GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 13. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Milo plaća glas i 2.000 evra

Đukanovićev san o nezavisnoj Crnoj Gori podseća na scene iz filma "Kum", kaže lider SNS Andrija Mandić

BEOGRAD - Ako se zna da je glas na lokalnim izborima u Mojkovcu koštao i 200 evra, i ako se uzme u obzir da nezavisna Crna Gora za Mila Đukanovića i njegove tajkune nema cenu, vlast bi glas za rušenje SCG mogla da plati i do deset puta više - kaže za Glas predsednik Srpske narodne stranke ..

alt= kompletan tekst...


Od danas benzin i nafta po većim cenama

Gorivo će danas na benzinskim stanicama sigurno poskupeti, ali se zasad ne zna koliko će biti to povećanje. Dileme postoje jer nije poznato da li će se do kraja ispoštovati Uredba o cenama derivata nafte koja predviđa da zbog skoka cena sirove nafte gorivo poskupi za 2,5 do tri dinara. Izvesno je da će danas stupiti na snagu povećanje akciza na naftne derivate za 60 para što bi trebalo da dovede do povećanja cena goriva za oko 80 para.

Kompanija "Petrobart - AVIA" saopštila je da će od danas na njenim pumpama cena benzina biti veća za 5,44 dinara po litru, a dizela 4,25 dinara po litru. Nova cena MB 95 i BMB 95 biće 85,21 dinara po litru, dizela D2 - 72,59 dinara i evrodizela 79,08 dinara po litru. U Naftnoj industriji Srbije istakli su da će javnost o novim cenama obavestiti neposredno posle korekcije cena derivata.


Marko spasao "karićevce"

POŽAREVAC - Vladajuća požarevačka koalicija SPS-SRS-PSS neće biti rekonstruisana izbacivanjem PSS-a jer je to sprečio Slobodan Milošević, telefonskim pozivom iz Haga. "Posle razgovora sa Bogoljubom Karićem, u elitnom delu Moskve, Barvihi, Marko Milošević je nazvao oca i od njega tražio da se založi kod požarevačkih ..

alt= kompletan tekst...


Cisterne ušle pune, a gas ispario u Srbiji

Od Dimitrovgrada do Subotice tokom transporta nestalo 13 vagona propan butana vrednog oko 350.000 evra

BEOGRAD - Na pomolu je međudržavni skandal zbog 13 cisterni gasa vrednih oko 350.000 evra koje su naše železnice od bugarskih kolega preuzele pune, a posle se ispostavilo da su prazne. Aprila prošle godine bugarske železnice su poslale kompoziciju voza sa gasom. Na carini, kako njihovoj tako i našoj, utvrđeno je da teret odgovara ..

alt= kompletan tekst...


Stakleni šećer i zakovani hleb

Svaki prehrambeni artikal, pre nego što se nađe na tržištu, trebalo bi da prođe višestruku strogu unutrašnju kontrolu, ali i kontrolu tokom transporta i skladištenja

BEOGRAD - Sasušen miš u kesici supe, crvići u kolenicama, opiljci stakla i metala u šećeru i soli, ekseri u hlebu, samo su neke od neprijatnosti na koje možete "naleteti" ako kupite proizvode pojedinih domaćih proizvođača. Najodgovorniji krivci za ovakvo stanje svakako su proizvođači, ali i sanitarni i poljoprivredni ..

alt= kompletan tekst...


Spalio se u dvorištu škole

Obducenti identifikovali poluugljenisani leš, koji je u subotu oko 12.30 pronađen u dvorištu Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Valjevu. Reč je o Stevanu R. (20) iz Valjeva, poznatom po korišćenju opojnih droga

VALJEVO - Obducenti iz Beograda identifikovali su juče poluugljenisani leš, koji je u subotu oko 12.30 pronađen u dvorištu Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Novom naselju u Valjevu. Reč je o Stevanu R. (20) iz Valjeva, sinu razvedenih roditelja, nekad talentovanom sportisti, a sada policiji poznatom po korišćenju ..

alt= kompletan tekst...