GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 13. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Za piće samo flaširana ili prokuvana voda

BEOGRAD - Posebna opasnost u poplavljenim područjima preti od zaraznih bolesti. Zato se svakodnevno kontroliše voda za piće u ugroženim područjima.
- Sva izvorišta i bunari koji su ugrožena poplavama isključeni su iz sistema vodosnabdevanja. Svakodnevno, a po potrebi i više puta dnevno, obavlja se bakteriološko i fizičko hemijsko ispitivanje uzoraka vode. Dok se ne saniraju posledice elementarnih nepogoda, stanovništvu se preporučuje da koriste ..

alt= kompletan tekst...


Zbog navodne korupcije i organizovanog finansijskog kriminala SBPOK juče priveo devet osoba

Privođen predsednik Trgovinskog suda

Goran Kljajević, predsednik Trgovinskog suda u Beogradu i Delinka Đurđević, sudija tog suda, Jelica Živković, direktor Poštanske štedionice, Sekula Pjevčević, direktor Kreditno eksportne banke (KEB), Dejan Ivezić, radnik Generalnog inspektorata MUP-a Srbije, advokati Mika i Milinko Brašnjević, kao i stečajne sudije Jasmina Kojić i Nemanja Jolović privedeni

BEOGRAD - Zbog navodne korupcije i organizovanog finansijskog kriminala juče su oko 6.30 uhapšeni Goran Kljajević, predsednik Trgovinskog suda u Beogradu i Delinka Đurđević, sudija tog suda, Jelica Živković, direktor Poštanske štedionice, Sekula Pjevčević, direktor Kreditno eksportne ..

alt= kompletan tekst...


Očekuje se da nivo Tise danas dostigne kritičnu tačku

Bujica se još uvek ne stišava

Vodostaj Dunava kod Bezdana u padu, a kod Velikog Gradišta juče je bio 902 centimetra, što je najviši nivo zabeležen prethodnih dana u Srbiji

ZRENJANIN/NOVI SAD/SMEDEREVO/VELIKO GRADIŠTE - Nivo reke Tise, zbog kiše koja je izazvala porast vodostaja veći od očekivanog, dostići će danas kritičnu tačku od 820 centimetara. Vodostaj brzo raste, a samo tokom noći između utorka i srede porastao je za šest centimetara i juče ujutru ..

alt= kompletan tekst...


I pored privremenih mera u Internacionalu CG Savićevićevi saradnici na broju

U istoj fotelji tiskaju se po dva direktora

Sugerisano mi je da stare kadrove ne diram kako se ne bi talasalo pred privatizaciju, kaže novi direktor Goran Blagojević

BEOGRAD - Vlada Srbije je u novembru prošle godine uvela privremene mere u Internacional CG, ćerku firmu Geneksa i sa teškom mukom, uz četiri pokušaja i asistenciju policije, jedva uspela da smeni Milorada Savićevića i u zgradu i na radno mesto uvede novog direktora Gorana Blagojevića. Blagojević od januara dovodi desetak novih ljudi da ojača kadrovsku bazu, ali Savićevićev kadar, uglavnom ne pomera sa starih mesta, pa se više direktora "tiska" u jednoj ..

alt= kompletan tekst...


Telekom: Grci opremu Eriksona plaćaju skuplje

BEOGRAD - Upravni odbor Telekoma Srbije, na osnovu raspisanog tendera i u skladu sa zakonom izabrao je Erikson i Simens za dugoročnog strateškog partnera. Francuski Alkatel na navedenim tenderima nije izabran zbog nepovoljne cene i nepovoljnih uslova plaćanja - tvrdi Telekom Srbije reagujući na jučerašnji tekst Glasa javnosti "Oprema Grcima skupa, Srbima jeftina", u kome su izneti podaci o nabavci opreme za mobilnu telefoniju i negodovanju grčkih suvlasnika Telekoma ..

alt= kompletan tekst...


U Stejt dipartmentu, za Glas, pojasnili izjavu Nikolasa Bernsa

Nezavisnost, ipak, samo opcija

U ovoj fazi pregovora prerano je da se razgovara o konačnom rešenju, kaže Nensi Bek, predstavnik za štampu američke administracije

BEOGRAD - Amerika je još jednom uputila jasnu poruku Srbiji da je "nezavisnost jedno od mogućih rešenja budućeg statusa Kosova". Ovog puta oglasio se Nikolas Berns, američki podsekretar za politička pitanja, koji je na ceremoniji u Centru za strateške studije u Vašingtonu, kojoj su prisustvovali i ambasadori mnogih evropskih zemalja, izjavio, kako su preneli neki mediji, da će nezavisnost Kosova verovatno proglasiti Ujedinjene nacije do kraja ove ..

alt= kompletan tekst...


Incidenti za vreme i posle meča u Nišu između Radničkog i Zvezde

Iživljavanje nad mladićem

Povređeno pet policajaca i osmoro navijača. Najgore prošao za sada neidentifikovani navijač Zvezde kojeg je policija brutalno pretukla

Lepa fudbalska predstava koju su na Čairu priredili navijači Radničkog i Crvene zvezde pokvarena je scenama koje su viđene nakon utakmice u neposrednoj blizini stadiona, gde je povređeno pet policajaca i osmorica navijača. Prema rečima očevidaca, do sukoba je došlo kada su grupu navijača Zvezde, koja se nalazila ..

alt= kompletan tekst...