uslov za dobar rezultat. Lično sam odlučila da se ove godine maksimalno posvetim učešću naše reprezentacije u Fed kupu - nastavila je Ana Ivanović uz objašnjenje da će u slučaju uspeha u Plovdivu, osvajanja jednog od četiri prva mesta, opet "obući plavi dres" tokom jula meseca kada će biti odigran nastavak takmičenja, tačnije plej-of za ulazak u Drugu svetsku grupu.

Sigurno da bi borba za mesto u elitnom društvu svetskog tenisa bila mnogo izvesnija da se Ani Ivanović, Ani Timotić, Danici Krstajić i Ani Veselinović, priključila i Jelena Janković. Međutim, ona je, iz samo njoj poznatih razloga, otkazala učešće u reprezentaciji.

- Žao nam je što Jelena nije u prilici da pojača našu reprezentaciju, jer bi uz Anu Ivanović bila značajan oslonac naše selekcije. Ipak, moramo biti svesni da svaku karijeru, pa i njenu, čine usponi i padovi. Za razliku od Jelene, ostale teniserke su u odličnoj formi i željne su pobede. Bez obzira na žreb u Plovdivu svakom protivniku moramo prići maksimalno obazrivo. Samo odgovornim pristupom takmičenje možemo da okončamo u našu korist - poručila je Tatjana Ječmenica, selektor ženske reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Igra se na terenu od Šljake

Turnir prve grupe Evro-afričke zone Fed kupa biće odigran u Plovdivu na terenima od šljake. Posle žreba 17 reprezentacija biće svrstano u tri grupe od po četiri selekcije i jednu koja će imati pet učesnica. Četiri pobednika grupa boriće se u narednom krugu za dva mesta koja vode u plej-of za popunu Druge svetske grupe, koji će biti odigran tokom jula meseca.U Plovdivu će igrati: SCG, Belorusija, Bugarska, Danska, Estonija, Finska, Velika Britanija, Mađarska, Izrael, Luksemburg, Holandija, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Južna Afrika, Švedska i Ukrajina.

Ana neće da se vozi kombijem

Nezvanično, Ana Ivanović je bila razočarana ponuđenom "kombi-solucijom" prevoza do Sofije, te je rukovodstvo Saveza bilo prinuđeno da potraži alternativni avio prevoz, što je u konkretnom slučaju let do Milana, a potom "nazad" do Sofije.
Ženska teniska reprezentacija i rukovodstvo Saveza, putovaće do Plovdiva i kopnom i vazduhom... Tačnije, veći deo reprezentacije put od Beograda do Plovdiva prevaliće kombijem i automobilima, dok će Ana Ivanović i selektor Tatjana Ječmenica putovati avionom.

N. M.


vesti po rubrikama

^sport

Imam malu tremu, al' to je dobro
Šeik Jestrović nakrivio šajkaču
Saši Iliću: Nikad ne znam kad će ta plata!
Zvezda glumi autsajdera
UEFA odbila "nezavisno Kosovo"
Ne želim da budem maneken!
Zengini rezervisti ruše Javor
Laudin iver daleko od klade