GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 14. 1. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novosadski sajam posetilo milion ljudi

NOVI SAD - Novosadski sajam je u 2005. godini postao centar sajamske industrije u ovom delu Evrope o čemu svedoči veliki broj organizovanih sajamskih priredbi i veliki broj posetilaca. Centralna manifestacija bio je Međunarodni poljoprivredni sajam, koji je ove godine vratio stari sjaj, što i priliči jednoj od najvećih smotri ratara u svetu, ali ni ostali sajmovi u 2005. godini po svom sadržaju i atraktivnosti nisu mnogo zaostajali za poljoprivrednim.

- Godina koja je za nama predstavlja jednu od produktivnijih. Ono što je obeležilo 2005. godinu, jeste završetak radova na izgradnji druge faze Master centra, koji će biti okončani do početka aprila. Sa zadovoljstvom mogu da istaknem da je 30 sajamskih priredbi, održanih u 12 termina, posetilo preko milion i sto hiljada ljudi, a posebno značajno je to, što je preko 2.000 firmi iz inostranstva na našim sajmovima predstavilo svoju delatnost.

Ove godine su 62 strane zemlje imale predstavnike na Novosadskom sajmu, što je dvostruko više nego 1991. godine, koju uzimamo kao neki reper, jer je posle toga usledio period sankcija i ratova - kaže pi-ar menadžer Novosadskog sajma Marijeta Lazor, dodajući da je ove godine zabeležen i rekordan broj nacionalnih izložbi.

N. Ćaćić


vesti po rubrikama

^ekonomija

Ministar Jočić krio istinu o Mobtelu
Stvara se balkanski trgovački gigant
Divac hoće Jagodinsku pivaru
Novosadski sajam posetilo milion ljudi