GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 24. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


čekajući fajront

Ratko, svuda oko nas

Dragoljub Petrović

Udruženje anonimnih izvora Srbije i okoline zaključilo je na sednici održanoj u sredu da je nedopustivo ponašanje pojedinih članova ove nevladine organizacije, koji su dan ranije napravile zbrku oko najpopularnijeg Srbina, posle Tome Nikolića i Aleksandra Vučića (prema januarskom istraživanju javnog mnjenja, u kome je naneta šteta Legiji, jer nije ponuđen kao jedna od opcija, inače bi sigurno bio na prvom mestu). Računajući, valjda, da je najčešće pitanje među Srbadijom - kad će plata i kad će Mladić - pojedini anonimni izvori stvorili su utisak da je general, praktično - svuda oko nas. Čime je nepobitno dokazano da je vremenom stekao svojstva vazduha.

Ovi iz Šapca i Loznice ljubomorno tvrde da je malo iznad njih, na Ceru, ovi sa Čukarice tvrde da je u pitanju štamparska greška jer je ispalo AK, pa je na CerAKu, ovi s Novog Beograda kunu se da je u Bulevaru Avnoja, gde se nalazi i Televizija B92, pa je čitava zbrka nastala kad je pošao u tu redakciju da demantuje njihovu vest da je uhapšen. Što je posebno pogodilo žitelje Bulevara Radovana Karadžića, Bulevara Ante Gotovine, Bulevara Vojislava Šešelja i Bulevara sumraka, koji vole da svojataju haške optuženike. Rumuni su ubeđeni da je Ratko kod njih, jer je Rumunija vekovima poznata kao utočište raznoraznih krvopija, te planiraju da posle Drakulalenda, otvore Ratkolend. Bosanci su ga videli kako ulazi u Euforovu bazu u Tuzli, maskiran u "Ramba, drugi deo". U Nedođiji, Papua Novoj Gvineji i Diznilendu, još nije primećen, ali radi se na tome. U Diznilendu je teško primetiti i rođenog oca pored gomile Miki Mausa. NJihovim izvorima je najteže.

Anonimni izvori su prilični čudaci. Niko dosad nije utvrdio šta ih tera da dojavljuju razne stvari, a nikad ne znaju: kad će plata? Jedna vrsta anonimnih izvora su oni koje je majka prestala da doji jako rano, pa preferiraju da daju informacije samo novinarima s obimom grudi broj osam. Druga vrsta su anonimni izvori koje je majka dojila do četrnaeste godine pa informacije daju samo novinarima sa obimom grudi broj jedan. Treća vrsta su oni kojima je učiteljica još u drugom razredu govorila - ništa ne znaš, zagrej stolicu - te da bi kompleks neznalice skršili pod stare dane, izabrali su rasprostranjenu profesiju anonimnog izvora. Sad sve znaju. Izuzev: kad će plata?

Te nije čudno da tri pouzdana anonimna izvora jednoj istoj "štampanoj stvari" dojave tri različite pouzdane informacije. U kojima je jedina podudarna činjenica da se glavni lik zove, interesantno - Ratko Mladić. Zabrinjava što nijedan anonimni izvor nije došao do saznanja da je u međuvremenu promenio ime u, recimo, Žika Šaran. Ali je shvatljivo što to kriju, i da znaju, jer niko ne bi kupio dnevni list sa naslovom: uhapšen Žika Šaran, lociran Žika Šaran, opkoljen Žika Šaran ili steže se obruč oko Žike Šarana.

Od Udruženja anonimnih izvora, na većim mukama ovih dana jedino je Udruženje "Deveta rupa na svirali" koje je vlast osvojilo pod sloganom "Zna Srbija". U deficitu su sa anonimnim izvorima, iako je logično da oni saznaju pre Srbije. Ovako moraju da menjaju slogan u-"ne zna Srbija".

Provereno je, naravno, da gde ima dima, ima i Ratka. Pravi roštilj. Tako da treba pratiti miris ćevapa i ražnjića. Ogladnelo se, bogami. Osim ako sa golubova pismonoša nije prešao na komunikaciju dimnim signalima.


vesti po rubrikama

^društvo & ekonomija

Nastavniku likovnog "poletela" ruka
Lažni veterinar izdao potvrdu da je meso zdravo
U oboru jeftino, a šnicla za oči
Unija sindikata prosvetnih radnika ponovo preti
Građanima potrebno mnogo novca za participaciju
Jedno pitanje četiri odgovora...
čekajući fajront : Ratko, svuda oko nas
Isti namet za prihode građana
Srbiji potrebni brendovi
Država izgubila, profitirao Progres
Užičani hoće aerodrom Ponikve
Investitori ne znaju šta će sa firmama
Profesor Henri Bizmut, poznati hirurg, gost Kliničkog centra
Ustavni sud i dalje bez dovoljno sudija