GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 14. 1. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Divac hoće Jagodinsku pivaru

JAGODINA - Manjinski akcionari Jagodinske pivare saopštili su juče da je poznati srpski košarkaš Vlade Divac zainteresovan za kupovinu te pivare, čiju prodaju novosadskom konzorcijumu na čelu sa "Pan birom" osporavaju. Većinski vlasnik Jagodinske pivare, Momčilo Rajić, koji je u ime konzorcijuma sa "Pan birom" iz Novog Sada kupio 51,18 odsto akcija te pivare, ni juče nije mogao da uđe u zaključanu kapiju Jagodinske pivare. Manjinski akcionari udružili su se u Udruženje manjinskih akcionara Srbije, kako bi zaštitili svoje interese.

Rajić novinarima nije želeo da kaže da li je moguć raskid kupoprodajnog ugovora, koji je zaključen 29. avgusta prošle godine, kada je novosadski "Pan Bir" za 75.000 evra kupio 51,18 odsto akcija te pivare, u koju je obavezan da u narednih pet godina investira oko 4,48 miliona evra.

Prema rečima Rajića, zavisna preduzeća "Pan bira" nemaju dug prema Jagodinskoj pivari, koja ustvari duguje tom preduzeću 2,2 miliona dinara za isporučenu robu. Novim vlasnicima Jagodinske pivare ulaz u fabriku zabranjen je od novembra prošle godine, a zbog sumnje da su u momentu prodaje zavisne firme dugovale pivari, radnici su podneli tužbe sudovima, prenosi Beta.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Ministar Jočić krio istinu o Mobtelu
Stvara se balkanski trgovački gigant
Divac hoće Jagodinsku pivaru
Novosadski sajam posetilo milion ljudi