GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 25. 1. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Proglašena trodnevna žalost u SCG


Lelek nad Moračom

PODGORICA - Medo Kuč iz Bara preksinoć u ponoć u mrtvačnici Kliničkog centra u Podgorici ostavio je i poslednju nadu da je njegov sin, desetogodišnji Selmo, među onima koji su preživeli katastrofu u Bioču. Tri sata kasnije, Medo je kružio po hodnicima Kliničkog centra i nemoćno širio ruke, jadan i čemeran, pocrneo, poguren od teške nesreće koja se na njega obrušila u trenutku.
- Žene mu nema ni među živima ni među mrtvima, nema je ni na jednom spisku. Ne zna ni šta mu je sa dvoje dece koja su živa izvučena iz smrskanih vagona i smeštena u bolnicu, strepi mučenik i za njih - objašnjavao je u hodniku Medov prijatelj Igor Kovačević iz Bara.

alt= kompletan tekst...


Crna Gora broji žrtve

U Kliničkom centru u Podgorici juče saopšteno da je na Intenzivnoj nezi smešteno 12 povređenih, koji su u izuzetno teškom stanju

PODGORICA - Crna Gora nastavlja da broji žrtve najveće saobraćajne tragedije koja je ikada zadesila: po poslednjim (ali ne i konačnim) podacima 44 osobe su izgubile život, dve se vode kao nestale, dok je u podgoričkom Kliničkom centru pomoć ukazana za oko 200 osoba, od čega 85 dece. Broj poginulih nije konačan ..

alt= kompletan tekst...


Skuplji benzin, uprkos obećanju ministra da će cene ostati zaleđene

Gorivo diže i druge cene

Poskupljenje naftnih derivata direktno će uticati na rast inflacije od najmanje 0,5 odsto, a indirektno, preko poskupljenja proizvoda, i više

BEOGRAD - Od obećanja ministara finansija i trgovine turizma i usluga Mlađana Dinkića i Bojana Dimitrijevića da u prva tri meseca neće dozvoliti nijedno poskupljenje koje kontroliše Vlada Srbije, nema ništa. Posle naftnih ..

alt= kompletan tekst...


Kosmetski Srbi osećaju se nemoćno i bespomoćno

Loša sadašnjost, neizvesna budućnost

Nikome ne veruju i ni od koga ne očekuju pomoć

BEOGRAD - Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno u enklavama, osećaju se nemoćno, bespomoćno i bez perspektive, "u lošoj sadašnjosti i s neizvesnom budućnosti", zaključak je istraživanja "Potrebe srpske zajednice ..

alt= kompletan tekst...


Književnik Miro Vuksanović, dobitnik Ninove nagrade za roman godine

Priča o prošlosti nije prošlost

Nisam nikoga pitao da li mu je potrebna makar jedna semoljska priča. Arhaične reči su s nama zato što su uspele da se odbrane. Nove reči tek idu u takvu proveru. Postoje lažne tradicije.

Književnik Miro Vuksanović dobio je za svoj roman "Semolj zemlja" Ninovu nagradu kritike za roman godine. Ovaj "azbučni roman od 909 planinskih naziva" najbolji je, prema mišljenju Ninovog žirija, zato što "sledinjuje ..

alt= kompletan tekst...