GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 2. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Dekan Policijske akademije, predsednik Upravnog odbora "Sigurnosti Vračar"

Privatna firma obezbeđuje policiju

Iako MUP ima protivpožarnu policiju i posebno odeljenje za zaštitu, o bezbednosti studenata na Akademiji brine preduzeće na čijem je čelu prvi čovek ove visokoškolske ustanove

BEOGRAD - "U službi građana, već 36 godina, na zaštiti ljudskih života, državne i privatne imovine", krilatica je preduzeća "Sigurnost Vračar". Neki od rukovodilaca ovog preduzeća su već godinama u službi, ali svog kapitala. Formalno u mešovitom vlasništvu, ova firma, koja zapošljava malu vojsku naoružanih čuvara i stara se o bezbednosti mnogih državnih institucija i privatnih kompanija, zapravo je već privatizovana, iako su njene akcije ponuđene na sajtu Akcijskog fonda ..

alt= kompletan tekst...


Zbog praznika, u aprilu ćemo se odmarati 9, 12, a možda i 18 dana

Kako poslanici, tako i narod

Već u četvrtak, 27. aprila, "pada" Dan SRJ, praznik države koja ne postoji, ali se slavi po zakonu SRJ

BEOGRAD - Ministarstvo rada podsetilo je nedavno "radni" narod Srbije da je Veliki petak 21. aprila, neradni dan, a da se praznuje i ponedeljak 24. aprila, kao drugi dan Vaskrsa. Osim tih četiri dana odmora, radnom narodu u Srbiji sledovaće tri dana kasnije novo praznovanje. Već u četvrtak 27. aprila, naime, "pada" Dan SRJ, praznik države koja ne postoji, ali se slavi po Zakonu SRJ.

Posle radnog petka, 28. aprila, a potom neradnog vikenda, slede neradni ponedeljak i utorak, 1. i 2. maj, kada se po Zakonu slavi Međunarodni praznik rada, i naravno ponovo ne radi. Kad se sve sabere, tokom pomenutih devet neradnih dana "rasporedila" su se tri "umetnuta" radna dana, pa je takav raspored u kalendaru zgodna prilika da se ovi dani "spoje" i dobije godišnji odmor od punih 13 dana. Drskiji bi mogli da zatraže od poslodavca i tri radna dana posle prvomajskih ..

alt= kompletan tekst...


Srpski biznismeni ne odustaju od kupovine najvećeg trgovinskog lanca u Sloveniji

Beko i Mišković hoće 40 odsto Merkatora

Ako najveći akcionari Istrabenc i Pivovarna Laško ne pristanu na partnerstvo, kupovina će se obaviti i protiv njihove volje

BEOGRAD - Srpski biznismeni Milan Beko i Miroslav Mišković su čvrsto odlučili da postanu suvlasnici slovenačkog Merkatora tako što će na berzi, od malih akcionara, kupiti 30 do 40 odsto akcija. To će učiniti, ako ne uz prijateljsko dopuštenje dva najveća akcionara Istrabenca i Pivovarne Laško, i protivno njihovoj volji. Prvobitna ideja ovih biznismena je bila da se Delta integriše sa Merkatorom i hrvatskim Agrokorom, pa su Beko i Mišković o tome, pre dva meseca, razgovarali u Ljubljani, u vili slovenačke vlade sa predstavnicima Istrabenca i Pivovarne Laško. Ove dve firme su, nakon kupovine državnog paketa akcija, većinski vlasnici od 51 odsto kapitala ..

alt= kompletan tekst...


Divac: I ako ne uspem, u Srbiji će
se pojaviti neki novi Divac

BEOGRAD - Vlade Divac, koji je pre dva meseca započeo postupak kupovine kompanije "Novosti", rekao je juče da očekuje da Vrhovni sud Srbije, za najviše mesec dana, donese konačnu presudu u njegovu korist. On je dodao da i dalje veruje u zakone ove zemlje, iako vlast njima manipuliše, a posebno to čini predsednik Komisije za hartije od vrednosti Milko Štimac. "Neću više da pričam o Štimcu da ne bi opet imao srčane tegobe kao kada se prodavao "Knjaz Miloš", dodao ..

alt= kompletan tekst...


Dečja svađa završena pesnicama i pretnjama oružjem

Policajac pretukao dečaka

Pripadnik požarevačkog SUP-a ošamario četrnaestogodišnjaka, a zatim ga udario pesnicom u glavu. Otac maloletnika krenuo da se razračuna, usledilo potezanje pištolja

KRAGUJEVAC - Policajac požarevačkog SUP-a, Mladen Đ. pretukao je četrnaestogodišnjeg N. S. iz Kragujevca. Roditelji tvrde da je policajac dete najpre ošamario, a onda ga je pesnicom udario u glavu. Otac dečaka je koji minut kasnije otišao da se razračuna sa njim, pa je došlo i do tuče. Policajac je pretio da će pucati, na šta mu je Predrag S. zapretio pištoljem.
Četrnaestogodišnji N.S. kaže da je sve počelo kada se grupa od dvadesetak klinaca sukobila sa jednim Romom.
- Igrali smo se na platou kod zgrada, kao i svake večeri. Tu se okupi cela ekipa iz naselja Stanovo. Bilo je oko osam sati kada se to dogodilo. Jedan Rom je psovao dečake, a oni su nasrnuli na njega. Ja sam mu šutnuo bicikl, nisam se tukao. Policajac ima trafiku kod zgrada, dva metra od platoa gde se igramo. Izleteo ..

alt= kompletan tekst...


Milijan Stojanić iz Kosjerića priprema prvi srpski "Četnički kuvar" sa autentičnim receptima za preživljavanje

Stiže pita Milke Ravnogorke

U četničkim kazanima kuvalo se ono što su pripadnici ove vojske dobijali ili uzimali od domaćina i jataka, i ono što su mogli da nađu u prirodi. Živeli su od danas do sutra

Milijan Stojanić iz Kosjerića, najpoznatiji srpski kuvar, sprema se da ove godine na Ravnoj gori, na proslavi Dražinog izlaska na najčuveniju srpsku planinu, otvori do sada manje poznati i uglavnom stereotipima opisivani deo četničke istorije, onaj koji se odnosi na priču - šta se kuvalo u četničkim kazanima. Do početka maja iz štampe bi trebalo da izađe prvi srpski "Četnički kuvar", Milijanovih ruku delo, a sam autor, uz činjenicu da je kosjerićki kraj oduvek bio četnički, dodaje još ..

alt= kompletan tekst...