GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 28. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Više od 1.400 Britanaca zimovalo u Srbiji

Preko Niša na Kop

NIŠ - Renomirani turoperator iz Velike Britanije "Tomson", u saradnji s našim "Geneksom", doveo je od polovine decembra preko niškog aerodroma "Konstantin Veliki" više od 1.400 turista iz te zemlje, koji su zimovali na Kopaoniku, a do kraja sezone očekuje se još posetilaca iz Britanije.

- Posle peha koji smo imali polovinom decembra sa susnežicom i maglom, koja je u Nišu dočekala prvu grupu Britanaca, te su zbog toga morali da slete u Sofiju, do sada smo imali još devet sletanja. A prekjuče je iz Londona, sa 235 putnika, sleteo i "boing 757", najveći avion koji se do sada spustio na našu pistu - kaže za Glas pomoćnik direktora aerodroma Aleksandar Nikolajević. On naglašava da su britanski turisti izuzetno zadovoljni uslugama na aerodromu "Konstantin Veliki", prevozom od Niša do Kopaonika autobusima "Nišekspresa" i uslovima za zimovanje koje im na Kopaoniku obezbeđuje "Geneks".

To je potvrđeno i u reportaži koju je Bi-Bi-Si snimio među britanskim turistima na Kopaoniku i već je emitovao. Uz ovakvo iskustvo, "Tomson" je ne samo za narednu zimu, nego i leto, najavio još veći broj turista koji će iz Velike Britanije preko niškog aerodroma stizati na Kopaonik.

M. Doderović


vesti po rubrikama

^vesti

Više od 1.400 Britanaca zimovalo u Srbiji
Beta raspisala konkurs za novinsku fotografiju
Slepi "progledali" uz pomoć mobilnih telefona
Rakija "čista kao suza" pokupila nagrade u Vršcu
Radar za zemne mine otkriva rak dojke