GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 11. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Uhapšen Radiša Jokić (49) iz sela Suvi Do kod Žagubice zbog ubistva

Posle orgijanja, na smrt pretukao suprugu

Obnevideo od pijanstva, Radiša Jokić električnim kablom tukao suprugu Lelu Jokić (40), dok je nije ubio, a potom prijavio policiji da je umrla prirodnom smrću

ŽAGUBICA - Radiša Jokić (49) iz sela Suvi Do kod Žagubice, uhapšen je zbog sumnje da je 8. aprila ubio svoju suprugu Lelu Jokić (40), rodom iz Kučeva. Jokić je u subotu prijavio policiji da je njegova supruga preminula prirodnom smrću, ali je istragom utvrđeno da je smrt usledila posle surovog batinanja. Prema zvaničnom saopštenju policije, koja je Lelu zatekla u krevetu, sa vidljivim krvavim podlivima po licu i telu, obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila kao posledica teških povreda kore velikog mozga, nanetih mehaničkim udarcima teškim i tupim predmetom, koji još uvek nije pronađen. Jokić je uhapšen u nedelju i, uz krivičnu prijavu, predat istražnom sudiji Okružnog suda u Požarevcu.

Kako saznajemo u selu, Radiša i Lela bili su hronični alkoholičari, koji su često dolazili u seosku prodavnicu, u kojoj su kupovali isključivo rakiju. Dvojica meštana, koje smo juče zatekli ispred seoske pošte u Suvom Dolu, tvrde da je ovom zločinu prethodilo svojevrsno orgijanje u kući Jokića, u kojoj se nalazilo još nekoliko notornih alkoholičara. Svi oni su se seksualno iživljavali nad pijanom ženom, zajedno sa njenim suprugom, a potom su ga huškali da je tuče, žaleći se da im ona, dok izlaze iz kuće u toalet, kradom ispija rakiju. Zbog toga ju je Radiša besomučno tukao električnim kablom, sve dok je nije usmrtio.

- Radiša je nekada bio vrstan elektromehaničar i radio je u ŠIK "Kučevo". U Kučevu je i upoznao Lelu i oženio se njome, ali je kasnije ostao bez posla i počeo da se opija. Njemu su pokojni roditelji ostavili kuću i njive u nasledstvo i on je prodavao parče po parče zemlje i sav novac trošio na svoje i ženino opijanje. Jesenas je prodao ceo bagremar, da bi preko zime njih dvoje imali za rakiju", rekao je jedan meštanin. On navodi da Jokići nisu imali dece, a da je Lela u ranijem braku rodila dvoje. "Pre nego što su njeni roditelji u nedelju odneli telo za Kučevo, dolazio je Lelin sin da pita koja žena iz sela je opremila za sahranu, da bi joj platio za to, kakav je običaj", rekao je ovaj meštanin.

U selu smatraju da porodicu Jokić godinama prati prokletstvo, još od pogibije Radišinog brata. Kao uzrok, oni navode da je Radišina baka ubila njegovu prabaku, iz straha da ova ne raskući imovinu, pošto je počela da ide iz braka u brak. Ubistvo Lele Jokić, četvrto je po redu u Suvom Dolu, u poslednjih desetak godina. U seoskoj kafani, posle svađe, došlo je do obračuna noževima, u kome je stradao jedan meštanin, a desila su se i dva zločina u kojima su sinovi ubili očeve.

D. Novković


vesti po rubrikama

^hronika

Posle orgijanja, na smrt pretukao suprugu
Ubijen, pa bačen u kanal
Livac izgoreo u livnoj peći
Krunić nasrnuo na novinara Bete
Karadžić izbegava suđenje
Nije bilo zločina