GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 28. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Skupština Srbije o izveštaju vlade o bečkim pregovorima za KiM

Jedinstveno protiv nametanja

- Beograd želi pravedno rešenje u direktnom dogovoru sa Prištinom.
- Radikali "napali" ministra spoljnih poslova Vuka Draškovića

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije, svih 226 prisutnih su juče podržali izveštaj vlade o razgovorima u Beču o političkom rešenju budućeg statusa Kosmeta, uz saglasnost da su nametnuta rešenja neprihvatljiva.
- Suštinska autonomija, sa dovoljnim brojem samostalnih nadležnosti i institucionalnih mehanizama Pokrajine da na valjan način upravlja privrednim i socijalnim životom, predstavlja evropsku formulu za sporazumno, trajno i stabilno rešenje. Unutar suštinske autonomije za Pokrajinu mora se tražiti i najbolji ..

alt= kompletan tekst...


Fiskalni račun ne važi za grip

SUBOTICA - Dezinfekcione barijere, zbog pojave ptičjeg gripa u zemlji severnih suseda, postavljene na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, najviše problema stvaraju novčanicima vozača.

- Za dezinfekciju autobusa, koja košta 800 dinara, dobijamo potvrdu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu, ali ne i fiskalni račun, pa taj trošak ne možemo da pravdamo kod vlasnika firmi - požalio se jedan vozač autobusa našim novinama.

V. K.


Država tužila proslavljenog košarkaša zbog pokušaja da postane vlasnik "Novosti"

Divac: U Srbiji mogu da kupim samo žvake

Nikada nisam radio protiv Srbije i sigurno to ne nameravam da učinim ni u slučaju kupovine novina. Javni interes ugrožavaju ljudi koji navodno rade za državu i vode protiv mene ovaj postupak. Sebe smatram prijateljem, a njih neprijateljem ovoga naroda, kaže Vlade Divac

BEOGRAD - Republika Srbija podnela je tužbu protiv bivšeg košarkaša Vlada Divca zbog njegovog pokušaja da kupi "Novosti" preko udela malih akcionara u novoosnovanoj firmi "Divac ko". Republički pravobranilac je zbog toga od Divca zatražio naknadu štete od 10 miliona evra zbog navodnog "obezvređivanja državnog ..

alt= kompletan tekst...


Dušan Stojanović, ekspert Centralne banke SAD za kreditne i kamatne rizike, o radu u NBS

Guverner Jelašić treba da podnese ostavku

Koliko je kolektivno donošenje odluka bitno guverneru može se videti i iz činjenice da, za vreme dok sam ja bio viceguverner, Jelašić nije iznosio odluke Monetarnog odbora na glasanje iako je to predviđeno zakonom. Kasnije je takve postupke obrazložio time da "Monetarni odbor nije zabavište", kaže Stojanović

Doktor ekonomskih nauka sa Vašingtonskog univerziteta Dušan Stojanović, koji radi kao ekspert za kreditne i kamatne rizike u Centralnoj banci SAD, i bivši viceguverner NBS, ocenio je povodom afere o podmićivanju viceguvernera Dejana Simića, da bi on, da je na mestu Radovana Jelašića, podneo ostavku ukoliko ..

alt= kompletan tekst...


Struja poskupljuje 1. aprila 10 odsto,

a do 2010. godine za oko 70 odsto

BEOGRAD - Električna energija od 1. aprila trebalo bi da poskupi za oko deset odsto, a u naredne četiri godine za čak 70 odsto. Namera Vlade Srbije je da sa sadašnjih 3,3 dolarskih centa za kilovat/sat struja dostigne 5,5 centi. Sličan plan o povećanju cene struje imala je i vlada Zorana Đinđića. Ona je i delimično ostvarila ..

alt= kompletan tekst...


Reporter Glasa u porodici Stanislava Pajića, poginulog nesreći u Mađarskoj

Vozač autobusa priznao da je kriv

Kako je bilo kasno da zakoči, Stojan Paspalj, vozač autobusa "ATP Vojvodine", ponadao se da će autobus, visok četiri metra, ipak proći ispod petnaest centimetara niže rampe

Stojan Paspalj (49), vozač autobusa "ATP Vojvodine" koji je u subotu udario u saobraćajni znak u Budimpešti, pri čemu su dva putnika poginula, a više ih je povređeno, priznao je da je napravio grešku, saopštila je mađarska policija. Kako se navodi u saopštenju, "vozač je istražnim organizma rekao da je kasno primetio gornju šipku kojom se ograničava visina vozila na Feriheđi putu, a pošto više nije mogao da zakoči, ponadao se da će autobusom ipak uspeti da prođe ispod posebne ..

alt= kompletan tekst...


U Madridu uhapšen Veselin Vukotić, bivši radnik DB-a

Ključni svedok protiv Slobe?

Vukotić se sumnjiči za ubistvo Albanca Envera Hadrija, a on je imao kod sebe dokumenta koja povezuju Slobodana Miloševića sa 34 likvidacije

MADRID - Španska policija je tokom vikenda uhapsila Veselina Vukotića, nekadašnjeg pripadnika službe državne bezbednosti, za koga se veruje da je važan svedok u procesu protiv Slobodana Miloševića u Haškom tribunalu, saopštila je juče španska policija, prenose agencije. Veselin Vukotić je uhapšen na madridskom aerodromu Barahas po dolasku iz Pariza, saopštila je policija. Kada je uhapšen, kod sebe je imao falsifikovani hrvatski pasoš i vozačku dozvolu na ime ..

alt= kompletan tekst...