GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 6. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Radikali spas za Koštunicu

Vlada ili pada ili se prestrojava ako SRS prihvati ponudu DSS-a da je podrži

BEOGRAD - Vlada Vojislava Koštunice pašće za mesec dana i to samo ukoliko propadnu pregovori sa radikalima oko rekonstrukcije kabineta, saznaje Glas iz dobrobaveštenih izvora.
- Ionako nestabilnu većinu u parlamentu poremetili su unutarstranački odnosi G17 plus, gde će struja predvođena Miroljubom Labusom, čiji broj nije zanemarljiv u Skupštini, uskratiti podršku vladi i približiti se utapanju u Demokratsku ..

alt= kompletan tekst...


Labus u svakoj aferi mirođija

Ime lidera G17 plus, najčešće pominjano u skandalima u vezi sa "Knjazom", kćerkinom stipendijom, Jelašićevom vilom, zetom...

BEOGRAD - Ako je nešto zajedničko svim vladama još od 5. oktobra 2000. godine, onda su to u svakom slučaju afere. Upravo zbog njih, pala je Živkovićeva vlada, a Koštunica i njegovi ministri nastavili su tradiciju u kojoj jednu od uloga neizbežno ima Miroljub ..

alt= kompletan tekst...

Neću da prećutim


San ili java

Parafraziraću jednog našeg novinara, koga inače cenim... Sanjao sam sliku članova srpske vlade - na njoj premijer Vojislav Koštunica ne izgleda pospano, deluje obavešteno. Ministar policije pošteno, a ministar pravde istinoljubivo. Ministar za privredu radi javno, dok njegov ..

alt= kompletan tekst...


U diplomate i po babu i po stričevima

Srbiju i Crnu Goru u svetu predstavljaju ambasadori koji su to postali na preporuku Srpskog pokreta obnove i "pripadajućih prijatelja"

Izbor diplomata koje Ministarstvo spoljnih poslova šalje u svet u ime Srbije i Crne Gore izazvao je burne polemike u javnosti kod koje preovladava uverenje da ambasadorska mesta popunjavaju prijatelji i partijske kolege ministara umesto vrsnih diplomata. Najveće zaprepašćenje izazvala su imenovanja ginekologa Gordane Aničić za ambasadora u Siriji i seksologa Jovana Marića za prvog čoveka ..

alt= kompletan tekst...


Mia Begović: Imam mnogo utakmica u nogama

Drago mi je zbog Beograda, a i ulogu u komadu "Ko se boji Virdžinije Vulf" nisam mogla da odbijem

Hrvatska glumica Mia Begović nekoliko proteklih dana provela je u Beogradu. Počela je rad na predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf", u režiji Stojana Stojčića. Premijera je zakazana za 29. april u Centru "Sava". U podeli su još Milan Gutović, Mina Lazarević i Milan Tomić.
Šta vas je najviše zaintrigiralo da prihvatite ovu ulogu? Sam lik ili ti što se predstava radi u Beogradu?
- Prvenstveno komad i autorska ekipa bez obzira na mesto u kome se radi. Drago mi je što ću raditi ..

alt= kompletan tekst...


Holivudske zvezde voze reli kroz Srbiju

Poznati "oskarovci" Nikolas Kejdž i Brus Vilis dolaze u Beograd u okviru čuvene reli trke "Gambol 3000", koja se vozi od 1999, a ove godine prolazi kroz našu zemlju početkom maja

Ukoliko biste želeli da uživo vidite/dotaknete/uzmete autogram Nikolasa Kejdža ili Brusa Vilisa, a nemate para da idete u Holivud, budite početkom maja u Beogradu i san će vam se ostvariti! Zvuči neverovatno zar ne? E, pa izgleda da je to zaista istina, jer bi pomenute ..

alt= kompletan tekst...


Sudija tuži RTS za pet miliona dinara

Života Đoinčević od "nacionalne televizije" traži odštetu zbog vesti da je primio mito za puštanje Dragoljuba Milanovića iz pritvora. Odštetu su zbog povrede časti i ugleda objavljivanjem neistinite informacije tražili i sudije Zoran Tatalović i Bojan Mišić

BEOGRAD - U Prvom opštinskom sudu u petak okončano je suđenje u parničnom postupku protiv RTS-a, bivšeg v. d. generalnog direktora ove televizije Nenada Ristića i glavnog i odgovornog urednika Petra-Coke Lazovića, po tužbi sudije Okružnog suda Živote ..

alt= kompletan tekst...