GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 4. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Ukopane pozicije timova na pregovorima u Beču o Kosmetu

Ahtisari seče kosovski čvor?

Do kraja idućeg sastanka, ako bude određenih pitanja oko kojih još ne bude bilo dogovora, a plašim se da bi se to moglo dogoditi, onda ćemo jednostavno reći: slušajte, ovo su principi, kazao je neimenovani zvaničnik UN za Rojters

BEOGRAD - Albanska i srpska delegacija na jučerašnjim pregovorima u Beču, po svemu sudeći nisu postigle nikakav dogovor oko najvažnijih pitanja: nadležnosti opština i načina njihovog finansiranja.Iako beogradska delegacija smatra da to pitanje mora biti rešeno pre sledeće runde pregovora, zvaničnici UN su već najavili da će pregovori ići dalje čak i ako dve strane ne postignu dogovor oko toga, insistirajući na Ahtisarijevom planu da se čitav proces završi ..

alt= kompletan tekst...


Demaći i Milo Đukanović grade "veliku Albaniju"

BEOGRAD - Izjava bivšeg političkog vođe OVK Adema Demaćija da će glasovi Albanaca na referendumu doneti Crnoj Gori nezavisnost, izazvala je novi talas oprečnih mišljenja na crnogorskoj političkoj sceni.
Predstavnici unionističkog bloka predstavili su to kao dokaz još jedne zavere i šurovanja režima Mila Đukanovića sa tvorcima velikoalbanskog projekta.
- Kada se iz Beograda bilo šta čuje o crnogorskom referendumu, to režimu u Podgorici strahovito smeta, a ne smeta mu ovakva jednostrana ..

alt= kompletan tekst...


U selu Stenjevac kod Despotovca, u subotu pronađen tek rođeni dečak

Bebu bacila na smetlište

ĆUPRIJA- Samo pet dana, pošto je u vinskoj bačvi porodice Prlić iz Lapova pronađena beba, u korovu, na smetlištu u selu Stenjevcu kod Despotovca, u subotu, 1. aprila, pronađen je tek rođeni dečak. Mališan iz bačve prozvan je Srećko i sada se svi otimaju da ga usvoje, a kakva će biti sudbina malog Despotovčanina, koga je pronašao komšija, još uvek je neizvesno. Ali, najvažnije je da je dete hospitalizovano u Porodilištu Zdravstvenog centra u Ćupriji.
Beba je pronađena pored transformatora, u smetlištu, a majka deteta je Stanisava Milosavljević (28) iz Stenjevca, saopštila je jagodinska ..

alt= kompletan tekst...


Vojnik izvršio samoubistvo

KRUŠEVAC - Vojnik Dalibor Vrcić (22) izvršio je samoubistvo u selu Parunovac kod Kruševca, gde je bio na redovnom odsustvu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. U saopštenju ministarstva se navodi da je "vojnik umesto kući, u selo Majdevo, otišao kod devojke u Kruševac, posle čega mu se izgubio svaki trag, dok nije pronađen na mestu na kom je izvršio samoubistvo".
Pre samo nedelju dana nastradao je još jedan vojnik, ovaj put na povratku sa odsustva. Milan Rašeta (21) iz Karađorđeva kod Bačke Palanke vratio se u kasarnu u Novom Sadu oko 22 sata 27. marta. Pola sata posle ponoći, Rašeta je pobegao iz kasarne u grad. U Kisačkoj ulici udario ga je automobil ..

alt= kompletan tekst...


Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije započela štrajk upozorenja

Nastavnici protestovali u 367 škola

Sindikalci nezadovoljni povećanjem plata od 22,2 odsto i nekonstituisanjem Nacionalnog prosvetnog saveta

BEOGRAD - Prvi čas juče nije počeo u 367 osnovnih i srednjih škola u Srbiji. Unija prosvetnih radnika Srbije započela je tako štrajk upozorenja jer je nezadovoljna povećanjem plata prosvetnih radnika od 22,2 odsto i nekonstituisanjem Nacionalnog prosvetnog saveta. U Beogradu juče je štrajkovalo 12 gimnazija, devet srednjih stručnih škola i jedna osnovna škola. Prvog časa nije bilo u 54 vojvođanskih škola, 14 valjevskih, 23 čačanske, 18 kruševačkih, 17 kraljevačkih ..

alt= kompletan tekst...


Država priznala kriminal na železnici, a zatim i abolirala aktere

UBPOK čuva izveštaj, Velja maše sekirama

Verica Barać: Besmisleno je pričati o borbi protiv korupcije kad vlast kontroliše sve

BEOGRAD - I posle pet dana od priznanja Ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića da nabavka vozova u JP Železnice Srbije nije urađena kako treba, niko od nadležnih državnih organa nije reagovao. I, umesto da neko krivično odgovara, najverovatnije će se sve završiti na predlogu ministra da "zakopaju ratne sekire" i da se nastavi sa nabavkama, ali uz prekor da sve mora da bude poštenije i transparentnije.
Ovo jedino, ističu mnogi, može da znači da je država priznala kriminal na železnici, ali i abolirala aktere nezakonitih kupovina. U prilog ovoj tvrdnji je višemesčno čuvanje završnog izveštaja UBPOK-a u fioci. Prema saznanjima Glasa, izveštaj o aferi u penjduzeću "Železnice Srbije" pod direktnom je kontrolom ..

alt= kompletan tekst...