GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 26. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Danas u Mokrinu nema ukrštanja kljunova

Gusanijada bez borbe

Pernati gladijatori danas neće ukrstiti kljunove na 21. svetskom prvenstvu u borbi gusana ali će se u Mokrinu okupiti svi poštovaoci ove znamenite manifestacije. Istaknutim pojedincima koji su organizatorima, u svetu jedinstvenog takmičenja, pomagali svih ovih godina biće dodeljene zahvalnice - rekao je Glasu Duško Kovačić, predsednik Udruženja guščara "Belo pero" koje okuplja oko 300 članova.

Kovačić se nada da će se obistiniti najave da će ovogodišnja "Gusanijada" biti održana krajem aprila ili u maju, kad prođe opasnost od ptičjeg gripa. U Mokrinu je dosad bilo pokušaja organizovanja manjih borbi gusana koje su sprečili veterinari i policija, a protiv nesavesnih guščara podneto je desetak prijava. Oni, u skladu sa zakonom, mogu da budu "olakšani" za 5.000 do 50.000 dinara. Kovačić podseća da je prvo zvanično svetsko prvenstvo održano 1985, ali da se gusani tuku od pamtiveka.

Predsednik je skeptik kad je reč o eventualnim borbama najavljenih krajem aprila ili u maju, a razlog za to je sledeći: više od sto gusana, počev od Božića, krči put do velikog finala jer im se tokom januara budi nagon za parenjem. Okružen pernatim devojkama o kojima brine, kavgadžija je spreman da pregazi rivala.

S. U.


vesti po rubrikama

^vesti

Danas u Mokrinu nema ukrštanja kljunova
U bolnicu kod rođaka, a on mrtav već dva meseca
Crnica pocrvenela
Crnogorcima najbolji turisti Albanci
"Cipele" na Beoviziji
Pastrmke u podrumu?!