GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 22. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

*LATEST NEWS * LATEST NEWS * LATEST NEWS * LATEST NEWS *

 

Mladic in Belgrade

BELGRADE - Former commander of the Bosnian Serb army General Ratko Mladic is reported to be in Belgrade where negotiations on the terms under which he would end up in The Hague jail are under way.
A Glas javnosti source, close to the Serbian government, claimed that Mladic had been located on the Mountain Cer, near the border with Bosnia, and then transferred to the capital.

"There are ongoing tough negotiations. Serbian authorities would prefer if Mladic appeared before cameras saying he voluntarily surrendered to the tribunal. It is assumed that the bargaining might take several days and that only after that Mladic would be transferred to The Hague.``

Glas javnosti has also learned that Prime Minister Vojislav Kostunica made a deal with the Chief Prosecutor for war crimes Carla Del Ponte that Mladic's transfer to The Hague would ease a pressure on Serbia regarding the last most wanted man, the wartime political leader of the Bosnian Serbs, Radovan Karadzic.

Stay with us, we will bring you new information!


*NAJNOVIJE VESTI* NAJNOVIJE VESTI * NAJNOVIJE VESTI *

 

Srpske vlasti ubeđuju generala da se dobrovoljno preda pred kamerama

Mladić još u Beogradu?

Teški pregovori o uslovima odlaska u Hag odložili izručenje dan posle zadatog roka

BEOGRAD - Bivši general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić nalazi se još u Beogradu gde traju pregovori s njim o načinu odlaska u Hag. Srpske vlasti pokušavaju da se s njim dogovore da li će se javnosti saopštiti da se dobrovoljno predao ili će hapšenje biti ozvaničeno, saznaje Glas.

Jedan od izvora Glasa, blizak Vladi Srbije, tvrdi da je Mladić uhapšen na planini Cer, odakle je prebačen u Beograd.
- Mladića su uzeli s planine Cer i u toku su mukotrpni pregovori o načinu njegovog prebacivanja u haški pritvor. Srpskim vlastima je, radi mira u kući, u interesu da se Mladić pojavi pred kamerama kao haški dobrovoljac. Zato se i pretpostavlja da će "obrada" trajati dva-tri dana i da će on tek posle toga ..

alt= kompletan tekst...NOVAVITA


Ko su pregovarači o statusu Kosmeta

Jedni naspram drugog sedeli su dva dana u dvorani bečke palate Daun Kinski članovi beogradskog i prištinskog tima za pregovore o budućem statusu Kosova i Metohije Leon Koen, Slobodan Samardžić, Marko Jakšić, Goran Bogdanović, Ranđel Nojkić, Milorad Todorović, Tomas Flajner i Boško Mijatović, na jednoj, i Ljutfi Haziri, Skender Hiseni, Bljerim Šalja, Enver Hodžaj, Fehmi Mujota, Adrijan Đini, Iljber Hisa i Sadik Idrizi, na drugoj strani. Međunarodnu zajednicu su predstavljali Marti Ahtisari i Albert Roan.

Marti Ahtisari
Marti Oiva Kalevi Ahtisari, bivši predsednik Finske (1994-2000.) i diplomata, rođen je 23. juna 1937. u današnjem Viborgu u Rusiji, gde mu je otac službovao kao mehaničar u vojsci. Ahtisari je poreklom Norvežanin, ali mu je čukundeda emigrirao u Finsku, uzeo državljanstvo i prezime Adolfsen 1935. promenio u Ahtisari. Po obrazovanju učitelj, Ahtisari je 1965. počeo da radi u finskom MIP-u, a kao diplomata službovao je uglavnom u Africi. Oženjen je i ima sina. Pre tri meseca imenovan ..

alt= kompletan tekst...


Pravilnik o osnovnim principima rada i odevanja zaposlenih u Skupštini Srbije

Tetkice da ne ruše ugled parlamenta!

Agilni sekretar propisao da "zaposleni ne sme da se ponaša proizvoljno", da ima prijatan, "ali profesionalan izraz lica", da "prvi pozdravlja stranku verbalnim putem", da vodi računa o "prevazilaženju prepreka u komunikaciji"

Osim opštih pravila o odevanju "lica koja ulaze u zgradu Skupštine" kojima se nedavno bavio Administrativni odbor, od 14. februara su uvedena "razrađena" pravila unutrašnjeg reda, za koja se pobrinuo sekretar parlamenta. Radi zaštite Skupštine agilni sekretar je, naime, doneo Pravilnik o osnovnim principima ..

alt= kompletan tekst...


Država umesto akcionara prodaje Novosti

BEOGRAD - Manojlo Vukotić, generalni direktor Novosti, zatražio je juče od akcionara ove medijske kuće da se udruže sa državom u zajedničkoj prodaji kompanije. On je istakao da bi se jedino tako dobilo više od 2.500 evra za akciju, koliko se trenutno nudi, uz obavezni socijalni, investicioni, ali i uređivački program Vukotić je odbacio tvrdnje da je Vlada Srbije, odlukom o reviziji vlasničke strukture državnog kapitala od 16. februara, zapravo nacionalizovala Novosti, već pet godina ..

alt= kompletan tekst...


Svedočio okrivljeni za ubistvo Miloša Karaklajića u Surčinu

"Samo sam počeo da pucam"

Dva od sedam ispaljenih hitaca pogodila su mladića iako nije imao veze sa tučom koja je prethodila pucnjavi, već se zatekao na mestu sukoba

BEOGRAD - Miroslav Jovanovski (21) iz Surčina optužen da je 24. juna prošle godine, oko ponoći, u dvorištu surčinske OŠ "Vuk Karadžić", s umišljajem ubio Miloša Karaklajića (17), priznao je juče na suđenju uz Okružnom sudu da je on pucao iz "kalašnjikova". Jovanovski je objasnio da je te večeri krenuo u školsko dvorište da se nađe sa braćom Bakić, da ga je tog dana stariji Bojan zvao više puta i tražio da se vide, jer je čuo da je "nešto loše pričao o njegovom mlađem ..

alt= kompletan tekst...