GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 14. 1. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Velike su šanse da se na okupu ponovo nađu članovi kultnog makedonskog benda

"Leb i sol" sviraju na još jedan bis?

Problem predstavlja samo novac za 20 koncerata koji bi bili održani širom bivše Jugoslavije

Postoji realna šansa da se legendarni bend "Leb i sol" vrati na muzičku scenu, saznaje Dnevnik. Inicijator okupljanja kultne grupe je Garo Tavitijan, koji se u prethodnom periodu sreo sa drugim članovima slavne grupe - Vlatkom Stefanovskim, Bodanom Arsovskim i Kokanom Dimuševskim i razgovarao o ponovnom okupljanju. Naši izvori kažu da kod svih članova postoji želja da se realizuje ta ideja i zbog činjenice da se ove godine obeležava veliki jubilej - 30 godina od njihovog postojanja na sceni.

- Moja najveća želja u 2006. godini je da se "Leb i sol" ujedini na prirodan i spontan način, sa mnogo ljubavi - otkriva Garo Tavitijan.

Za 30 godina izdali 12 albuma

Interes za njihovo ponovno okupljanje kod publike se povećao otkako se prošle godine okupilo "Bjelo dugme" i održalo tri koncerta. Dobro upućeni kažu da su Garo, Vlatko, Bodan i Kokan odlični muzičari, koji imaju šta da ponude publici.
"Leb i sol", naš najveći muzički ambasador, svoju poslednju svirku imao je 13. decembra 1995. u klubu "Milos" u Solunu. Grupa je izdala 12 albuma i antologija - kompilacija sa najvećim hitovima.

Klavijaturista Kokan Dimuševski kaže da nema ništa protiv da se to dogodi, ako se poklope sve kockice. Prema nezvaničnim informacijama, "tvrd orah" za ponovno okupljanje benda je gitarista Vlatko Stefanovski, koji se zasad ne vidi kao deo ove grupe.

- Teoretske šanse postoje za tako nešto sve dok su članovi grupe živi i zdravi. Ali, u ovom momentu ja nemam takvih planova, a šta misle drugi članovi, treba sa njima da razgovarate - kaže Stefanovski.

Ali, naši izvori tvrde da problem nije u Stefanovskom niti u bilo kom od drugih članova, nego u novcu koji treba da se obezbedi za njihov grandiozni koncertni projekat sa svirkama u 20 gradova bivše Jugoslavije. Ako se nađe menadžer koji će da uloži u njih ili sponzor koji bi pokrio troškove turneje i isplatio članove, tada - moguće je skoro okupljanje "Leb i sol".

Osećanje da je publici dužan još jedan bis ima i gitarista Bodan Arsovski.
- Trenutno završavam projekat "Kvatro basi", koji radim sa trojicom kolega-basista, mnogo dobrim muzičarima iz Hrvatske i Srbije i Crne Gore. Deset dana sam u studiju i nemam nikakve informacije šta bi moglo da bude sa "Leb i sol". Osećam da sam publici dužan jedan bis, a ako se to ne dogodi ove godine, neće nikad.


vesti po rubrikama

^iz eks yu štampe

"Leb i sol" sviraju na još jedan bis?
Dalaj-lama vođa talibana
Svakom Slovencu po kalkulator
 


     


FastCounter by LinkExchange