GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 24. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Srbiji potrebni brendovi

BEOGRAD - Predstojeći Internacionalni sajam brendova, "Brend fer", koji će se od 2. do 4. marta održati na Beogradskom sajmu, okupiće predstavnike najvećih svetskih robnih marki, kao i vodeće stručnjake iz ove oblasti. To će biti prilika da domaći profesionalci vide prezentacije međunarodnih eksperata i nauče kako se ovaj posao obavlja u svetu - rekao je za predsednik Programskog saveta sajma brendova Branko Maričić, inače profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

U stručnom delu će učestvovati jedna od najvećih svetskih agencija za brendiranje "Inter brend", kao i vrhunski ekspert za brendove Mark Gobe, koji je radio kampanje za kompanije kao što su Koka-Kola, IBM, Sosijete ženeral, Olimpijske igre u Atlanti i mnoge druge. On će na sajmu predstaviti svoju najnoviju knjigu "Emocionalno brendiranje" i održati dvodnevno predavanje - najavljuje Maričić i naglašava da je važnost ovog sajma u podizanju svesti domaćih preduzeća o značaju izgradnje brenda.

Kod nas je, prema njegovom mišljenju, problem u nedostatku brendova koji bi bili prepoznati u inostranstvu, kao i u tome što Srbija kao zemlja porekla proizvoda kod stranaca uglavnom izaziva negativne asocijacije, pa je, kako ističe, prevashodno potrebno raditi na popravljanju imidža države.

- Ako nameravamo da se uključimo u Evropu moramo da napravimo brendove po kojima će nas prepoznavati, a tome treba da pomogne i ova manifestacija. LJudi moraju da shvate da je brendiran proizvod nekoliko puta skuplji od onog koji nema razvijenu marku - zaključuje Maričić.

A. D. M.


vesti po rubrikama

^društvo & ekonomija

Nastavniku likovnog "poletela" ruka
Lažni veterinar izdao potvrdu da je meso zdravo
U oboru jeftino, a šnicla za oči
Unija sindikata prosvetnih radnika ponovo preti
Građanima potrebno mnogo novca za participaciju
Jedno pitanje četiri odgovora...
čekajući fajront : Ratko, svuda oko nas
Isti namet za prihode građana
Srbiji potrebni brendovi
Država izgubila, profitirao Progres
Užičani hoće aerodrom Ponikve
Investitori ne znaju šta će sa firmama
Profesor Henri Bizmut, poznati hirurg, gost Kliničkog centra
Ustavni sud i dalje bez dovoljno sudija