GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 14. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Predsedniku Trgovinskog suda i još osmoro aktera korupcionaške afere danas ističe policijski pritvor

Sudiji Kljajeviću preti robija

Iako se Goran Kljajević pozvao u policiji preksinoć na sudijski imunitet, nije pušten na slobodu. Osumnjičeni su juče saslušavani u prostorijama SBPOK-a, ali su, kako saznajemo, odbili da policiji daju bilo kakve izjave, rekavši da će to uraditi tek kada budu privedeni istražnom sudiji

BEOGRAD - Skupština Srbije juče je po hitnom postupku jednoglasno ukinula sudijski imunitet Goranu Kljajeviću, predsedniku Trgovinskog suda u Beogradu i sudiji tog suda Delinki Đurđević. Odluka je doneta na predlog Administrativnog odbora, a na osnovu zahteva Okružnog javnog tužilaštva u Beogradu. U međuvremenu Kljajević i Delinka Đurđević, osumnjičeni za korupciju, zloupotrebu službenog položaja i druga krivična dela, posle hapšenja pokušali su da izbegnu ..

alt= kompletan tekst...


Crnogorski kadrovi pri Savetu ministra SCG skupo koštaju Srbiju

Pola miliona mesečno za plate

Predsednik SCG Svetozar Marović, koji je otvoreno u referendumskoj kampanji, ima neto platu 67.371 dinara, zamenici ministara 52.575, a pomoćnici 29.233 dinara. Ukupno, kako nam je nezvanično rečeno, pri Savetu ministara SCG, nema više od 50 crnogorskih kadrova

BEOGRAD - Iako je vladajućoj crnogorskoj koaliciji državna zajednica "poslednja rupa na svirali", za neto plate funkcionera Crne Gore u Savetu ministara SCG srpski poreski obveznici mesečno izdvoje najmanje pola miliona dinara. Uz dodavanje regresa, toplih obroka i drugih prinadležnosti cifra je upola ..

alt= kompletan tekst...


Požar u dvanaestospratnici u centru Leskovca

Otrovano trideset stanara

Stotinak dece koja su se nalazila u vrtiću na prvom spratu solitera blagovremeno je evakuisano

LESKOVAC - U požaru koji je juče oko devet sati ujutru izbio u Leskovcu, u soliteru sa 12 spratova na Masarikovom trgu, trideset osoba je lakše povređeno usled trovanja ugljen-monoksidom. Prema prvim nezvaničnim informacijama, požar je izbio između šestog i osmog sprata, a uzrok su električne ..

alt= kompletan tekst...


Sumnja se da je više pripadnika Žandarmerije obolelo od mišje groznice

Policajci "zakačili" zarazu na terenu

Načelnik Infektivnog odeljenja u Kraljevu dr Milan Parezanović potvrdio da je stanje dvojice obolelih žandarma veoma teško. Jedan od njih prekjuče je prebačen na beogradsku VMA

KRALJEVO/KRAGUJEVAC - Više pacijenata za koje se sumnja da su oboleli od mišje groznice smešteno je proteklih dana u kliničke centre u Kragujevcu, Čačku i Kraljevu. Teško stanje pacijenata obolelih od mišje groznice, smeštenih u kraljevačkoj bolnici Dvojica žandarma iz Kraljeva, inače pripadnika Odreda žandarmerije iz grada na Ibru, obolela od mišje groznice, u veoma teškom su zdravstvenom stanju. Ovo nam je potvrdio dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog ..

alt= kompletan tekst...


Tisa i Tamiš se ne smiruju, raste i vodostaj Save

Nivo Dunava dostigao 9,2 metra

Alarmantno u Velikom Gradištu jer je nivo reke čak za metar nadvisio obale

BEOGRAD - Dunav je juče kod Velikog Gradišta dostigao 920 centimetara, što je najviši nivo zabeležen ovih dana u Srbiji. Usled specifičnosti položaja Velikog Gradišta, koje se nalazi ispod nivoa reke, stanje je juče bilo posebno alarmantno jer je nivo Dunava čak za metar nadvisio visinu obala. U noći između srede i četvrtka, zbog padavina od 55 litara po kvadratu, došlo je do probijanja nasipa na tri mesta, što je izazvalo veliku uznemirenost meštana, ali su do jutra ti propusti ..

alt= kompletan tekst...


Dok se u Srbiji traži grob vođe četničkog pokreta, njegov lik osvanuo na živopisu u voždovačkoj crkvi

Đeneral Draža Mihailović na fresci

Uz četničkog komandanta, na freskopopisu su i Tesla, Pupin, Mokranjac... Hteli smo da pokažemo nepoznatu činjenicu našem narodu šta je to nebeska Srbija. To nije nekrofilija, kaže starešina crkve

Voždovačka crkva Svetog kralja Vladimira, u naselju Medaković, u borovoj šumi. Desno od vrata, u priprati crkve, sveže urađen freskopis. Kompozicija naslovljena kao "Nebeska Srbija" prikazuje patrijarhe, arhijereje, sveštenike i monahe. Stoje oko časnoga prestola na molitvi. Na suprotnom zidu ..

alt= kompletan tekst...


Vlastimir Ristić iz Opornice živi na minskom polju

Bombi mu preko glave

Vlastimir Ristić iz Opornice pre dva dana pronašao je u voćnjaku na svom imanju stotinak neeksplodiranih granata, mina i ručnih bombi iz Drugog svetskog rata. Vlastimir je i septembra prošle godine u svom i dvorištu brata Milivoja u zaseoku Majnić u Opornici otkopao oko 150 neeksplodiranih ubojnih sredstava. Forenzičari ..

alt= kompletan tekst...