GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 3. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Misterija o čvrstom obećanju Vojislava Koštunice Oliju Renu

Krug oko Mladića zatvoren?

Pominje se da će general biti izručen od 10. do 15. aprila. Moguće je da je to datum koji je premijer pominjao u razgovoru sa Renom i Del Ponteovom, ali to niko pouzdano ne zna

BEOGRAD - Ni četvrti dan posle odluke Brisela da SCG nastavi pregovore sa EU na osnovu čvrstih garancija premijera Srbije da će locirati, uhapsiti i bez odlaganja izručiti Ratka Mladića u Hag, niko od zvaničnika, osim vicepremijera Miroljuba Labusa o tome ne govori.

Posle prošlomesečnog spektakularnog "hapšenja" Mladića, ispostavilo se u režiji medija, i naši izvori bliski vladajućoj koaliciji su u zabuni, ali su ubeđeni da ako je Vojislav Koštunica to garantovao, onda lično on rukovodi akcijom i u nju je uključen vrlo mali broj ljudi.
- Neformalno se priča da će to biti završeno od 10. do 15. aprila. Moguće je da je to datum koji je premijer pominjao u razgovoru ..

alt= kompletan tekst...


Šešelj tri dana bez struje u ćeliji

BEOGRAD - Haški pritvorenici su pod stalnim pritiskom, a atmosfera među njima je neopisivo napeta - kaže za Glas supruga Vojislava Šešelja, Jadranka, koja ga je prošle nedelje posetila u Hagu.
- Voja je već tri dana bez struje u ćeliji, dok je svi ostali okolo imaju. Ovo je prvi put da sam ga posetila od smrti Slobodana Miloševića i to što su mu isključili struju ili ne mogu da poprave kvar smatram direktnim pritiskom na njega. Inače je nekako sve drugačije. To se prosto primećuje na licima. Ne toliko kod ..

alt= kompletan tekst...


Danas nova runda pregovora

BEOGRAD - U Beču danas počinje treća runda pregovora Beograda i Prištine o decentralizaciji vlasti na Kosovu i Metohiji na kojoj treba da bude razmotren dokument Bečke kancelarije Martija Ahtisarija, specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN za pregovore o budućem statusu pokrajine.
Razgovorima u bečkoj palati Auersperg predsedavaće, kao i dosad, Ahtisarijev zamenik, austrijski diplomata Alber Roan, javlja Tanjug.


Vojvodina protiv Ilićeve koncesije za autoput

BEOGRAD - Predsednik Skupštine AP Vojvodine Bojan Kostreš uputio je juče pisma ambasadorima Nemačke, Francuske, Italije, Austrije i Hrvatske u kojima ih obaveštava da se ta Skupština protivi tenderu za koncesiju za izgradnju i eksploataciju puta Horgoš-Požega.

Razlog za takav stav Skupštine Vojvodine obrazložen je činjenicom što je ta pokrajina, u periodu od 1970. do 1988. godine, na osnovu kredita od 114,5 miliona dolara i 24.327 tadašnjih ekija, finansirala izgradnju tog autoputa. U tom periodu, kako se navodi, AP Vojvodina je i iz sopstvenih prihoda u potpunosti ..

alt= kompletan tekst...


Radio-televizija Srbije zatrpana dopisima građana, od 450.000 žalbi obrađeno je 110.000

Svaki treći pretplatnik - zabušava

Prema nezvaničnim računicama, koje za osnovu imaju broj potrošača struje, brojila i domaćinstava, mesečno se naplati devet miliona evra namenjenih finansiranju budućeg javnog servisa

BEOGRAD - Radio-televizija Srbije zatrpana je velikim brojem dopisa građana, a prema poslednjim podacima, od 450.000 obrađeno je 110.000. Rok za transformaciju u javni servis je 30. april, a prema nezvaničnim procenama, oko polovine građana je uredno plaćalo račune.

Izgleda da građani ipak sve više shvataju neminovnost ove obaveze, ali će mnogi verovatno čekati poslednji čas da to učine. Smatra se da svako treće domaćinstvo ne plaća redovno pretplatu. Prema nezvaničnim računicam, a koje za osnovu imaju broj potrošača električne energije, brojila, domaćinstava, mesečno ..

alt= kompletan tekst...


Otkriven identitet leša iz stajskog đubriva u Progorelici

Žena se udavila u smeću

Kraljevački obducenti utvrdili da se Živadinka Janković (58) iz okoline Mladenovca udavila u osoki stajnjaka Ratomira Zlatića i da na njenom telu nema tragova nasilja

KRALJEVO - Kraljevački istražni organi otkrili su identitet leša pronađenog prekjuče u stajskom đubrivu na imanju Ratomira Zlatića iz Progorelice, kraj Ibarske magistrale, u blizini Mataruške banje. Reč je o Živadinki Janković (58) iz okoline Mladenovca.Utvrđeno je da je nesrećna žena psihički nestabilna osoba i da je često odlazila od kuće. Njeni rođaci, naviknuti na "odlaske", nisu ovog puta prijavili njen nestanak.
Obducent Mira Banjac utvrdila je da na lešu Jankovićeve nema tragova nasilja, a da je smrt nastupila utapanjem u vodenom talogu ..

alt= kompletan tekst...


Učenici osnovnih škola dobili ponude za odlazak u Grčku i Bugarsku, a prema novom pravilniku, to je zabranjeno

Nastavnici gube posao zbog letovanja

BEOGRAD - Učenici osnovnih škola pre nekoliko dana dobili su od pojedinih nastavnika ponude za letovanje u Grčkoj i Bugarskoj, a krajnji rok za prijavu i plaćanje prve rate je 15. april. Direktori škola kažu da škola ne organizuje letovanje za učenike, pogotovo ne u inostranstvo. To uglavnom rade nastavnici u privatnoj režiji i u dogovoru s turističkim agencijama, a slučajno ili namerno, direktori ne znaju koji to nastavnici vode decu na letovanje iako u pojedinim školama kruže ..

alt= kompletan tekst...