GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 18. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Malverzacije na Policijskoj akademiji - sve više pripadnika MUP-a "otvara dušu"

"Generalče" bije, starešine se smeškaju

Iako u MUP-u Srbije postoji čitav poseban rod - vatrogasci i Odeljenje protivpožarne policije, protivpožarnu opremu na akademiji servisira firma "Sigurnost Vračar". Dekan Krivokapić je predsednik UO tog preduzeća

BEOGRAD - Klupko malverzacija u Policijskoj akademiji počelo je da se odmotava i sve više policajaca spremno je da progovori o onome što se dešava u ovoj obrazovnoj ustanovi. "Ja, kao čovek koji je završio Policijsku akademiju, u potpunosti vas podržavam u vašim nastojanjima da razotkrijete sve afere koje već duže vreme drmaju ovu visoku ..

alt= kompletan tekst...


Civilni pacijenti na VMA najavili bojkot zbog promene tretmana u lečenju

Vraćeni sa dijalize jer nisu radno sposobni

Pedeset od 62 civilna bolesnika vraćeno sa visoko kvalitetne hemodijafiltracije na bikarbonatnu dijalizu

Od 62 civilna pacijenta, koji su na dijalizi na Nefrološkoj klinici VMA, njih 50 je vraćeno sa visoko kvalitetne hemodijafiltracije (HDF) na bikarbonatnu dijalizu (HD). Naime, odlukom rukovodstva Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje ova visokokvalitetna dijaliza dozvoljena je samo za 20 odsto pacijenata i to pod uslovom da su mlađi ..

alt= kompletan tekst...


Ptičjeg gripa u Srbiji nema, iako je registrovan u okolini

Domaća živina pod kontrolom

Uginuli labudovi u Pirotu i Kraljevu nisu bili zaraženi. Do sada u svetu, prema podacima SZO-a, od opasnog virusa umrla 91 osoba, a obolelo 169 ljudi

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, do sada je u svetu od ptičjeg gripa obolelo 169 ljudi, a umrla 91 osoba. Zbog straha da se ova opasna bolest ne proširi, u velikim razmerama ubijeno je 120 miliona ćurića, pilića i ostale domaće živine. Smrtonosni virus H5N1 do sada je najviše života odneo u Aziji. U Vijetnamu ..

alt= kompletan tekst...


Češka kompanija "Moravija energo" ulaže u energetiku

U Srbiji prva strana elektrana

Prema Zakonu o energetici, električna centrala će imati razne olakšice

BEOGRAD - Srbija bi do 2008. godine trebalo da dobije prvu elektranu za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije koja će biti izgrađena stranim kapitalom. Češka firma "Moravija energo", u saradnji sa opštinom Zaječar, narednih meseci počeće poslednje pripreme za izgradnju elektrane i proširenje toplovodne mreže ..

alt= kompletan tekst...


Zašto su se u aferu "kofer" uključili i pripadnici VBA?

Dačića obrađuju vojni agenti

Službu interesuju njegovi susreti sa predstavnicima izraelske vojne industrije i generalima Šin Beta koje je organizovao Vlada Cizelj i u čije ime je razgovarao. Dačić: Nije tačno

BEOGRAD - Posle pisanja Glasa javnosti da je u rasvetljavanje afere "kofer" uključena i Vojno-bezbednosna agencija (VBA), redakcija je došla do novih obaveštenja - da je glavni razlog njihovog interesovanja za ovu aferu upravo Ivica Dačić.
- Naime, Vlada Cizelj iz KEB banke, a ranije zastupnik Motorole iz Izraela, prošle godine je organizovao sastanak Dačića sa predstavnicima izraelske vojne ..

alt= kompletan tekst...


Još niko iz Crne Gore ne odgovara Miroslavu Lajčaku

Đukanović prihvata sve uslove?

Predlog Brisela neće poremetiti odnos snaga na crnogorskoj političkoj sceni - rekao crnogorski premijer. "SRS će pomoći stvaranje srpske države u Crnoj Gori ako ona bude nezavisna i priskočićemo im u pomoć", poručio Vučić

BEOGRAD - Iako je Miroslav Lajčak crnogorsku vlast "polio hladnom vodom" predlogom da referendumska odluka bude usvojena većinom od 55 odsto izašlih birača, premijer Milo Đukanović hrabri svoje sledbenike da bi i pod tim uslovima referendum uspeo. Možda se predsednik Vlade Crne Gore kani da ispuni evropske ..

alt= kompletan tekst...


Mira Kovačić za samo nekoliko dana ostala bez sina i muža

Propao pod led pred majkom

Sanjin Kovačić (23) tražio pomoć psihijatra. Kobnog jutra majka trčala za njim, ali nije mogla da ga stigne pre nego što je led na Begeju popustio

ZRENJANIN - Sanjin Kovačić (23) iz Zrenjanina potonuo je 10. februara, u ranim jutarnjim satima, u reku Begej, ali njegovo telo još nije pronađeno, potvrđeno je juče u zrenjaninskoj policiji. Portparol SUP-a Zrenjanin Željko Štrbac istakao je da je tog dana, u 6.40 časova, policiji prijavljeno da se jedan mladić utapa kod Principovog mosta ..

alt= kompletan tekst...