GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 31. 12. 2005.
Ponedeljak, 2. 1. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ministar Bojan Dimitrijević za Glas tumači horoskope predsednika i premijera za 2006.

Godina sukoba Tadića i Koštunice

Od septembra ili oktobra 2006. premijer će imati pojačane političke sukobe, pre u vezi sa vladom nego u stranci, tako da možemo očekivati i vanredne parlamentarne izbore

U godini koja je pred nama čelni dvojac Srbije, Boris Tadić - Vojislav Koštunica, treba da nađu zajednički jezik, mada to neće biti lako, pokazuje horoskop predsednika i premijera, čije natalne karte za Glas tumači Bojan Dimitrijević, ministar trgovine, turizma i usluga. Naravno, ministar nam izlazi u susret više iz hobija, a ne kao zvanični astrološki tumač.

- Tadić i Koštunica se neće idealno slagati u 2006. godini, mada bi bolje bilo da deluju kao partneri, a ne kao rivali. Nešto jače tenzije moguće su u septembru i oktobru 2006. i trajaće do leta 2007. Ipak, ne mislim da će ti sukobi biti dramatični, jer su obojica po svojoj prirodi skloni kompromisu - objašnjava ministar.

Najpovoljniji period, dodaje Dimitrijević, za kohabitciju predsednika i premijera nastupa tek u septembru i oktobru 2007. godine, što može da znači da će DSS i DS tada biti partneri u novoj vladi, ako do izbora dođe. Međutim, do eventualnog partnerstva Tadića i Koštunice, treba prevaliti preko leđa Hag, pregovore o statusu Kosmeta, problem državne zajednice...a astrološki aspekti njih dvojice pokazuju da im godina u koju ulazimo neće ići "glatko".

Koštunica će to naročito na jesen da oseti.
- Od septembra ili oktobra 2006. premijer će imati pojačane političke sukobe, pre u vezi s vladom nego u stranci. Iako je to teško prognozirati jer pred sobom nemam horoskop Vlade Srbije, ali moglo bi da znači i da na jesen možemo očekivati vanredne parlamentarne izbore. Ako tako bude, Koštunica bi prošao bolje nego što to sada pokazuju ankete - naglašava Dimitrijević.

Predsednik "srećković"

Tadić je rođen u znaku jarca, a natalna karta pokazuje da je u životu imao dosta sreće i dobru zaštitu zvezda, pa su njegovi uspesi i veći od truda koji je ponekada ulagao.
- I on je patriotski orijentisan. Zadatak mu je da nas što bolje predstavlja u inostranstvu a ta će ga putovanja zdravstveno iscrpljivati - kaže ministar.
Godine izuzetnog Tadićevog političkog uspeha bile su 2003/4, a to će biti i od 2012. do 2013. U među vremenu postoji njegov politički kontinuitet. Pedesetpeta godina života predsednika Srbije nosi velike tenzije u njegovom javnom životu, ali može da se završi pozitivno. Do svoje 65. godine najverovatnije će biti u politici.

Pet puta meri, jednom seče

Koštunica je rođen u znaku ovna, a u podznaku je devica, te je predodređen za visoki društveni položaj, da bude vođa masa.
- Najvažnija stvar koju premijer treba da ispoljava, i koja mu je horoskopski naglašena, je patriotizam i za to je predodređen. Koštuničin horoskop pokazuje da poseduje veliku odgovornost i pojačanu opreznost. Snagu koju on ima ljudi pogrešno tumače kao sporost i neodlučnost. Iako pet puta meri, a jednom seče, ne odustaje od svoje odluke i takva odluka je po pravilu ispravna. Koštuničina mentalna i psihička snaga je velika i on još nije rekao svoju poslednju reč u političkoj karijeri - objašnjava Dimitrijević. On prognozira da će lider DSS-a sigurno biti u politici do 2011, a dalje je neizvesno, jer mu je za karijeru kritična 67. godina života. Saturn i Mars su planete koje utiču na Koštuničine uspone i padove, pa mu je tako trebalo dugo da dođe na vlast, a zato je i imao kratak pad, i taj prekid je bio tokom 2003. godine.

A do eventualnih izbora, kako to horoskop kaže, čelniku vlade može i da se posreći.
- Pošto će veći deo 2006. godine, odnosno period do septembra, biti malo povoljnije doba za Koštunicu, moguće je da to stanje bude manifestovano završetkom saradnje s Haškim tribunalom. Ipak, to ne mogu sa sigurnošću da kažem - objašnjava ministar-astrolog.

Od oktobra ili novembra 2007. Koštunica će opet ući u mirniji period, pa iako bude izbora, sigurno će opet igrati značajnu ulogu na političkoj sceni.
- U čitavom tom periodu Koštunica ima dva lica, jedno zemaljsko i javno i drugo skriveno, koje će biti pojačano u 2006. To drugo može da bude dobra taktika za pregovore o statusu Kosova, može da bude i dobra taktika uperena protiv političkih protivnika, a to je verovatno i oaza mira gde će se odmarati i povremeno "puniti baterije" - naglašava ministar.

Budući da Saturn trenutno prolazi kroz Tadićevu 12 kuću, što nije baš povoljan položaj planeta, srpski predsednik će sve do avgusta 2007. godine u svom okruženju imati više tajnih neprijatelja.
- Krajem juna, tokom jula i početkom avgusta Tadić bi trebalo da bude oprezniji u saobraćaju. Ne verujem da mu se može desiti nešto preterano loše, jer ima dobru horoskopsku zaštitu - ističe Dimitrijević.

Takođe, horoskop predsednika Srbije kazuje i da u ovom času on više solira od Koštunice, odnosno da je pod uticajem egoizma.
- Pre oko dva meseca Saturn je ušao u konjunkciju sa natalnim Uranom Tadića, što pokazuje da mu se desio neki karakterističan događaj, u kojem je pokazao svoj egoizam. Pretpostavljam da to označava izlazak DS-a iz Skupštine i verujem da mu je to savetovao neko moćan, iz senke - objašanjava on.

Pošto od oktobra, kada premijera očekuju pojačani pritisci, Tadiću počinje mirniji period u političkom životu, Dimitrijević predlaže kako da se postave u pregovorima o budućem statusu Kosova.
- To što predsedniku Srbije kreće mirniji period u oktobru izuzetno je dobro za pregovore o Kosovu, pa je bolje da Koštunica i Drašković budu više eksponirani tokom prve faze pregovora. Tadić bi trebalo da se uključi u drugoj fazi - ističe on.

Da bi Koštunica i Tadić trebalo da sarađuju, a ne da se svađaju pokazuju i njihove natalne karte.
- Dominantne kuće Tadića i Koštunice, četvrta i deseta, su komplementarne, što je odlično za Srbiju. Budući da su oni sudbinski vladari Srbije treba da se nadopunjuju, a ne sukobljavaju. To najbolje mogu da učine, na primer, u Savetu za nacionalnu bezbednost, ali u nekim drugim političkim projektima - zaključuje ministar.

J. Jevremović


vesti po rubrikama

^NOVA GODINA

I u 2005. godini afere nisu zaobišle Srbiju
Ministar Bojan Dimitrijević za Glas tumači horoskope predsednika i premijera za 2006.
Koliko su ministri u Vladi Srbije bili (ne) uspešni u 2005.
 


     


FastCounter by LinkExchange