GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 24. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Osnovnoj školi "Dragomir Marković" u Kruševcu izudaran učenik

Nastavniku likovnog "poletela" ruka

Otac pretučenog deteta razgovarao sa đacima i oni kažu da im je nastavnik pripretio da "u ovom slučaju ne mogu da svedoče jer nisu punoletni"

KRUŠEVAC - Jedanaestogodišnjeg učenika petog razreda Osnovne škole "Dragomir Marković" nastavnik likovnog obrazovanja tako je izudarao da se mališan juče nije pojavio na nastavi. Umesto njega došao je otac Miroslav Dimitrijević da donese izveštaj lekara i sliku deteta u modricama.

- Čim je zvonilo, deca su pojurila iz učionice da bi uhvatila red na česmi i pila vodu. U toj trci ka česmi, moj sin je ostao poslednji. Nastavnik je pojurio za učenicima i uhvatio moga sina, uvukao ga u učionicu i snažno udario. Dete je vrisnulo i palo. Dotrčala su druga deca i nastala je uzbuna. Razgovarao sam sa đacima i oni kažu da je nastavnik Milovan Lekić u besu izjavio da "u ovom slučaju ne mogu da svedoče jer nisu punoletni, a niko stariji to nije video". Uplakanog đaka sa poda je podigla i umila nastavnica engleskog. Moje dete i dalje plače, preplašeno je i uznemireno, celu noć nije spavao. Ne mogu da angažujem policiju da mi čuva dete od nastavnika. Pogotovo ne u jednoj školi koja služi za primer - priča roditelj Miroslav Dimitrijević.

U nalazu lekara specijaliste dr Radoslavaa Petrovića navodi se da je V. D (11) udaren u glavu. Dete je nervozno, plače. Obavezna je lekarska kontrola. Otac najavljuje krivičnu prijavu, a direktor škole Miroslav Petković, šokiran onim što se desilo, hitno je sazvao sednicu Nastavničkog veća.

- Razgovarao sam sa predmetnim nastavnikom i roditeljem učenika. Preduzimaju se sve zakonske mere, a za danas po podne, u 17 sati, sazvao sam vanrednu sednicu Veća. Radi se o nastavniku koji je uskoro treba da se penzioniše. On kaže da ni sam ne zna kako mu se to omaklo. U Kruševac je došao iz Podujeva, a ovde radi desetak godina - kaže Petković.

R. B.


vesti po rubrikama

^društvo & ekonomija

Nastavniku likovnog "poletela" ruka
Lažni veterinar izdao potvrdu da je meso zdravo
U oboru jeftino, a šnicla za oči
Unija sindikata prosvetnih radnika ponovo preti
Građanima potrebno mnogo novca za participaciju
Jedno pitanje četiri odgovora...
čekajući fajront : Ratko, svuda oko nas
Isti namet za prihode građana
Srbiji potrebni brendovi
Država izgubila, profitirao Progres
Užičani hoće aerodrom Ponikve
Investitori ne znaju šta će sa firmama
Profesor Henri Bizmut, poznati hirurg, gost Kliničkog centra
Ustavni sud i dalje bez dovoljno sudija