GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 27. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Čist heroin se donosi u Novi Pazar u kamionima i autobusima

Za drogu dnevno daju 16.000 evra

Ranije je najveći deo heroina bio prerađivan u Novom Pazaru i prebacivan na druge prostore, ali sada se sve više prodaje i u samom gradu

NOVI PAZAR - Nedavno su na graničnom prelazu Gradina carinici zaplenili 111 kilograma heroina u šleperu turskih registarskih oznaka. Heroin je bio sakriven u tekstilnim rolnama upućenim iz Turske u Novi Pazar, a procenjuje se da bi njegova cena na tržištu bila oko tri miliona evra. Pored vozača kamiona, bugarskog ..

alt= kompletan tekst...


Izlivena Sitnica se povlači u korito, posledice ipak ostaju

Najveća šteta naneta usevima

Poplavljene površine pod pšenicom i jesenjim kulturama, uništena je stočna hrana i zagađeni bunari s vodom za piće

BEOGRAD - Reka Sitnica, koja se pre tri dana izlila iz korita i poplavila više sela u centralnom Kosovu juče je počela da se povlači, a danas se očekuju i prvi izveštaji o proceni štete. Načelnik Kosovskog okruga Srđan Vasić rekao je Glasu da je u centralnom delu Kosova i Metohije, u selima Batuse, Radevo i Lepina usled izlivanja ..

alt= kompletan tekst...


Protođakon Ljubomir Ranković o crkvenim tarifama i opelima

Nad urnom ne može biti opela

Pomen moguć samo pre kremiranja nad telom pokojnika. Samoubistvo je najteži greh. Nad nekrštenima se ne može obaviti nijedan crkveni obred

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva je protiv kremiranja ljudi, opelo se ne može obaviti nad samoubicama ili nekrštenima, a sveštenici ne rade po tarifama - ovo je, u najkraćem, objašnjenje pojedinih nedoumica koje vernici SPC i drugi ljudi postavljaju sveštenicima i drugim crkvenim ..

alt= kompletan tekst...


Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Aleksejev za Glas

Još ne postoji rešenje za Kosmet

Stav se izražava samo konsenzusom. Ne znači da će se pregovori o Kosmetu završiti 2006. Ruska diplomatija ne komentariše izjave drugih zvaničnika

BEOGRAD - Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Aleksejev izjavio je za Glas javnosti da Rusija smatra da sada apsolutno ne postoje rešenja isključivo za status Kosova i Metohije i da se Kontakt grupa poziva na Rezoluciju UN 1244. "Pregovori su pred nama, a ističem da se oni i zovu pregovori ..

alt= kompletan tekst...


Neidentifikovan muškarac pronađen mrtav juče u Rakovici

Overen, pa bačen u žbunje

Žrtva izrešetana i izbačena iz automobila u žbunje pored puta. Na njegovom telu bilo je više povreda, a jedna na potiljku. Leš muškarca, za kojeg se pretpostavlja da je starosti između 45 i 50 godina video je neko od prolaznika juče ujutru u šikari, pored puta koji vodi do restorana "Košuta"

BEOGRAD - Neidentifikovani muškarac pronađen je mrtav juče ujutru kod stadiona IMR u Rakovici. Kako saznajemo, ubijen je iz vatrenog oružja i izbačen iz automobila u žbunje pored puta. Na njegovom telu bilo je više povreda, a jedna u predelu potiljka, što ukazuje da je žrtva izrešetana, pa overena ..

alt= kompletan tekst...


Sporna pesma Zlatka Pejakovića u izdanju "Siti rekordsa"

Domoljublje za srpsku publiku

Nije toliko bitno to što se autor pesme "Nemoj Dunave" Mario Mihaljević proslavio hitom "Rade gade, ti i tvoje psine, marš preko Drine". Pravo pitanje je zašto se iz čitavog opusa Zlatka Pejakovića baš tako nešto nudi srpskom slušaocu

Kada javnim prostorom kruži tolika količina gluposti i budalaština kao što je to slučaj u Srbiji, nemoguće je sve i pohvatati (to bi ionako bilo pogubno za mentalno zdravlje), a kamoli reagovati. Ipak, jedan skoriji biser u tom okeanu besmisla vrlo je zanimljiv jer ilustruje da u Srbiji u javni opticaj može da uđe sve, ali baš ..

alt= kompletan tekst...