GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 22. 1. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Predsednik Kosova i Metohije Ibrahim Rugova umro juče u Prištini u 62. godini od raka pluća, u pokrajini već krenula borba za njegovo mesto

Počinje rat među Albancima

Na čelu kosmetskih Albanaca punih 15 godina. Nestao poslednji predstavnik "meke linije", a u njegovom Demokratskom savezu Kosova već duže vreme vodi se rat između predstavnika tri struje koji se bore za vodeće mesto u stranci. Nedžat Daci, predsednik kosmetske Skupštine, biće v.d. predsednika Kosova.

BEOGRAD - Predsednik Kosova Ibrahim Rugova umro je juče u Prištini, u 62. godini, od raka pluća, ne dočekavši da Kosovo postane samostalno.
- Predsednik je umro nešto pre podneva, u svojoj rezidenciji, okružen porodicom - rekao je Rugovin ..

alt= kompletan tekst...


EPS obećava dovoljno struje, ako ne bude dogrevanja

Najhladniji radijatori u Novom Sadu

EPS nije dao nalog za pokretanje novosadske termoelektrane-toplane jer bi proizvodnja kilovat sata koštala sedam centi, a cena uvoznog je 4,3 centa

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije spremna je za najavljene mrazeve i preduzela je sve mere da obezbedi potrebne količine struje, ali je njena obaveza da građane snabdeva električnom, a ne toplotnom ..

alt= kompletan tekst...


GLAS istražuje


Poguban uticaj sekti u Srbiji u procesu tranzicije

Sektaši nemaju rogove na glavi

- Broj članova i simpatizera sekti u Srbiji je oko pola miliona, koliko ih je i u Francuskoj, koja ima 60 miliona stanovnika Srbija nema nacionalnu strategiju za borbu protiv ovog zla, a kako za Glas kaže Zoran Luković, kapetan policije MUP-a Srbije "sektaši ne dolaze sa rogovima na glavi"

Srbija će u toku ove godine dobiti novi zakon o slobodi vere, crkvama i verskim zajednicama. Nacrt zakona je završen, a Ministarstvo vera će ga u januaru dostaviti nadležnim vladinim odborima. Izjava ministra ..

alt= kompletan tekst...


I policija protestuje na ulicama

BEOGRAD - Pripadnici beogradske policije 8. februara protestovaće ulicama glavnog grada. Kako Glas saznaje iz dobro obaveštenih izvora, protestna šetnja kreće od Policijske brigade, a policajcima će se pridružiti i radnici odeljenja policije Savskog venca, Voždovca i ostalih odeljenja Beograda. Pripadnici Policijske brigade zahtevaju ..

alt= kompletan tekst...


U Žandarmeriji šokirani zločinom kolege koji je ubio suprugu

Metak u potiljak, pa za kafanski sto

Miroslav Perić je važio za mirnog, staloženog i pouzdanog žandarma. Van radnog mesta, on je, kažu njegovi poznanici, bio prgav, umeo je da potegne revolver, puca u vazduh i šenluči. U jednom takvom piru prošle godine sam je sebe ranio u nogu

KRALJEVO - Nadležni za sada ne daju nikakve zvanične informacije o dvadesetdvogodišnjem žandarmu-ubici Miroslavu Periću, pripadniku kraljevačkog odreda Žandarmerije. On krajem minule godine zverski ..

alt= kompletan tekst...