GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 21. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Ruska delegacija u dvodnevnoj poseti predsedniku Srbije

Tadić na vezi s Putinom!

-Domaćin i gosti razgovaraće i o ekonomiji
-Poltavčenko pozdravio "bratski srpski narod" i rekao da se oseća "kao kod kuće"

BEOGRAD - Predsednik Putin i ja razmenjujemo poruke, a gospodin Poltavčenko je deo te komunikacije, odgovorio je juče predsednik Boris Tadić na pitanje Glasa da li mu je je Georgi Sergejevič Poltavčenko, opunomoćeni Putinov predstavnik, kome je domaćin juče i danas, preneo poruku ruskog ..

alt= kompletan tekst...


Dezinfekciju, obaveznu zbog ptičijeg gripa, plaćaju vlasnici vozila

Država prska, građani plaćaju

Na tri najfrekventnija prelaza, na prskanju teretnjaka za dan se inkasira skoro milion dinara, a za automobile 360.000 dinara. U ministarstvu kažu da je to malo novca

Srbija zbog opasnosti od ptičjeg gripa mesečno "profitira", po gruboj računici, više od 50 miliona dinara na ime dezinfekcije vozila koja ulaze u našu zemlju. Naime, na svim graničnim prelazima sa našom zemljom obavlja se dezinfekcija automobila. Prskanje putničkih vozila košta 200 dinara, dok kamiona sa prikolicom ..

alt= kompletan tekst...


Med i mleko

 

Obećanje ludom radovanje

Pre dve godine, kada je, uz pomoć Slobodana Miloševića, formirana Vlada Republike Srbije, njen mandatar, a danas premijer obećavao je kule i gradove: novi ustav, vladavinu prava, afirmaciju pravne države, očuvanje suvereniteta, odnosno Kosovo u Srbiji, jačanje državne zajednice, brz ulazak u evropske ..

alt= kompletan tekst...


Glas javnosti došao do dokaza da je guverner Narodne banke prekršio zakon

Jelašić unapred odbio ruski kapital

Guverner je Glasu 5. februara rekao da Konvers grupa ne ispunjava uslove da kupi Kulsku banku. Četiri dana posle, Sektor NBS za kontrolu tražio je od Rusa dopunu zahteva, koji još nije dostavljen

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić ponovio je subotičkoj Super televiziji da ruska finansijska grupacija Konvers grupa ne ispunjava uslove da kupi privatnu novosadsku Kulsku banku. To isto Jelašić je izjavio i za Glas javnosti u intervjuu objavljenom 5. februara. Međutim, prema dokumentu NBS koji potpisala ..

alt= kompletan tekst...


Dvostruki aršini Vlade Srbije prilikom privatizacije firmi

Što za Trudbenik važi, za Novosti ne važi

BEOGRAD - Vlada Srbije prošle godine zatražila je da se sudskim putem utvrdi da li je državna zajednica ili Republika vlasnik 30 odsto akcija Novosti da bi, pre nekoliko dana, ne čekajući zakonitu odluku, praktično nacionalizovala ovu novinsku kuću. Vlasnici Novosti su inače zaposleni i penzioneri, koji su pre šest godina ..

alt= kompletan tekst...


Marjanović teško bolestan, Lilić pred infarktom

BEOGRAD - Već nekoliko dana na lečenju na VMA u Beogradu nalaze se Mirko Marjanović i Zoran Lilić. U ovu medicinsku ustanovu bivši predsednik Vlade Srbije hitno je primljen u petak na odeljenje nefrologije, a nekadašnji predsednik SRJ samo dan ranije ..

alt= kompletan tekst...


Đinđićev BMV u Muzeju automobila

Muzej automobila u Beogradu pokrenuo je juče inicijativu da se automobil BMV, kojim se vozio premijer Zoran Đinđić na dan ubistva, prebaci u taj muzej. Predsednik Upravnog odbora Muzeja automobila Ivan Lalić izjavio je da vremenska distanca od ubistva, 12. marta 2003. godine, nije velika, ali da je automobil deo istorijskog nasleđa.

- U njemu je prolivena krv čoveka koji je obeležio kraj 20. i početak 21. veka i koji je jedan od pijemonta demokratskih promena - kazao je Lalić. Prema njegovim rečima, Muzej, u kome su i delovi automobila u kome je ubijen kralj Aleksandar, pravo je mesto za Đinđićev BMV.