GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 7. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Policija privodi generalove rođake, a vlada obećava izručenje

Ratko Mladić samo što nije...

MUP i BIA ne potvrđuju privođenja. Mladić će biti u Hagu samo kada to sam bude odlučio, a ova psihološka igra ima zadatak da Hagu posle smrti Miloševića obezbedi novu atrakciju - kaže bivši šef policije Marko Nicović

BEOGRAD - Darko Mladić, sin haškog optuženika Ratka Mladića, rekao je da su njegovi rođaci Miroslav, Vukašin, Krsto i Branislav Jegdić privođeni u policiju u Beogradu na informativni razgovor i da su nakon toga kasno preksinoć pušteni kući.
- Kažu da su po više sati razgovarali sa njima, da je policija bila korektna, ali i da su se osećali neprijatno - rekao je Mladić i demantovao ..

alt= kompletan tekst...


Koštunica predložio na samitu premijera Jugoistočne Evrope

Evropsko rešenje za Kosmet

Koštunica: To znači garantovanje suštinske autonomije za pokrajinu unutar Srbije. Ren: Ohrabrio sam Koštunicu da nastavi punu saradnju sa Hagom

Od našeg specijalnog izveštača

BUKUREŠT - Premijeri zemalja Jugoistočne Evrope usvojili su juče u Bukureštu deklaraciju o početku pregovora o stvaranju zone slobodne trgovine u regionu, koji će formalno startovati 31. maja.

Tim dokumentom 31 dosadašnji bilateralni sporazum SCG, Srbije, Crne Gore, Kosova, Albanije, BiH, Bugarske, Rumunije, Hrvatske i Moldavije treba da prerastu u jedinstveni multilateralni trgovinski sporazum. Očekuje se da bi regionalna zona mogla da profunkcioniše 2007. godine, čime bi i CEFTA bila ..

alt= kompletan tekst...


Glas na licu mesta: Prva linija odbrane od poplava kod Bezdana

Dunav zapljusnuo Vojvodinu

Vrh talasa biće u noći između 7. i 8. aprila, kada se očekuje da nivo reke bude 720 centimetara

BEZDAN - Na prvoj tački odbrane od poplave na toku Dunava kroz našu zemlju svi gledaju uzvodno, u pravcu Mađarske. Vrh talasa se ovde očekuje u noći između 7. i 8. aprila, kada bi nivo reke trebalo da bude 710-720 centimetara. Juče je nivo Dunava kod Bezdana bio 690 centimetara, a zvaničnici iz "Voda Vojvodine" kažu da većih problema, ipak, ne bi trebalo da bude.
- Poplavni talas je prošao Budimpeštu i iz gornjeg toka reke, uzvodno od glavnog grada Mađarske, stižu informacije o stagnaciji i blagom ..

alt= kompletan tekst...


Fond Altima kupuje deo slovenačkog trgovinskog lanca

Cena Merkatora naglo skače

Berzanski stručnjaci prognoziraju da su male šanse da uspe ponuda londonskog fonda koji nudi 41.000 tolara za akciju, jer je cena na berzi juče skočila na 43.000 tolara

LjUBLjANA - Londonski investicioni fond "Altima" juče je preko brokerske kuće Ilirika zvanično objavio ponudu za kupovinu 24,99 odsto deonica "Merkatora" po ceni od 41.000 tolara, odnosno 171 evro, što je sada niže od cene deonica na berzi jer su juče oko podne već dostigle 43.000 tolara. Ponuda bi trebalo da važi do 28. aprila. Zbog pregrejane atmosfere oko kupovine akcija ovog trgovinskog lanca, u šta su upleteni i srpski biznismeni Miroslav Mišković i Milan ..

alt= kompletan tekst...


Prvi put kod nas urađena transplantacija, a primalac i davalac imaju različite krvne grupe

Nove metode lečenja u Vojnomedicinskoj akademiji

BEOGRAD - Pacijent, kome je u Vojnomedicinskoj akademiji urađena ABO-inkopatibilna transplantacija bubrega, oseća se dobro, normalizovani su laboratorijski nalazi, a funkcija presađenog bubrega je bez poremećaja. Ovo je prvi put kod nas da se uradi transplantacija bubrega, a da primalac i davalac imaju ..

alt= kompletan tekst...


Jezdimiru Vasiljeviću, vlasniku "Jugoskandika" propalo jemstvo

Jezdi uzeli kuću od milion evra

Okružni sud juče Jezdi oduzeo kuću na Dedinju od 524, 54 kvadrata koju je dao na ime jemstva, a 2001. procenjenu na milion nemačkih maraka. Sud je ovakvu odluku doneo pošto se Vasiljević nije pojavio na suđenju. Međutim, Jezdin advokat Dragoljub Đorđević, tvrdi da je oduzeta kuća vlasništvo Nikole Kubatlije, Vasiljevićevog prijatelja, koji je preminuo

BEOGRAD - Jezdimiru Vasiljeviću, poznatijem kao Gazda Jezda, vlasniku nekadašnje piramidalnog sistema "Jugoskandik", Okružni sud je juče oduzeo kuću od 524, 54 kvadrata koju je on dao na ime jemstva, a 2001. procenjenu na milion nemačkih maraka. Sud je ovakvu odluku doneo pošto se Vasiljević nije pojavio na suđenju gde sa još četvoricom saradnika odgovara zbog zloupotrebe službenog položaja, prevare i utaje poreza. Vasiljević je kuću dao kao jemstvo kako bi ..

alt= kompletan tekst...