GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 17. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ogradom na sred Vojnog puta, komšija stanarima zatvorio prolaz

Ni kola Hitne pomoći ne mogu da prođu

Dvadesetak porodica do svojih kuća može da dođe samo pešice i plaše se da, ukoliko bi nekome pozlilo, ne bi mogli ni lekari da priđu

Vlasnici dvadesetak kuća iz Vojnog puta bl. 1, u zemunskom naselju Novi grad, već godinu dana su prinuđeni da pešače do svojih domova zbog ograde kojom je njihov komšija Ajredin Rašitović ogradio svoju kuću i zatvorio ulicu. Ograda je praktično "prepolovila" ulicu pa nijedan putnički automobil ne može da prođe, a naročito vatrogasna i kola Hitne pomoći. Time su neposredno ugroženi životi mnogih ljudi, tvrde stanari.

- Ne želim da mislim o tome šta bi se dogodilo ako bi u komšiluku izbio požar. Nekoliko puta se dešavalo da je neko pokušao da prođe automobilom. Rezultat su bila oštećena i izgrebana vozila. Vatrogasna kola su još veća. Izgorelo bi pola naselja - rekao nam je Nenad Milović, jedan od meštana. On je dodao da su se stanovnici povodom tog problema obraćali nadležnima u opštini Zemun, ali ni do danas nisu dobili nikakav odgovor.

U ovom bizarnom slučaju nije sporna samo ograda, tvrde stanari. Rašitović je svoju kuću izgradio na prostoru gde je zabranjena gradnja, s obzirom na to da se tu nalazi izlaz za kolektor. Objekat je izgrađen još devedesetih, kada se Ajredin vratio iz inostranstva. Iza kuće su, u međuvremenu, dograđene i šupe, pa je pristup kolektoru sada blokiran.

- On se poziva na ugovor koji je, navodno, sklopio sa prethodnim vlasnikom placa. Osamdesetih godina na tom prostoru su bile dve zgrade koje su srušene, upravo zbog izgradnje izlaza za kolektor. Vlasnici kuća su dobili stanove na drugoj lokaciji i preseljeni su - priča Mira, koja nije želela da joj objavimo i prezime jer, kako kaže, komšija je preke naravi.

Meštani nerado govore o svom komšiji. Hrabriji među njima kažu da je bahat, te da se u prošlosti često hvalio svojim vezama. Da u tim pričama ima istine, kako kažu, uverili su se pre tri-četiri godine. Tada je Rašitović na volšeban način izdejstvovao da se ispred njegove bespravno izgrađene kuće postavi saobraćajni znak za zabranjeno parkiranje. Meštani su se obratili za pomoć Sekretarijatu za saobraćaj, odakle im je, u ekspresnom roku od pet dana, odgovoreno da uklanjanje znaka nije u njihovoj nadležnosti.

- Čim je znak postavljen, Ajredin je pozvao "Parking servis" i tražio da pošalju "pauka" da bi uklonio naša vozila. Saobraćajcima koji su odgovorili na poziv situacija je bila komična. Nije im bilo jasno po kom osnovu je znak postavljen na livadi - ispričao nam je jedan od komšija.

Nadležni iz "Vodovoda", kažu da izgradnja bilo kakvog objekta pored kolektora za čiji rad su oni nadležni, nije moguća. Ukoliko kuća postoji, onda ona sigurno nema građevinsku dozvolu. Građevinski inspektori opštine Zemun takođe su juče bili na terenu i napravili uviđaj. Kažu da je vlasnik spornog objekta uredno predao zahtev za legalizaciju, a nakon provere podataka biće utvrđeno hoće li i dobiti građevinsku dozvolu.


vesti po rubrikama

^Beograd

Ogradom na sred Vojnog puta, komšija stanarima zatvorio prolaz
Pacijenti pune čekaonice domova zdravlja
Inspekcija uklonila prodavce starih stvari sa Cvetkove pijace
Novi kotao u toplani "Miljakovac"
Prestonici nedostaje još najmanje pet hotela sa 1.000 ležajeva
GRADSKE VESTI : Smene u rukovodstvu Čukarice
 


     


FastCounter by LinkExchange