GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 11. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Vodostaj Dunava na ulazu u našu zemlju počeo polako da opada, ali postoji opasnost da posledice ostanu dugotrajne

Izlivanje reka Srbiju pretvara u močvaru

Sava kod glavnog grada raste centimetar na sat. Tisa će kod Titela 14. aprila dostići najviši nivo. U porastu i Tamiš. Stanje nasipa u ugroženim područjima za sada je pod kontrolom. Voda preti i Smederevu

BEOGRAD - Republičko ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopštilo je juče da je vodostaj na Dunavu, Tisi, Tamišu i Savi kod Beograda u porastu, dok na ostalim rekama u Srbiji opada. U saopštenju se navodi da u pojedinim delovima Srbije velike probleme prave visoki nivoi podzemnih voda.
Prema rečima sektorskog rukovodioca odbrane od poplava Vladislava Miloševa, na potezu od državne granice sa Mađarskom do Bogojeva, u dužini od 61 kilometar, stanje nasipa je, za sada, "stabilno i pod kontrolom". Poplavni talas stiže u Novi Sad, Beograd, Smederevo i nizvodno, na granicu ..

alt= kompletan tekst...


Uhapšen Radiša Jokić (49) iz sela Suvi Do kod Žagubice zbog ubistva

Posle orgijanja, na smrt pretukao suprugu

Obnevideo od pijanstva, Radiša Jokić električnim kablom tukao suprugu Lelu Jokić (40), dok je nije ubio, a potom prijavio policiji da je umrla prirodnom smrću

ŽAGUBICA - Radiša Jokić (49) iz sela Suvi Do kod Žagubice, uhapšen je zbog sumnje da je 8. aprila ubio svoju suprugu Lelu Jokić (40), rodom iz Kučeva. Jokić je u subotu prijavio policiji da je njegova supruga preminula prirodnom smrću, ali je istragom utvrđeno da je smrt usledila posle surovog batinanja. Prema zvaničnom saopštenju policije, koja je Lelu zatekla u krevetu, sa vidljivim krvavim podlivima po licu i telu, obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila kao posledica ..

alt= kompletan tekst...


Ističe rok u kome Skupština treba da formira Instituciju državnog revizora

Samo Dinkić zna kuda idu državne pare

Srbija nekoliko godina nema instituciju državnog revizora koji kontroliše trezor i rad Ministarstva finansija i daje ocenu završnog računa, pa ako se on ne usvoji, pada vlada

BEOGRAD - Srbija je jedina zemlja koja već nekoliko godina nema Instituciju državnog revizora koji bi kontrolisao, ne samo direktne potrošače para iz budžeta, već i indirektne, kao što su organizacije socijalnog osiguranja, razni fondovi, javna preduzeća, političke stranke i sve koji koriste donacije i druge vrste pomoći. Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković može da se bahato ponaša i radi kada mu se svidi i na način koji sam utvrdi, kao i njegove kolege ..

alt= kompletan tekst...


Zdravstveni radnici u domovima zdravlja imaju manje vremena za pacijente

Umesto da pregledaju, lekari popunjavaju obrasce

BEOGRAD - Lekari u domovima zdravlja imaju sve manje vremena za pacijente. Umesto da se usredsrede na preglede, uspostavljanje dijagnoze, lečenje i savetovanje bolesnika, oni se po ceo dan "zabavljaju" obimnom papirologijom, na koju potroše više od polovinu radnog vremena.
- Za svakog pacijenta moramo da popunimo obrazac koji ima 35 kolona. Tu se upisuje jedinstven matični broj pacijenta, broj kartona, osnov osiguranja i kategorija, da li je prvi ili ponovljeni pregled, šifra dijagnoze, uputi, broj recepata, naloga... Sledeći papiri koje popunjavamo su dnevne evidencije zdravstvenih ..

alt= kompletan tekst...


Kamermani ometaju poslanike dok čitaju novine

BEOGRAD - Snimateljima i fotoreporterima je od juče zabranjen ulazak u skupštinsku salu i oni će svoj posao ubuduće moći obavljati samo na početku sednica, 10-15 minuta pre nego što se za njih zatvore skupštinska vrata. Ovu odluku doneli su juče predsednik Predrag Marković i sekretar Marko Danilović posle "incidenta" koji je napravio poslanik Hranislav Perić iz SPS-a. Povod za izbacivanje izveštača iz sale bio je Perićev zahtev predsedavajućem ..

alt= kompletan tekst...


Nepoznati muškarac nađen juče ujutru mrtav u Ripnju

Ubijen, pa bačen u kanal

Telo muškarca starog oko 40 godina, pronađeno u kanalu pored puta u naselju "Kolonija" u Ripnju

BEOGRAD - Za sada neidentifikovani muškarac, star oko 40 godina, nađen je juče mrtav u kanalu kraj puta, u naselju "Kolonija" u Ripnju. Telo je, prema nezvaničnim informacijama, oko 6.30 sati ugledala radnica STR "Hladni izvor" i o tome odmah obavestila policiju.
- Ležao je zgrčen između žičane ograde i barake. Na sebi je imao samo gaćice, dok su mu cipele i čarape bile na krovu šupe. Tek izbliza smo videli da mu je glava razbijena, celo telo u modricama i krvavim podlivima, a šake i podlaktice su skroz izubijane. Verovatno je tu izbačen iz vozila i dotučen kamenim ..

alt= kompletan tekst...