GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 11. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Stojadin Krstić godinama na sudu dokazivao nevinost, a prijateljima da je živ

Svi su mislili da sam se povampirio

Okružni sud nedavno je, posle četiri godine od saobraćajke u kojoj je Krstić stradao, odbio žalbu vozača koji je kriv za nesreću i novčano ga kaznio

JAGODINA - Stojadin Krstić Stole iz Jagodine, poznatiji kao Taksi Stole, koji je 6. septembra 2002. godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću, ne samo što je svoje prijatelje morao kasnije da ubeđuje da je živ, već mu je trebalo skoro četiri godine da na sudu dokaže da on nije vinovnik nesreće. Ovaj nesrećni dekica, pun života, potpuno se oporavio tek dve godine posle nesreće i vratio se svom starom poslu - prevozu uglja, peska i druge robe u svom neobičnom taksiju - frezi s prikolicom.

Viša sila

Krstić tvrdi da ga je spasla neka viša sila i da je preživeo kliničku smrt.
- Lepo se sećam da sam ležao na nekoj livadi na kojoj su bili ljudi poređani u tri reda. Ja sam bio u srednjem. Prišao mi je Sveti Nikola i rekao mi da odmah idem kući. Pošto ni tada, ni narednog puta nisam otišao, došao je po treći, kako mi je rekao poslednji put, "šutnuo" me je i ja sam se trgao. Uhvatio sam se za glavu, "ne, povadićete drenove", povikale su na mene medicinske sestre i ja sam tek onda shvatio gde se nalazim. Ipak sam tog jutra, samo posle nedelju dana, na lični zahtev otišao iz bolnice - dodaje Krstić.

Okružni sud u Jagodini, pre nekoliko dana, konačno je odbio žalbu Radovana Jovanovića, vozača kamiona koji je udario Krstića, proglasio ga krivim za nesreću i osudio na novčanu kaznu od 20.000 dinara. Sve dotad trajalo je Krstićevo preganjanje po sudovima, a o tome priča i njegov advokat Milovan Stojanović.

- Istražni sudija je oktobra 2002. godine obustavio krivični postupak protiv Jovanovića, jer je istragom dokazano da je kriv Krstić. I Opštinski sud u Jagodini dva puta je donosio presudu po kojoj je on kriv. Više puta sam ulagao žalbe, a predmet se "šetao" od Opštinskog do Okružnog suda i obratno. Tek posle insistiranja Okružnog suda da prvostepeni organ razmotri član Zakona o bezbednosti u saobraćaju, po kome je na raskrsnici zabranjeno svako preticanje, prošle godine doneta je presuda koja Jovanovića proglašava krivim i osuđuje ga na novčanu kaznu, a presuda je sad postala izvršna, kad je Okružni sud odbio njegovu žalbu - priča advokat Stojanović.

Krstić kaže da se seća trenutka nesreće.
- Tačno se sećam da sam, kada sam rukom, pošto nemam migavce na taksiju, dao znak da ću da skrećem ulevo, iza sebe video dva automobila. Prestrojio sam se i počeo da skrećem kada je na mene naleteo taj kamion koji uopšte nisam video. Da nije bilo advokata, ne bih isterao pravdu - kaže Krstić, koji je, osim dokazivanja da nije bio kriv za saobraćajku, morao čak da dokazuje i da je živ.

- Pošto su svi na ulici pomislili da sam mrtav, odvezli su me u mrtvačnicu. Kažu da sam tamo počeo da mrdam i onda su me hitno prebacili na Neurohirurgiju u Ćupriji. Doktor Moma Jovanović me je odmah operisao, ali glava mi je toliko bila smrskana da i dan-danas mogu da napipam kočšice koje nisu mogle lepo da srastu - priseća se Kostić, pokazujući zaraslu ranu.

I njegovi prijatelji su mislili da je mrtav jer je posle nesreće naredne dve godine ustajao samo uz pomoć supruge Viktorije, ali nije izlazio iz kuće.
- Pošto su svi čuli da sam poginuo i nisu me viđali po gradu, svi koji su me posle toga videli mislili su da sam vampir. Neke koleginice su mi rekle da su išle na groblje da mi pale sveće. Kad su me videle, rekle su mi da moraju da me izljube iako sam vampir - šali se Krstić.

Z. Gligorijević


vesti po rubrikama

^Srbija

Svi su mislili da sam se povampirio
Lopovi očerupaše sve po gradu
Nove kuće za šest porodica
Gde se dadoše naši velikani
Alo, Leskovčani, naši li ste?
Bivši radikal zaratio sa strankom
   
 


     


FastCounter by LinkExchange