GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 12. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Upisuju ludake u školu za policajce

Iz kabineta ministra Dragana Jočića 11. jula prošle godine poslat dokument Akademiji (zavedeno u MUP-u pod brojem 7982/2005) sa listom od 17 kandidata koji nisu prošli prijemni ispit ili su bili "ispod crte", u kom se zahteva da se oni "u interesu službe, odnosno za potrebe službe, obavezno upišu"

BEOGRAD - Državna služba je državna služba, naročito u Srba, još ako pride ide i neka funkcija, čin, službeni auto, službena uniforma, komad ili makar komadić vlasti, ništa lepše. A ako sestrić, nećak, prijateljevo dete ili kolegin mali ne ispunjava baš sve uslove za prijem u službu? Nema problema, uvek će se naći dobri ljudi, spremni da zaobiđu ..

alt= kompletan tekst...


Prete mi Arapi usred Beograda!

Bojan Milenković sto dana ne zna u kakvim uslovima živi njegov sin Aleksa koga je supruga Iračanka otela i "želi da ga prekrsti u Mustafu"

Već stoti dan ne znam gde i u kakvim uslovima živi moje dete. Fatin izbegava da mi dozvoli da s Aleksom provodim vreme, osim nekoliko sati u prostorijama Centra za socijalni rad na Paliluli. Radnice ovog centra, Nada i Vilma, ušle su u trag mojoj supruzi i omogućili mi da vidim sina pet puta dosad - po sat vremena. Svaki susret je bio ..

alt= kompletan tekst...


Ministarka poljoprivrede otima njive

AD "Rasadnik" podnosi krivičnu prijavu protiv ministarke Ivane Dulić-Marković zbog zloupotrebe službenog položaja

AD "Rasadnik" će podneti krivičnu prijavu protiv ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ivane Dulić-Marković zbog zloupotrebe službenog položaja. Advokati ove firme optužuju ministarku da pokušava protivzakonito na posed ove firme da uvede Zemljoradničku zadrugu ..

alt= kompletan tekst...


U službi Bogu i rodu


Pilatsko pranje ruku SAD u srpskoj krvi

Problemi na Kosovu i Metohiji traju već sedam godina i sada ulaze u završnu fazu rešavanja. Znamo da Amerika i ostale članice Kontakt-grupe podržavaju nezavisnost srpske provincije Kosovo i Metohija.Mi, kao Arhipastir hrišćanskih Srba sa Kosova i Metohije, teško možemo da razumemo zašto toliko mnogo uticajnih glasova u Vašingtonu podržavaju akciju koja teroristima daruje značajnu pobedu u Evropi. To je utoliko teže razumeti kada vidimo da se SAD bore protiv terorizma svuda u svetu, osim na Kosovu ..

alt= kompletan tekst...


Ko se ovajdio od loto novca

U humanitarnim i invalidskim organizacijama tvrde da ne znaju koliko novca dobijaju od lutrije, jer je ceo sistem netransparentan

BEOGRAD - Preko milion redovnih igrača u 2005. godini svake nedelje ostavljalo je oko 1,2 miliona evra na blagajnama, što znači da je Državna lutrija Srbije ostvarila ukupan prihod od oko 63 miliona evra. Za isplatu dobitaka odvaja se pola sume, lutriji za finansiranje tekućeg poslovanja ostaje 20 odsto, a 30 odsto se prosleđuje Ministarstvu ..

alt= kompletan tekst...


Tužba protiv sudije Vuka Tufegdžića

Docent dr Ivanka Baralić, član nezavisne komisije koja je istraživala aferu "Topčider", podnela privatnu tužbu protiv tadašnjeg istražnog sudije Vojnog suda, koji je bio na čelu vojne komisije. Navela je da ga tuži zbog "falsifikata, klevete i iznošenja ličnih i porodičnih podataka"

BEOGRAD - Sukob i neslaganje vojne i nezavisne komisije koje su ispitivale i do danas nerazjašnjenu pogibiju gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u kasarni "Topčider" 5. oktobra 2004. i dalje traje, ali je dobilo drugačiju formu - kroz sudske postupke. Naime docent dr Ivanka Baralić, član nezavisne ..

alt= kompletan tekst...