GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 5. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Aleksandar Simić: Ne popuštamo u pregovorima o Kosmetu

Sporazum da bude iznad zakona

Naša strana insistira da srpske donacije idu direktno na račun opština gde je srpsko stanovništvo u većini, Albanci se tome oštro protive

BEOGRAD - Pregovori u Beču nisu dali željene rezultate, ali srpska strana neće popustiti u svojim zahtevima, bez obzira što je atmosfera pregovora sve opuštenija i što su obe strane shvatile da je razgovor jedino rešenje, kaže za Glas Aleksandar Simić, član pregovaračkog tima i savetnik premijera Srbije.
- Na političkom nivou nećemo prihvatiti nikakvu formulu "uzmi ili ostavi". Albanska strana nije prihvatila da srpske opštine imaju direktnu vezu sa Republikom Srbijom, dok mi tražimo da ih Srbija pomaže direktno na planu logistike, kadrova i finansija- kaže Simić i dodaje da je pitanje finansija bilo jedna od tačaka ..

alt= kompletan tekst...


Sledi "makedonizacija" Crne Gore

BEOGRAD - Albanski lideri s Kosmeta već duže ne kriju činjenicu da su u izvanrednim odnosima sa Đukanovićevom vladom. Takođe, ni političari iz Albanije, koji su se više puta umešali direktno u unutrašnje stvari zajedničke države SCG, ne skrivaju zajednički cilj koji imaju sa Đukanovićem.
Veteran u borbi za nezavisno Kosovo Adem Demaći, bio je najeksplicitniji u objašnjavanju pomenute strategije kada je istakao da bi "razbijanje SCG umnogome pomoglo stvaranju nezavisnog Kosova". Demaći je nedavno izjavio da će crnogorski premijer Milo Đukanović, "nakon što se otarasi srpske ..

alt= kompletan tekst...


Stojan Stamenković, saradnik Ekonomskog instituta

Inflacija preti sa svih strana

Naplata PDV-a opada, pa bi bilo opasno da se prihodi od privatizacije prelivaju u budžet

BEOGRAD - Posle prosečnog poskupljenja struje od 15 odsto i rasta cene nafte, inflacija u aprilu može biti oko 1,5 odsto. "To znači da će ova dva eksterna efekta podići inflaciju za oko jedan odsto, a da će takozvana kor inflacija biti oko 0,5 odsto", rekao je ekonomista Stojan Stamenković na predstavljanju "Makroekonomskih analiza i trendova". Pitanje je, dodao je on, da li će industrija troškove više cene struje od 22 odsto pokriti povećanjem produktivnosti, ili prelivanjem ..

alt= kompletan tekst...


Mobi 63 zamenio Mobtel

BEOGRAD - Austrijski biznismen Martin Šlaf rekao je juče da ga je Bogoljub Karić prevario prilikom kupovine BK Trejda, koji je bio vlasnik Mobtela. "Razgovori sa Karićem započeli su na inicijativu koju je pokrenuo moj saradnik. Mi nismo znali da se to preduzeće 'nalazi na bombi' i da je bilo moguće oduzimanje licence sve dok nismo kupili. Karić nas je prevario i više nikakvih isplata njemu neće biti. Mislim i da sada ne bi imalo smisla da ga tužim jer on to ne bi mogao ..

alt= kompletan tekst...


Dušanka Okuka (70) prekjuče usmrtila supruga Nedeljka (76)

Pijana žena ubila muža nožem

Krvava drama odigrala se u porodičnoj kući, u naselju Stara Lipovica, kod Ripnja. Dušanka, inače alkoholičar i njen suprug često su se tukli

BEOGRAD - Nedeljko Okuka (76) ubijen je prekjuče oko 13.40 sati na stepeništu svoje kuće, u Ulici partizanska 10, u naselju Stara Lipovica, kod Ripnja. Njega je, prema navodima policije, nožem ubola u leđa i usmrtila na licu mesta supruga Dušanka (70).
- Ovo je strašna tragedija, ali se mogla i očekivati. Stalno su se svađali. Ona je težak alkoholičar, pa se zbog njene naravi čak i rođena deca od nje sklanjaju. Pre desetak godina je smeštena u duševnu bolnicu u Padinskoj skeli, ali Nedeljko nije hteo da je tamo ostavi, pa je vratio kući. Bio je duša od ..

alt= kompletan tekst...


Policija ljuta zbog otkrivanja indentiteta tajnog komesara za istrage pri FS SCG

Mile vs. fudbalska mafija

Nije dobro što je u javnost "kliznula" informacija o Miletu Puzoviću. Istina je da kod nas postoji fudbalska mafija. Mnogi u našem fudbalu nisu čisti i ta borba može da bude vraški opasna

Javno razotkrivanje indentiteta tajnog komesara za istrage FS SCG naljutilo je deo srpske policije, koja obećava da će učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne generalu Miletu Puzoviću u borbi sa fudbalskom mafijom. Čak je spreman i hrabar tužilac, a traže se "samo" još hrabriji svedoci...
- Nije dobro što je u javnost "kliznula" informacija o Miletu Puzoviću, mada bi se to dogodilo pre ili kasnije. U takvim slučajevima obično samo dve osobe znaju za indentitet tajne ličnosti. Pretpostavljam da su za njegovo ime znali generalni sekretar FS SCG Zoran Damjanović, predsednik FS Srbije Zvezdan ..

alt= kompletan tekst...