GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 25. 1. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tri nepoznate osobe obile potkrovlje bivšeg viceguvernera NBS

Simić u zatvoru, lopovi u stanu

Nije ukradeno ništa od aparata, laptop, ni dajners katica. Potkrovlju zgrade u Čolak Antinoj 9 na Senjaku prišli stepenicama, a onda ušli preko terase

BEOGRAD - Stan bivšeg viceguvernera Narodne banke Srbije Dejana Simića, u Čolak Antinoj ulici 9 u kome ga je policija uhapsila zbog sumnje da je primio mito, obijen je u periodu između nedelje i utorka, ali prema prvim saznanjima, ništa nije ukradeno. U stanu nije bilo premetačine, nije odneta dajners kartica, niti laptop, ali su papiri bili razbacani po podu prostorije. Da li su provalnici odneli nešto od pisanog materijala koji se nalazio u posedu viceguvernera, nije poznato.

Iako ne treba isključiti nijednu mogućnost, čini se, na prvi pogled, da koristoljublje nije bilo motiv ove provale jer ništa od tehnike nije nestalo. Za sada se ne zna da li je u stanu bilo novca, koji je postao meta specijalizovanih lopova koji ne kradu ništa drugo, zbog straha od hapšenja, nije poznato.

Advokat Sava Anđelković, pravni zastupnik Dejana Simića, nije želeo da komentariše ovaj slučaj, niti da se upušta u nagađanja o mogućim motivima provalnika, naglasivši da je istraga u toku.
- Provalu je otkrila Simićeva sestra koja je došla da obiđe stan. Ona je primetila da je otvoren prozorčić na vrhu stepeništa, kroz koji se može ući na terasu, a potom i u stan. Za sada je poznato da su, sudeći prema otiscima patika, u stan ulazile tri osobe. Simić živi u adaptiranom potkrovlju trospratne porodične kuće na Senjaku. Zgradu čine četiri stana do kojih vode iste stepenice kao i do Simićeve mansarde - rekao je za Glas advokat Sava Anđelković.

Identitet provalnika za sada nije poznat, a policija se tim povodom nije oglasila. Na lice mesta izašla je uviđajna ekipa beogradske policije, čiji su kriminalistički tehničari i pronašli otiske patika. Kako se nezvanično saznaje, otisaka patika bilo je i na zidu, blizu prozorčeta kroz koje su se kradljivci popeli u stan. Još se ne zna da li su pronađeni drugi materijalni tragovi ili otisci prstiju.

U istoj prostoriji, gde su zatečeni razbacani papiri, nedavno su policajci pronašli aktovku sa 100.000 evra i uhapsili viceguvernera i direktora Socijalističke partije Srbije Vladimira Zagrađanina, koji je taj novac doneo u Simićev stan.

Ono što je neuobičajeno je što su u stan ušle tri osobe, koje su pri tome imale dovoljno vremena za detaljnu premetačinu i mogućnost da iznesu i kabastije stvari, ali ipak to nisu uradile. Da li su u pitanju sitni kriminalci, koji su gledajući televiziju saznali da je vlasnik stana odsutan i to iskoristili, trebalo bi da pokaže policijska istraga. Za sada nema odgovora ni na pitanje da li je razlog tročlane posete brže i potpunije traganje za nekim važnim dokumentom.

E.G.


vesti po rubrikama

^hronika

Simić u zatvoru, lopovi u stanu
Maksimalna kazna za ubistvo
Slobina snaja remetila javni red
U šoku zbog smrti kolege