GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 15. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

U Crnoj Gori niko nije zadovoljan evropskim predlogom

Solana izneverio Đukanovića

Lajčak ponudio referendumsku formulu: 55 odsto izašlih ili 41 odsto upisanih birača

BEOGRAD - Izaslanik EU za Crnu Goru Miroslav Lajčak izjavio je juče da Evropa za kvalifikovanu većinu na referendumu razmatra formule od 55 odsto izašlih ili 41 odsto upisanih birača, što je naljutilo i vlast i opoziciju. Lajčak je u Briselu, prenosi Beta, istakao da se iz evropske prakse vidi da je ishod od 55 odsto izašlih birača ..

alt= kompletan tekst...


MUP prećutao Jelašićev udes

Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije, imao je 2. februara lakši saobraćajni udes i odmah ga prijavio MUP-u koji se do danas nije oglasio. Nezgoda se dogodila u večernjim satima kada se Jelašić u službenom vozilu "opel astra" kretao u pravcu Bulevara vojvode Putnika ka Topčiderskoj zvezdi.

Beli "mercedes" iznenada je presekao put i zaustavio se ispred "opela" kojim je upravljao Jelašićev vozač. "Mercedes" je počeo naglo da se kreće unazad i udario je u guvernerov automobil koji je u tom trenutku stajao. Posle nekoliko sekundi vozač "mercedesa" je dao pun gas i pobegao prema centru grada.


Radnici Mobtela: Spasite nas Dinkića

Timovi austrijske telekomunikacione kompanije "Mobilkom" u jesen 2004. godine kontrolisali su i analizirali poslovanje Kompanije "Mobtel" i pripremali platformu za kupovinu srpske firme. Međutim, čelni ljudi G17 plus smatrali su da prvi srpski mobilni operater mora da se dodeli Austrijancima.

Zbog prijateljskih odnosa sa austrijskim predstavnicima u "Mobilkomu", odlučeno je da "Mobtel" pripadne "Mobilkomu". Za "Mobtel" su bili zainteresovani i Norvežani, Amerikanci, britanski "Vodafon" koji je, takođe, kontrolisao poslovanje "Mobtela". Inače, sindikat "Mobtela" danas je pozvao sve advokate u Srbiji da zastupaju interese svih radnika u toj kompaniji.

G. J.


Posle dva poskupljenja, prosečna cena smeštaja u domovima za stare je 16.500 dinara

U dom samo ako imaš bogatu decu

U Srbiji postoji 38 državnih objekata za stare, šest privatnih domova i više od 50 neregistrovanih, odnosno "divljih". Cena kod privatnika i do 800 evra mesečno

Smeštaj u državnim domovima za stare poskupeo je dva puta u poslednja dva meseca, u decembru prošle i u januaru ove godine, dok primanja penzionera mesecima nisu povećana. Zavisno od toga u kom gradu se nalazi dom, kao i od stepena zavisnosti korisnika od staračkog doma, smeštaj za stare košta od 11.000 do 21.000 dinara, što znači da je prosečna cena smeštaja posle dva poskupljenja 16.500 dinara. Januarsko poskupljenje od 3,5 odsto u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i socijalnu ..

alt= kompletan tekst...


Prikloni se Velji da bi dobio nove puteve

Predsednik opštine Vranje Miroljub Stojčićzatražio pomoć odbora Nove Srbije, pristavši da novootvorena kancelarija za saradnju saministarstvom Ilića egzistira na račun opštinskog budžeta i da zaposli ljude iz stranke

VRANJE - Vlada Srbije dodelila je opštini Vranje 226 miliona dinara za revitalizaciju gradskih ulica i lokalnih puteva, iako je lokalna samouprava tražila dotaciju od 500 miliona dinara. "Da bi obezbedio sredstva, predsednik opštine Miroljub Stojčić pokajnički je zatražio pomoć ovdašnjeg odbora Nove Srbije, pristavši da "novootvorena ..

alt= kompletan tekst...


Tržišna utakmica

 

Manji porez, veće plate

Privrednike i poslodavce je sigurno obradovala prošlonedeljna izjava ministra finansija Mlađana Dinkića da od iduće godine mogu računati na značajno smanjenje fiskalnog tereta. Prema najavama, na sto dinara isplaćenih zarada državi će se na ime poreza i doprinosa, umesto sadašnjih 73 dinara, plaćati samo oko 60 dinara. Primera radi, ako bi se sadašnja stopa poreza na zarade od 14 odsto smanjila na deset odsto, a doprinosi za zdravstveno osiguranje sa 12,3 odsto spustili na 10,4 odsto, ukupni dodatni trošak ..

alt= kompletan tekst...