GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 24. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Užičani hoće aerodrom Ponikve

UŽICE - Generalni direktor Aerodroma "Beograd" Nebojša Nedeljković obećao je juče Užičanima stručnu i tehničku pomoć tog preduzeća, kako bi se, u saradnji sa ministarstvima za kapitalne investicije i finansije, izradio elaborat o opravdanosti korišćenja vojnog aerodroma "Ponikve" i u civilne svrhe. Predsednici opština užičkog regiona, kao i privrednici tog kraja, ponovili su da bi civilni aerodrom na Ponikvama bio od izuzetnog značaja za region čija je privreda izvozno orijentisana, a poseduje velike turističke kapacitete i prepoznatljiv je po proizvodnji zdrave hrane koja se izvozi.

Nedeljković je rekao da u Srbiji ima 86 aerodroma, ali je konstatovao da taj potencijal za avio-saobraćaj nije iskorišćen jer pored Beograda samo Niš ima aerodrom koji može da primi veće putničke avione.

I Vojno vazduhoplovstvo, prema rečima pukovnika Srećka Jeremića, podržava inicijativu da se aerodrom Ponikve stavi i u civilnu funkciju i ponudiće svoje raspoložive potencijale za ostvarivanje tog projekta. Aerodrom Ponikve izgrađen je u periodu od 1979. do 1983. godine, ali do 1992. godine nije aktivno korišćen, da bi 1999. godine NATO snage na njega ispalile 92 projektila, koji su uništili infrastrukturu.

Popravljeno je 2.250 metara sletno-uzletne piste, a za sanaciju preostalih 800 metara piste i vađenje pet neeksplodiranih projektila potrebno je oko 180 miliona dinara. Aerodrom Ponikve je u vlasništvu Republike Srbije, s tim što je vojska zadržala pravo korišćenja.

Tanjug


vesti po rubrikama

^društvo & ekonomija

Nastavniku likovnog "poletela" ruka
Lažni veterinar izdao potvrdu da je meso zdravo
U oboru jeftino, a šnicla za oči
Unija sindikata prosvetnih radnika ponovo preti
Građanima potrebno mnogo novca za participaciju
Jedno pitanje četiri odgovora...
čekajući fajront : Ratko, svuda oko nas
Isti namet za prihode građana
Srbiji potrebni brendovi
Država izgubila, profitirao Progres
Užičani hoće aerodrom Ponikve
Investitori ne znaju šta će sa firmama
Profesor Henri Bizmut, poznati hirurg, gost Kliničkog centra
Ustavni sud i dalje bez dovoljno sudija