GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 5. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Miroljub Labus spasao zeta sigurne robije

Potpredsednik vlade je 11. januara, kada je uhapšen viceguverner Dejan Simić, zbog uzimanja mita od 100.000 evra, celu noć razgovarao sa premijerom Vojislavom Koštunicom kako bi zataškao umešanost svog zeta Dušana Lalića u aferu "kofer"

BEOGRAD - Miroljub Labus, potpredsednik vlade, kako Glas nezvanično saznaje, spasao je zeta Dušana Lalića, direktora pravnog sektora u Narodnoj banci Srbije, koji je kao posrednik učestvovao u aferi "kofer" da ne ode u zatvor! On je 11. januara, kada je uhapšen ..

alt= kompletan tekst...


Bogoljub Karić na policijskoj poternici

BEOGRAD - Policija je juče raspisala potragu za predsednikom BK grupe Bogoljubom Karićem jer se nije odazvao pozivu na informativni razgovor, a sredinom januara policija je, iz istog razloga, raspisala potragu i za njegovim bratom Sretenom. Bogoljub Karić je pre tri dana u Službi poreske policije saslušan u svojstvu građanina, a prema rečima njegovog advokata Zdenka Tomanovića, predsednik "BK grupe" ..

alt= kompletan tekst...


Izvor vode žive


Zmije otrovnice u Čovjekovim njedrima

Bog je blagoslovio Muškarca i Ženu da se rađaju i da se množe i napune zemlju (Post. 1,28). Pol o polnost kao izvor rađanja, novom (bolje reći - prastarom paganskom) hedonističkom filosofijom života svode se na zadovoljenje seksualnog nagona, na besplodno ..

alt= kompletan tekst...


"Donatori" NVO i dalje stroga tajna

Gotovo polovina nevladinih organizacija nije spremna da iznese podatke o donatorima, a upravo se one najviše zalažu za transparentnost, pre svega države

U jednoj anketi, 30 studenata je odgovaralo na pitanje šta im prvo padne na pamet pri pomenu nevladinih organizacija: 12 sagovornika odgovorilo je nekom vrstom definicije NVO - pet je pomenulo novac i projekte, njih troje povezuje ih sa špijunima, dvoje ..

alt= kompletan tekst...


Jelašić: Konvers grupa nije dobra za NBS

Ruska grupacija ponudila Srbiji da preko Kulske banke uspostavi promet koji je imala bivša SFRJ od preko pet milijardi dolara, ali srpska centralna banka misli drugačije. Guverner tvrdi da je jedini razlog za negativnu ocenu niži rejting Konvers grupe

I pored velikog ekonomskog, a naročito političkog interesa da u sastavu srpskog bankarskog sektora posluje i neka ruska banka, Narodna banka do sada nije odobrila ulazak nijedne banke sa prostora Ruske Federacije. Godišnja spoljnotrgovinska razmena sa tom ekonomski ..

alt= kompletan tekst...


Mi smo Crnogorci, sa azbukom od 33 slova

Reporteri Glasa u vojvođanskom selu Lovćenac, najvećem crnogorskom mestu u "dijaspori", gde na proleće počinje izgradnja crnogorske pravoslavne crkve, uz prisustvo mitropolita CPC Mihajla, to jest Miraša Dedeića

Otkad je poglavica Džeronimo - Crnogorac? Nije to znao ni Milorad Vujošević iz sela Lovćenac. Gledao kviz "Želite li da postanete milioner". Pitanje je glasilo: Iz kog plemena je čuveni indijanski poglavica Džeronimo - Apači, Zulu, Cuci ili Bjelopavlići! To ga je mnogo ..

alt= kompletan tekst...