GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 25. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Incidenti na psihijatriji imaju često teške posledice, a lekarima, sestrama i tehničarima niko ne garantuje bezbednost

Pacijenti nepredvidivi osoblje potpuno nemoćno

Goran Mladenović, predsednik sindikata "Nezavisnost" u Psihijatrijskoj bolnici "Dr Laza Lazarević", kaže da su u poslednje dve godine zaposleni ukazivali rukovodstvu na mogućnost da se dogode incidenti sa smrtnim posledicama. Mirko Komadina: Nema radnika Psihijatrijske bolnice koji bar jednom nije povređen dok je obavljao posao

BEOGRAD - U psihijatrijskoj bolnici "Laza Lazarević" u Padinskoj skeli jedan pacijenat, prema još nezvaničnim podacima, u dva dana ubio je čak troje ljudi. Iako istraga još nije završena, tridesetdevetogodišnji M. G. prvog cimera je, navodno, ubio je 22. februara, a ostalu dvojicu dan posle. Takođe, prema nezvaničnim ..

alt= kompletan tekst...


Poštanska štedionica, bez najave, korisnicima retroaktivno naplaćuje troškove

Kazna 250 dinara za dozvoljeni minus

Iako je pomoćnik generalnog direktora, Miroslav Despotović nije mogao da obrazloži strukturu naknade od 250 dinara, jer je to, kako je rekao, "bio predmet analize koju sada ne može da raščlanjuje"

BEOGRAD - Poštanska štedionica, bez ikakve najave, donela je odluku da svima koji su koristili dozvoljene minuse po tekućem računu u 2005. godini, retroaktivno, pored redovne kamate, naplati dodatnih 250 dinara za troškove. "Niti smo obavešteni, niti smatramo da je to korektno", tvrdi grupa građana koja je prekjuče ..

alt= kompletan tekst...


Centralna banka novim merama obuzdava potrošnju i inflaciju

Građani još teže do kredita

I za pozajmice na deset i 15 godina potrebno učešće od 20 odsto, a rata ne sme da prelazi trećinu plate

BEOGRAD - Narodna banka Srbije od sledeće nedelje uvodi nove restriktivne mere kako bi banke smanjile kreditiranje stanovništva. U januaru ove godine krediti građanima porasli su za 5,9 milijardi dinara i u ukupnom iznosu dostigli nivo od 130,8 milijardi dinara. Prema rečima guvernera NBS Radovana Jelašića, ova institucija je zabrinuta zbog toga što se na taj način podstiče inflacija. Zato će za kredite sa rokom otplate od 10 ili 15 godina i bez depozita sada važiti pravilo ..

alt= kompletan tekst...


Radikali na mitingu pozvali Karadžića Mladića da se ne predaju

Šešelj brani Srbiju u Hagu

Svako pominjanje Vojislava Koštunice, Borisa Tadića ili Vuka Draškovića propraćeno zviždanjem i skandiranjem "ustaše, ustaše"

BEOGRAD - Dugujete Srbiji da nikada ne budete u Hagu. Mogu da vas jure domaći izdajnici, ali vama nije mesto u Tribunalu, poručio je Mladiću i Karadžiću zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić, pred više hiljada pristalica na mitingu na Trgu republike, posvećenom trogodišnjici odlaska Vojislava ..

alt= kompletan tekst...


Borisav Milošević ogorčen odlukom Tribunala, za Glas kaže:

Hag direktno uvredio Moskvu

I ambasada Rusije u Holandiji vrlo iznenađena. Mrkonjić: Tribunal hoće da ubije Miloševića

BEOGRAD - Sudsko veće Haškog tribunala juče je zabranilo Slobodanu Miloševiću da se leči u Moskvi.
- Ta odluka ne samo da je nehumana već predstavlja kršenje ljudskih prava jer ne dopušta bolesnom čoveku da ode na lečenje. Ona ne samo da je i neprihvatljiva, već je i uvredljiva za Rusiju jer je ona, preko Ministarstva inostranih poslova, dala snažne garancije da će ispoštovati svaku odluku Tribunala i sve ono što ..

alt= kompletan tekst...


Suđenja se u Beogradu zakazuju samo šest puta mesečno

Sudije u prestonici kao sardine

Sudnica i kabineta premalo gotovo u svim sudovima. Beogradsko pravosuđe ima samo šest odsto svih sudova u Republici i 18 odsto delilaca pravde, a rešava čak 60 odsto svih predmeta

BEOGRAD - Prestoničke sudije tiskaju se u skučenim kabinetima kao sardine u konzervama, čak i po troje u sobičku, prinuđeni su da dele sudnice sa jednim ili dvoje kolega, pa ne mogu da zakažu suđenja češće od pet do šest dana u mesecu, što usporava postupak, utiče na mnogobrojna odlaganja i ruši dostojanstvo ..

alt= kompletan tekst...