GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 11. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Stojković: Dinkić je vrhunski stručnjak opšte prakse

BEOGRAD - Ministar pravde Srbije Zoran Stojković oštro je juče osudio nedavne kritike ministra finansija i poljoprivrede Mlađana Dinkića i Ivane Dulić-Marković na račun stanja u sudstvu.U pisanoj izjavi, ministar pravde se složio da sudovi imaju problema "kao što su neažurnost, loš kvalitet i korupcija", ali i veoma loši materijalni uslovi za rad.

"To je onaj deo priče u kojem bi i te kako trebalo da učestvuje ministar finansija, jer to predstavlja bitan segment reforme pravosuđa", istakao je Stojković. On je u ironičnom tonu Dinkića i Ivanu Dulić-Marković nazvao "vrsnim stučnjacima opšte prakse koji su se latili ..

alt= kompletan tekst...


Poslanici planduju, a zakoni na čekanju

Već drugi mesec srpski parlament je na raspustu, a gomile propisa koje treba usaglasiti sa EU i isto toliko gorućih tema čekaju da predstavnici naroda "kažu koju"

Već drugi mesec kako se na sastaju poslanici srpskog parlamenta - nema sednica, TV-prenosa, gužvi, prepirki, novinara, izjava. Tek povremeno se, u neobično praznoj i prilično pustoj zgradi u Ulici kralja Milana, ovih zimskih meseci održi po neki sastanak skupštinskih radnih tela, na koje dođe više poslanika nego kad parlament zaseda. Ostalih dana, retko ko od njih svrati do svog poslaničkog kluba i skupštinskog ..

alt= kompletan tekst...


Stranci kupuju srpske njive

Pre nekoliko dana Englez Aleksandar Hanter kupio zemljoradničku zadrugu "Jakšićevo" iz Srpske Crnje, preko firme "Kornvel", registrovanu kao deoničarsko društvo, koja nema nijednog zaposlenog osim njega kao direktora

BEOGRAD - Stranci sve češće kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji. Iako do vlasništva ne mogu da dođu direktno, preko svoje firme u inostranstvu, osim u procesu privatizacije, što do sada nije bio čest slučaj, zemljište mogu da uknjiže ako ga pazare preko preduzeća, osnovanog u Srbiji. Na taj način pre nekoliko dana jedan Englez je kupio zemljoradničku zadrugu "Jakšićevo" iz Srpske Crnje u Banatu ..

alt= kompletan tekst...


Računi stižu i kad nemaš TV

Obrađeno samo 60.000 zahteva za oslobađanje od pretplate, a podneto više od 350.000. Ljudi uglavnom plaćaju, a u RTS-u tvrde da će novac vratiti onima čije prijave budu uvažene

Više od 350.000 prijava i žalbi za oslobađanje od RTV pretplate stiglo je na adresu Radio-televizije Srbije. Od tog broja obrađeno je oko 60.000, bar kako kažu u službi za odnose s javnošću u ovoj kući. To zapravo znači da skoro dvesta hiljada građana ne zna hoće li biti ili ne oslobođeni ove obaveze. Računi u međuvremenu stižu, niko ih ne obaveštava šta se dešava sa njihovim zahtevima, a jedini argument ..

alt= kompletan tekst...


Drug ubijene devojčice pao na poligrafu

Novi detalji zločina u Simićevu: Ispod praga dečakove kuće policija pronašla nož kojim je zločin počinjen, ali bez ikakvih otisaka na njemu, tako da se pretpostavlja da je ubica nosio rukavice

ŽABARE - Istraga o ubistvu devojčice Milice Miloradović (12) iz Simićeva još je u toku, ali i dalje nema zvaničnih informacija o novim detaljima. Poslednji zvanični podatak koji je dao istražni sudija Okružnog suda u Požarevcu Jugoslav Skenderi bio je da je Mališi Milenkoviću (41) iz Simićeva određen jednomesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio ovo ubistvo. Međutim, prema našim nezvaničnim ..

alt= kompletan tekst...


I katolici uvređeni huljenjem svetinje

Najnoviji skandal izbio je u duboko religioznoj katoličkoj Poljskoj zbog naslovne strane pop mesečnika Mahina. Traži se povlačenje celog tiraža, jer veliku svetinju Poljaka, Crnu Bogorodicu iz hodočasničkog mesta Čenstohova, prikazuje sa licem pop zvezde Madone

VARŠAVA/PRAG - Skandal zbog uvredljivih karikatura proroka Muhameda i talas antievropskih nasilnih protesta u muslimanskom svetu vraća autocenzuru u srednju Evropu, a iz galerija se povlače dela koja mogu da povrede verska osećanja, bilo muslimana, bilo hrišćana ..

alt= kompletan tekst...